Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Τα καλύτερα έ(Ρ)πονται!

Ο θίασος της παράστασης Τα καλύτερα έ(Ρ)πονται!

Στο θέατρο NOUS έχει ιστορία πολλών πετυχημένων παραστάσεων. Από την συγγραφέα Μαρία Κίτρα παρακολούθησα την ωραία κωμωδία Τα καλύτερα έ(Ρ)πονται.

Παίζουν οι Κυριάκος Νικολαΐδης, που έχει αναλάβει και την σκηνοθεσία αλλά και την παραγωγή και παίζει τον γκρινιάρη Μάριο, και Σοφία Γκόντα, που είναι η δραστήρια ξαδέλφη Ελένη και συγκάτοικος του Μάριου και θέλει να του κάνει την ημέρα αξέχαστη μιας που έχει τα γενέθλιά του, πράγμα που μισεί διότι γίνεται 40 αν και λέει σε όλους ότι είναι 39.
Και θα γίνει όντως αξέχαστη για όλους με την επίσκεψη της μητέρας του Μάριου Τούλας, με την παθολογική αγάπη για τον γιόκα της αλλά και με ένα μεγάλο εντερικό πρόβλημα που όμως δεν την σταματά να φλυαρεί ασταμάτητα (σε αυτό τον ρόλο είδαμε την Φλώρα Ζαμπέλη) και το κερασάκι στην τούρτα θα το κάνει η Κύπρια κολλητή της Ελένης Ιωάννα (Ελένη Τζιαμουράνη) η οποία πιάνοντας τον άνδρα της να την απατάει παίρνει το πρώτο αεροπλάνο και εμφανίζεται σαν φάντης μπαστούνι στο διαμέρισμα ψάχνοντας τη φιλενάδα της. Και επειδή δεν την βρίσκει θα μεθύσει σε ένα μπαρ στο Θησείο και θα την γυρίσουν σπίτι όπου κάνει συνεχώς εμετό αλλά θέλει και να πάει με τον Μάριο για να εκδικηθεί τον άνδρα της. (Η Μαρία Ντιντή παίζει την Τούλα απλά σήμερα είδα την Φλώρα Ζαμπέλη στον ρόλο που μοιράζονται και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι και η Μαρία θα είναι εξαιρετική.)
Όλοι αυτοί θα περάσουν από χίλια κύματα μέχρι να τελειώσει η γενέθλια μέρα του Μάριου.

Πολύ ζωντανή παράσταση, με γρήγορη πλοκή και έξυπνες ατάκες, προκαλεί το ζητούμενο γέλιο στους θεατές. Δεν θα αποκαλύψω κάτι άλλο για την πλοκή απλά θα πάω ότι κυλάει έξυπνα μέχρι το τέλος.

Πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιους με κίνδυνο να μην αδικήσω κάποιους άλλους. Όλοι ήταν εξαιρετικοί στους ρόλους τους και είναι μια πολύ καλή ομάδα ηθοποιών που ταιριάζουν μαζί διότι φαίνεται να γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον.

Από τις καλύτερες κωμωδίες που έχω δει φέτος και εύχομαι να συνεχιστεί και από χειμώνα για να την δουν περισσότεροι άνθρωποι και να γελάσουν.
Την προτείνω ανεπιφύλακτα!



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

Συντελεστές:
Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης:
Ελένη: Σοφία Γκόντα
Μάριος: Κυριάκος Νικολαΐδης
Τούλα: Φλώρα Ζαμπέλη/Μαρία Ντιντή
Ιωάννα: Ελένη Τζιαμουράνη

Τη φωνή τους χαρίζουν:
Αναΐς: Τζούλια Παπανικόλα
Μεταφορέας: Κωστής Παπαμανώλης

Κείμενο: Μαρία Ν. Κίτρα
Σκηνοθεσία: Κυριάκος Νικολαΐδης
Μουσική επιμέλεια: Σοφία Γκόντα
Φωτογράφιση/Τρέιλερ: Studio Π56
Υπεύθυνη επικοινωνίας τύπου: Ελένη Τζιαμουράνη
Βοηθός παραγωγής: Νεφέλη Χαϊδάκη
Παραγωγή: "House of NK Productions"

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη