Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθοπλασίες: Labirinto * Επτά τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής * Το παιχνίδι της νύχτας: Η αφύπνιση των θρύλων * Το αγόρι * Έξι τίτλοι των εκδόσεων Ελκυστής * Ασμοδαίος * Ετοιμόρροποι: Αναζητώντας τα μυστικά της σύντηξης * Ο κύριος Σάλβο και η πριγκίπισσα που ταξίδεψε στο φως * Ταξίδι προς την ελευθερία: Αξίζει(;!) * Η εφημερίδα της λέσχης των φαντασμάτων * Άμμος και Λιανή = Αμμουλιανή ** Διηγήματα: Η ενδεκάτη εντολή * Στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου * Στιγμές ζωής * Ακατάσχετη ψυχορραγία ** Ποίηση: Ονειρεύτηκα τη Διοτίμα και άλλα εφήμερα ειδύλλια * Τριθέκτη Ώρα * Οδυσσέας * Ναι, αρνούμαι *** Δοκίμιο: Εν αρχή ην ο λόγος

Και τι έλεγα;

Η Χρύσα Κατσαρίνη στην παράσταση «Και τι έλεγα;»

Η stand up comedy σε ιδιαίτερη φόρμα τον τελευταίο καιρό αφού αποκτά συνέχεια καινούργιο κοινό που θέλει να χαλαρώσει και να γελάσει με τις διάσημες ατάκες των πρωταγωνιστών. Ως ένα νέο είδος θεάτρου, που ακροβατεί ανάμεσα στην επιθεώρηση και στον μονόλογο, δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο αλλά κάτι νέο και δυναμικό.

Αυτή τη φορά, στο γνωστό θέατρο Nous, στην περιοχή της Κυψέλης, παρακολούθησα την νέα παράσταση της Χρύσας Κατσαρίνη –ενεργό μέλος της κατηγορίας stand up comedy– στην νέα της δουλειά με τίτλο Και τι έλεγα.

Μια παράσταση που αναφέρεται στο βράδυ της 6ης Μαΐου του 2012. Ένα σημαντικό βράδυ που όμως, αφού ενεργοποιείται η διάσπαση προσοχής της, μπορεί και να μας μπερδέψει. Αλλά όσο και να μπερδεύει, το σίγουρο είναι ότι περνάς όμορφα και γελάς.

Πολύ καλό κείμενο, έξυπνο, με πολλαπλά μηνύματα, με ευρηματικό χιούμορ και μια διάθεση για αυτοκριτική που, κατά τη γνώμη μου, την κατατάσσει στους πολύ καλούς αντιπροσώπους της standup comedy.
Μου άρεσε η αναφορά της σε συναδέλφους που υπηρετούν τον ίδιο χώρο.

Μια δυνατή μιάμιση ώρα με τη Χρύσα που αξίζει να δείτε.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου