Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Θάνος Κωστάκης και Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων

Από το εξώφυλλο του βιβλίου του Θάνου Κωστάκη, Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, και φωτογραφία του ίδιου

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Θάνος Κωστάκης: «Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων» γεννήθηκε από την ανάγκη μου να διηγηθώ μια ιστορία που να μιλάει για την ελπίδα να πραγματοποιηθούν τα πιο μεγάλα όνειρά μας.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Θ.Κ.: Μαγικό. Συγκινητικό.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Θ.Κ.: «Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων» είναι μια ιστορία αγάπης και ελπίδας. Ένα παραμύθι όπου η ευχή ενός παιδιού μετατρέπεται στο πιο όμορφο όνειρό του και το όνειρό του αυτό γίνεται πραγματικότητα!

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Θ.Κ.: Τη δύναμη που έχει να απευθύνεται ακόμα και σε όσους δεν διαβάζουν παραμύθια.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Θ.Κ.: Ο γλάρος. Γιατί είναι αυτός που οδηγεί τον μικρό μας ήρωα στην πραγμάτωση του ονείρου του. Μοιάζει σαν να του κρατάει το χέρι στην πιο μαγική στιγμή του.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Θ.Κ.: Αν μη τι άλλο, μια ξεχωριστή και διαφορετική από τις συνηθισμένες χριστουγεννιάτικη ιστορία με πολλά όμορφα μηνύματα και συναισθήματα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Θ.Κ.: Να γίνει «Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων» ένα βιβλίο που θα αποπνέει μαγεία στους μικρούς και στους μεγαλύτερους αναγνώστες του.

Φοβάστε...
Θ.Κ.: Το να μην υπάρχει ελπίδα.

Αγαπάτε...
Θ.Κ.: Καθετί δημιουργικό.

Ελπίζετε...
Θ.Κ.: Σε ένα κόσμο με περισσότερη αλήθεια και λιγότερο φόβο.

Θέλετε...
Θ.Κ.: Υγεία για όλους!

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Θ.Κ.: Όσοι έχουν ανάγκη από μια γλυκιά και τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία αγάπης.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Θ.Κ.: Στο site των εκδόσεων Ελκυστής και σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία! Αν δεν το βρείτε άμεσα διαθέσιμο στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας, ζητήστε το και «Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων» θα πλεύσει το γρηγορότερο δυνατόν προς εσάς!

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Θ.Κ.: Στις σελίδες μου σε Facebook (Θάνος Κωστάκης) και σε Instagram (@thanos_kostakis) αλλά και στην ιστοσελίδα μου www.thanoskostakis.gr.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Θ.Κ.: Ίσως το μωβ. Σαν αυτό του εξωφύλλου.

Ποια μουσική;
Θ.Κ.: Τα «Κύματα» του Σταμάτη Σπανουδάκη.

Ποιο άρωμα;
Θ.Κ.: Η αλμύρα που αποπνέει η θάλασσα.

Ποιο συναίσθημα;
Θ.Κ.: Συγκίνηση.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Θ.Κ.: Ένα όνειρο μιας νύχτας των Χριστουγέννων.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Θ.Κ.: Ηθοποιός, ζωγράφος... Κάτι σχετικό με την τέχνη, σίγουρα!

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Θ.Κ.: Κανέναν συγκεκριμένο. Δεν μου αρέσει να έχω εμμονές.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Θ.Κ.: Για εμένα, η φαντασία είναι ο οδηγός. Αδιαμφισβήτητα η εμπειρία παίζει ρόλο αλλά μπορεί να γίνει και παγίδα που οδηγεί στην επανάπαυση.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Θ.Κ.: Πολλά πράγματα. Σε ένα παραμύθι όμως, πάνω από όλα είναι τα νοήματα και τα μηνύματα που εκπέμπει η ιστορία που θες να διηγηθείς. Αν καταφέρεις να μιλήσεις σε ένα παιδί για αξίες ανώτερες και να το κάνεις να προβληματιστεί ή/και να κατανοήσει πράγματα, που ακόμα κι εμείς οι μεγαλύτεροι πολύ συχνά ξεχνάμε ή δεν θέλουμε να δούμε, τότε έχεις πετύχει κάτι το υπέροχο!

Τι την αποτυχία;
Θ.Κ.: Μια ιστορία άνευ σημασίας. Μόνο για τις πωλήσεις και τους αριθμούς. Για εμένα αυτό είναι αποτυχία.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Θ.Κ.: Ποτέ. Όσο διαβάζουμε τόσο ψηλώνουμε πνευματικά σε έναν κόσμο που κονταίνει διαρκώς.

Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου Κωστάκη

Ο Θάνος Κωστάκης απάντησε το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για το παραμύθι του Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής σε εικονογράφηση Βιβής Μαρκάτου. Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Νύχτα Χριστουγέννων
και ο Νικόλας έχει μια ευχή:
Να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Αλήθεια, τι γυρεύει ένας γλάρος που μιλάει
στο δωμάτιό του;
Από πότε τα δελφίνια λένε:
«Καλά Χριστούγεννα»;
Άραγε, το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων
θα εκπληρώσει την ευχή του;

Μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ιστορία
που θα ταξιδέψει κάθε παιδί
σε μια συγκινητική θάλασσα αγάπης...
Ο Θάνος Κωστάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Μάρτη του 1991. Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και σπούδασε Στατιστική και Ασφαλιστική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές πάνω στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και την Χρηματοοικονομική Ανάλυση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας. Πλέον σπουδάζει Ελληνικό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως οικονομολόγος. Θαυμάζει κάθε μορφή τέχνης ενώ αγαπά ιδιαίτερα το θέατρο, την υποκριτική και τις εικαστικές τέχνες. Έχει λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και σε βιβλιοπαρουσιάσεις. Έργα του: Με φόβο και πάθος: Ένα σενάριο ποίησης, Εκδόσεις Ελκυστής, 2022 και Κυκλαδίτικα παραμύθια: Βιβλίο πρώτο, Εκδόσεις Ελκυστής, 2022. Του ίδιου: Ντροπή, Δίψα.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη