Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Μήνυμα από το μέλλον: Το όνειρο του Έκτορα

Μήνυμα από το μέλλον: Το όνειρο του Έκτορα, Βίκης Παππά

Βρισκόμαστε στο 2058. Ναι, καλά διαβάσατε! Εκεί ζουν δύο αδέρφια, ο Έκτορας και η Μαρίνα. Ο Έκτορας είναι 8 χρονών και ονειρεύεται πόσο όμορφο θα ήταν να έχτιζε αναμνήσεις όπως εκείνες του πατέρα του.
Σε μια παραλία που άλλοτε έσφυζε από ζωή, που παιδιά έπαιζαν ανέμελα, που έχτιζαν κάστρα στην άμμο, που κολυμπούσαν και ψάρευαν, σήμερα υπάρχει ένας κανονικός σκουπιδότοπος, ένας έρημος ρυπαρός τόπος.
Δεν ακούς φωνές, δεν ακούς παιδικά γέλια, δεν υπάρχουν ψάρια, ούτε κοχύλια, μιας και παντού κυριαρχούν τα σκουπίδια και η βρομιά!
Πώς φτάσαμε ως εδώ ενώ κάποτε όλα ήταν αλλιώτικα; Την απάντηση τους είχε δώσει η δασκάλα στο σχολείο. Υπεύθυνος για την καταστροφή είναι ο άνθρωπος.
Ο άνθρωπος και οι πράξεις του, κατέστρεψαν τις θάλασσες του κόσμου!
Τα σκουπίδια και τα λύματα που κατέληγαν στα καθαρά νερά τα μόλυναν και εξαφάνισαν τα ψάρια και τους θαλάσσιους οργανισμούς, η υπερβολική χρήση πλαστικού και φυσικά το ανεξέλεγκτο ψάρεμα, είναι κάποιες από τις αιτίες της σημερινής απογοητευτικής και μουντής εικόνας.
Κάτι έπρεπε να γίνει, κάτι έπρεπε να αλλάξει ή να αποτρέψει αυτή την κατάσταση.
Όταν μια ιδέα σφήνωσε στο μυαλό του Έκτορα, ζήτησε τη βοήθεια της αδερφής του Μαρίνας και τα δύο παιδιά, έλαβαν δράση.
Έγραψαν ένα γράμμα από το μέλλον με παραλήπτες τους ανθρώπους που έζησαν στο παρελθόν!
Το γράμμα μπήκε σε μπουκάλι, το μπουκάλι πετάχτηκε στη θάλασσα και κάπως έτσι, με έναν τρόπο μαγικό, ο Έκτορας ένιωσε όπως ένιωθαν τα παιδιά σαν τον πατέρα του, έπαιξε και χάρηκε τη θάλασσα και την αμμουδιά και ονειρεύτηκε όλα όσα τα παιδιά του παρελθόντος μπορούσαν απλόχερα να έχουν...

Πρόκειται για ένα παραμύθι, που κρύβει το δικό του μήνυμα με αποδέκτες όλα τα παιδιά!
Αγαπητά μου παιδιά, με τη δική σας πολύτιμη βοήθεια, μπορούμε να σώσουμε τη θάλασσα και να την παραδώσουμε στα παιδιά του μέλλοντος να τη χαρούν όπως εσείς.
Αναρωτιέστε τι μπορούμε να κάνουμε; Πολλά!
Να προσέχουμε και να σεβόμαστε το περιβάλλον, να το διατηρούμε καθαρό, να μειώσουμε τη χρήση των πλαστικών συσκευασιών, να συμμετέχουμε σε δράσεις για τον καθαρισμό θαλασσών και ακτών και κάπως έτσι θα γίνουμε αρωγοί του τόπου που μας φιλοξενεί.

Τώρα σκεφτείτε μόνοι σας.
Τι άλλο θα μπορούσατε να προσφέρετε ώστε να διατηρηθεί το περιβάλλον και οι θάλασσες καθαρά για τα παιδιά του μέλλοντος;
Η Βίκη Παππά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Οικονομικά, και μέχρι πρόσφατα δούλευε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Μένει σε μια μικρή πόλη κοντά στο Μιλάνο με τον άντρα και τα δύο τους παιδιά, και μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Γνώρισε και αγάπησε την παιδική λογοτεχνία διαβάζοντας βιβλία στα παιδιά της. Είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας αφήγησης παιδικών βιβλίων της δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης της και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη διάδοση της φιλαναγνωσίας. Έχει πάρει μέρος σε εργαστήρια αφήγησης και δημιουργικής γραφής. Το Μήνυμα από το μέλλον: Το όνειρο του Έκτορα είναι το πρώτο της βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Εικονογράφηση: Αγγελική Δρακάκη



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη