Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ποιος ξεσκόνισε τους κουραμπιέδες;

Ποιος ξεσκόνισε τους κουραμπιέδες; της Ελισάβετ Κουκουμάκα

Ο μυστικός πράκτορας Δημόκριτος 35, είναι ένα μικρούλικο ξωτικό με μυτερά αφτιά και μεγάλη μύτη. Ζει στον Βόριο Πόλο και είναι υπεύθυνος να αναλαμβάνει υποθέσεις και να εξιχνιάζει μυστήρια...

Έχει ενημερωθεί ότι η μάγισσα Ξυπολύτη, βάλθηκε φέτος να καταστρέψει τα Χριστούγεννα, γι' αυτό θα λάβει άμεσα δράση για να προλάβει το κακό.
Με απόλυτη μυστικότητα, τρύπωσε στο εργαστήρι του άγιου Βασίλη, αναζήτησε ένα συγκεκριμένο κουτί δώρου που του επισήμανε το σχέδιο δράσης, το εντόπισε, στριμώχτηκε μαζί με μια κούκλα και λίγο αργότερα βρέθηκε ανάμεσα στα αστέρια να ταξιδεύει με το έλκηθρο που έσερναν οι τάρανδοι.

Προσγειώθηκε στο σπίτι της μάγισσας που ενώ θα έπρεπε βάσει σχεδίου να είναι άδειο, τόσο η μάγισσα όσο και η γάτα της Φουσκάλα, ήταν παρούσες και γρήγορα τον ανακάλυψαν.

Πώς να ξεφύγει; Πώς να καλυφθεί; Τι λόγια πρέπει να πει για να μη καταλάβουν ποιος είναι και ποιος είναι ο σκοπός του;

Ήταν καταδικασμένος! Το αρχικό σχέδιο είχε καταστραφεί και φυσικά δεν είχε Plan b!

Εγκλωβίστηκε λοιπόν στο σπίτι της μάγισσας, την είδε κρυφά να ετοιμάζει ένα μαγικό φίλτρο που μεταμόρφωνε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε μηλιές και απογοητεύτηκε στη στιγμή, όμως δεν μπορούσε να καθίσει άπραγος.
Σκέφτηκε, σκέφτηκε και τελικά βρήκε λύση στο βιβλίο με τα ξόρκια! Πρόλαβε στο τσακ και η Πρωτοχρονιά ήρθε για όλους γιορτινή, εκτός από το σπίτι της μάγισσας που βασίλευε η μοναξιά και η θλίψη.

Έχουμε όμως πει ότι τις γιορτινές μέρες συμβαίνουν θαύματα, μαγικά που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Κάπως έτσι έγινε και στο παραμύθι μας. Έχουμε να διαβάσουμε πολλά. Άλλα δυσάρεστα και άλλα διασκεδαστικά.

Μια μαγική σκούπα που θέλει ευθυγράμμιση, μια λίστα διευθύνσεων πεταμένη στον κάδο ανακύκλωσης, ένας τάρανδος με ζαλάδα, μια ελεύθερη πτώση, ένα βαρύ συνάχι, ένα κωδικοποιημένο μήνυμα, μια εξομολόγηση όλο αλήθειες και ανάμεσά τους ένα παιδί, μάλλον ένα ξωτικό που βρίσκει μια ζεστή αγκαλιά και όλα γίνονται όμορφα και μαγικά.

Ωραία τα μπερδέματα, ωραίες και οι σκανταλιές, μα οι αγκαλιές είναι καλύτερες. Πόσο μάλλον όταν γίνονται με αγάπη σε παιδικές ψυχές που έχουν τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη.

Μοιράστε αγάπη! Δεχτείτε αγάπη! Ανοίξτε τις καρδιές σας να φωλιάσει η χαρά και γιορτάστε τα Χριστούγεννα με πρόσωπα ξεχωριστά!

Καλές γιορτές αγαπημένοι μου φίλοι!

Η Ελισάβετ Κουκουμάκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Επιστημών της Αγωγής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου και υποκριτικής, και ασχολείται με τη μουσική από τα εφτά της χρόνια. Από το 2008 εργάζεται ως δασκάλα. Είναι μητέρα του Αναστάση και του Ορέστη. Το «Ποιος ξεσκόνισε τους κουραμπιέδες;» είναι το τρίτο της βιβλίο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.
Εικονογράφηση: Νικολέττα Φιλιππίδη



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη