Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Άτλας της δεκαετίας του 2000

Ο θίασος της παράστασης «Άτλας της δεκαετίας του 2000»

Η νέα παράσταση του Παντελή Φλατσούση συνδυάζει τα πάντα.

Είναι ένα φιλόδοξο show με πολύ ζωντανή μουσική, live video και με εξαιρετικούς ηθοποιούς που επιχειρεί να μας ξαναζωντανέψει τις μνήμες από τη δεκαετία του 2000 με όλα τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που αλλάξανε για πάντα την πορεία της κοινωνίας.

Θα μας θυμίσουν πως ξεκίνησε η εποχή της αφθονίας και της ζήτησης, την άνθιση της τρομοκρατίας, το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους στην Νέα Υόρκη, την παγκόσμια οικονομική κρίση, το τσουνάμι, την έξαρση των παρακολουθήσεων από τα κράτη, την αρχή της μείωσης της ελευθερίας του ατόμου και άλλα πολλά.

Η παράσταση φιλοξενείται από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συμπαραγωγή με την Spectrum ΑΜΚΕ και την επιχορηγεί το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το υπέροχο βιβλίο του Andreas Reckwitz Το τέλος των ψευδαισθήσεων ακούγεται –κάποια αποσπάσματα– στην παράσταση.

Άραγε ήταν ακόμα μία χαμένη γενιά;
Πώς το διαχειριστήκαμε όλο αυτό και πού μας έχει οδηγήσει σε σχέση με το σήμερα;
Τι θα μπορούσε να αλλάξει εάν γινόντουσαν κάποια πράγματα αλλιώς;

Πολλαπλά τα μηνύματα μεταξύ σκηνής και θεατών που θέτουν προβληματισμούς και μας θυμίζουν τι δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τι θα πρέπει να αλλάξει. Οι απαντήσεις εξαρτώνται από όλους εμάς αντιδρώντας στα ερεθίσματα που μας θέτει η παράσταση.

Εκτός από τους έξι ηθοποιούς, που ήταν όλοι τους εξαιρετικοί, πολύ μου άρεσαν και οι μουσικοί επί σκηνής Παιδί Τραύμα και Emi Path με τα πολύ ωραία νέα τραγούδια που μας χάρισαν καθώς και η μικρή συμμετοχή της Sci Fi River με ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι.

Ιδιαίτερη παράσταση, σε μορφή reality, με ισχυρές δόσεις σάτιρας και αυτοκριτικής, με καλό αποτέλεσμα που εισπράχθηκε από το κοινό στο τέλος.
Μου άρεσε.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

Συντελεστές:
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Παντελής Φλατσούσης
Σύνθεση κειμένου: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, Ιωάννα Λιούτσια, Παντελής Φλατσούσης
Δραματουργία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, Ιωάννα Λιούτσια
Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση και στίχοι: Παιδί Τραύμα
Video design και editing, γραφιστική επιμέλεια, trailer: Μάριος Γαμπιεράκης και Χρυσούλα Κοροβέση
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Χορογραφία - Επιμέλεια κίνησης: Θεανώ Ξυδιά
Βοηθός σκηνοθέτη: Gelly Pedefu
Β' Bοηθός σκηνοθέτη: Άννα Μαρία Παπαιωάννου
Βοηθός σχεδιάστριας φωτισμών: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Επικοινωνία για την παράσταση: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Φωτογράφηση & Βιντεοσκόπηση προωθητικού υλικού: Σταύρος Χαμπάκης
Οργάνωση παραγωγής: InScene Productions
Παίζουν: Λένα Δροσάκη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Γλάστρας, Γιώργος Κριθάρας, Στεφανία Ζώρα, Αναστάσης Γεωργούλας
Μουσικοί επί σκηνής: Παιδί Τραύμα, Emi Path (keyboards)
Στην παράσταση συμμετέχει η Sci Fi River

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη