Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθοπλασίες: Το παιχνίδι της νύχτας: Η αφύπνιση των θρύλων * Το αγόρι * Έξι τίτλοι των εκδόσεων Ελκυστής * Ασμοδαίος * Ετοιμόρροποι: Αναζητώντας τα μυστικά της σύντηξης * Ο κύριος Σάλβο και η πριγκίπισσα που ταξίδεψε στο φως * Ταξίδι προς την ελευθερία: Αξίζει(;!) * Η εφημερίδα της λέσχης των φαντασμάτων * Άμμος και Λιανή = Αμμουλιανή * Στο Camping: Πυρ, γυνή και θάλασσα ** Διηγήματα: Η ενδεκάτη εντολή * Στιγμές ζωής * Ακατάσχετη ψυχορραγία ** Ποίηση: Ονειρεύτηκα τη Διοτίμα και άλλα εφήμερα ειδύλλια * Τριθέκτη Ώρα * Οδυσσέας * Ναι, αρνούμαι

Τίμιες πόρνες

Λένας Τερκεσίδου

Οι ηθοποιοί Μάρα Δαρμουσλή και Κρυσταλλία Κεφαλούδη που ενσαρκώνουν τις Τίμιες πόρνες

Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει την παράσταση Τίμιες πόρνες της Λένας Τερκεσίδου. Βασισμένο σε αληθινές ιστορίες που περιέχονται στο ομότιτλο βιβλίο της, από τις εκδόσεις Ωκεανός, το έργο προσεγγίζει με ευαισθησία το επίκαιρο θέμα της βίας και επιβολής εξουσίας κατά των γυναικών που έχει γιγαντωθεί στις μέρες μας και απασχολεί καθημερινά όχι μόνο την κοινή γνώμη αλλά και το αστυνομικό δελτίο.

Η συγγραφέας αντιμετωπίζει τις ηρωίδες της –καθημερινές γυναίκες ανάμεσά μας– με συμπάθεια και κατανόηση επιχειρώντας να διεισδύσει στον ψυχισμό της κάθε μιας, να τις απενοχοποιήσει, ενώ παράλληλα εισάγει πρόσωπα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τις ώθησαν στην κοινή τους μοίρα, αλλά και μορφές που άπλωσαν χέρι βοηθείας και επούλωσαν τις πληγές τους.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή και πρωτότυπη μουσική και τραγούδια του Γιάννη Ζουγανέλη.
Οι ηθοποιοί Μάρα Δαρμουσλή και Κρυσταλλία Κεφαλούδη (αλφαβητικά) που ενσαρκώνουν τις ηρωίδες «συναντώνται» μέσα από τις ιστορίες τους σ' έναν κοινό ψυχικό βιότοπο ψάχνοντας τη φωνή τους και ορθώνοντας το ανάστημά τους. Σε ένα έργο μαρτυρία-καταγγελία, πλούσιο σε αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα και αισθήσεις, οι ηθοποιοί με την ευαισθησία και τις λεπτές αποχρώσεις της ερμηνείας τους, δρουν καταλυτικά στην ατμόσφαιρα και εξέλιξη της παράστασης που με κινηματογραφικά στοιχεία ξετυλίγεται μπροστά στο θεατή.

Ταυτότητα:
Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια: Ανδρομάχη Μοντζολή
Μουσική, τραγούδια: Γιάννης Ζουγανέλης
Κινηματογραφικά αποσπάσματα: Γιάννης Κάσσης
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Καταλιακού
Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Μάρα Δαρμουσλή, Κρυσταλλία Κεφαλούδη
Στα κινηματογραφικά στιγμιότυπα συμμετέχουν: Χριστίνα Αλεξανιάν, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Βύρων Κολάσης
Επικοινωνία: Νταίζη Λεμπέση

Από την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025 για 10 παραστάσεις, κάθε Παρασκευή στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00
Διάρκεια: 80'