Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

MUMMENSCHANZ

MUMMENSCHANZ

Ο πολυβραβευμένος θίασος από την Ελβετία, με τους χαρισματικούς καλλιτέχνες, τη διακριτική χορογραφία, τις υπέροχες μάσκες και τις ευφάνταστες κατασκευές, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, για να μας παρουσιάσει τις απολαυστικότερες στιγμές της 50χρονης ιστορίας του.
Μια παιχνιδιάρικη, διαδραστική παράσταση και μια ποιητική εμπειρία για όλες τις ηλικίες.
 
Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στις 20.30, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το διασημότερο θέατρο μιμικής και παντομίμας στον κόσμο, που έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Θέατρο Παλλάς.

O μαγευτικός κόσμος της σιωπής που δημιουργούν οι MUMMENSCHANZ (Μούμενσανζ) δεν είναι εύκολο να ενταχτεί σε μια μόνο κατηγορία θεάματος. Ο θίασος αυτοχαρακτηρίζεται «θέατρο με μάσκες» ή «θέατρο παντομίμας» (το όνομά τους παραπέμπει στην παλιά αγγλική λέξη mummer, που σημαίνει μίμος).
Από την ίδρυσή τους στο Παρίσι το 1972, οι MUMMENSCHANZ εξελίχτηκαν σε μια παγκόσμια πρόταση για το σύγχρονο θέατρο, ξεπερνώντας πολιτισμικά και γλωσσικά όρια. Οι τρεις ιδρυτές τους, η Floriana Frassetto, ο Andres Bossard και ο Bernie Schürch, κατέκτησαν τον κόσμο χωρίς να πουν ούτε μία λέξη, χρησιμοποιώντας μόνο μια καθαρά οπτική γλώσσα. Μάσκες σε μαύρο φόντο.

Για να τιμήσει την επέτειο της ίδρυσης τους, η Floriana Frassetto –η ποιήτρια της σιωπής– επινόησε μια παραγωγή που θα ταξιδέψει το κοινό σε ένα ταξίδι 50 ετών στον συναρπαστικό κόσμο των MUMMENSCHANZ.
Μας μεταφέρει στις πιο δημοφιλείς, επιτυχημένες παραγωγές των περασμένων ετών, με θρυλικούς χαρακτήρες, όπως οι μάσκες από πηλό και τα πρόσωπα από χαρτί υγείας, τους ευαίσθητους, γεμάτους αέρα Γίγαντες, το πλάσμα Pipe και πολλά άλλα παράξενα αντικείμενα και σχήματα, που ζωντανεύουν οι πέντε ερμηνευτές του θιάσου.

Ένα ευφάνταστο, ποιητικό ταξίδι που δεν χρειάζεται υπότιτλους, ένα ζωντανό, χιουμοριστικό, γεμάτο στοργή και γεμάτο φαντασία υπερθέαμα στο μαγικό κόσμο της σιωπής, που δεν πρέπει να χάσει κανείς!
Καμιά φορά και η σιωπή γίνεται εκκωφαντικά ηχηρή! 

MUMMENSCHANZ

Ταυτότητα:
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Floriana Frassetto
Φωτισμοί: Jan Maria Lukas
Παραγωγή: Marc Reinhardt
ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Sarah Lerch, Tess Burla, Kevin Blaser, Floriana Frassetto, Manuel Schunter
Διοργάνωση: Πολιτιστική εταιρεία Λάβρυς
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη