Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθοπλασίες: Η εφημερίδα της λέσχης των φαντασμάτων * Στο Camping: Πυρ, γυνή και θάλασσα * Ο άνεμος χορεύει ανάμεσα στις καλαμιές * Πέρα από το σύμπαν των χρωμάτων * Προς ομοίωσιν: Η Ερημούπολη των ονείρων, Μέρος 1ο * Η πρώτη συνάντηση * Το νησί και ο τελευταίος τουρίστας * Μια χαραμάδα στο όνειρο * Το μυστικό της αθανασίας * Το αμπέλι της θάλασσας * Οκτώ νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής * Η Αγάπη στο διαδίκτυο ** Πεζογραφίες: Ταμπουίνος * Η κοινοτοπία της βίας ** Αφηγήματα: Πεζοπορία στις νεφέλες ** Ποίηση: Ανθρακωρύχοι ψυχών

Ρίζες ή πώς να (ξανα)στολίσεις τη στάμνα σου με γκλίτερ

Αφίσα της παράστασης Ρίζες ή πώς να (ξανα)στολίσεις τη στάμνα σου με γκλίτερ

Τίνος είσαι συ; Και από πού μας είσαι; Ταυτότητα.
Πόσο τα τοπικά μας βιώματα μας επηρεάζουν; Τι υπάρχει κάτω από το σκληρό, πορτοκαλί περίβλημα μιας στάμνας; Μήπως είμαστε κι εμείς μια στάμνα;

Η Κωνσταντίνα-Μαρία Σπυροπούλου (drag persona Destiny Poulos) ρώτησε, έμαθε, της μίλησαν και τώρα καταθέτει στη σκηνή προσωπικά της βιώματα που σχετίζονται με τις θεσσαλικές ρίζες της, καθώς και άλλων βλάχων, καραγκούνηδων και σαρακατσάνων της Θεσσαλίας. Μετά την επιτυχημένη πορεία της παράστασης το 2024, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την (ξανα)απολαύσει για 4 παραστάσεις αυτόν τον χειμώνα!

Η παράσταση κέρδισε το πρώτο βραβείο του 2ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ στο Red Jasper Cabaret Theatre (Ιούνιος 2023). Μέσω μιας εκρηκτικής performance, που συνδυάζει θέατρο documento, stand-up, χορό και drag, η Destiny διερευνά το θέμα της ταυτότητας σε σχέση με τα τοπικά βιώματα και μας καλεί να τα πάρουμε όλα σβάρνα και να ανακαλύψουμε το... γκλίτερ μας.

Συντελεστές:
Σύλληψη, σκηνοθεσία, performance: Κωνσταντίνα-Μαρία Σπυροπούλου
Φωτογραφίες: Αλκμήνη Πέτρου-Χατζηπαναγιώτου

Τις Πέμπτες 22, 29 Ιανουαρίου και 19, 26 Φεβρουαρίου 2026 στις 21:00 στο Red Jasper Cabaret Theatre [Κεφαλληνίας 18, Αθήνα, 2108822551]
Διάρκεια: 80'