Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθοπλασίες: Ο άνεμος χορεύει ανάμεσα στις καλαμιές * Πέρα από το σύμπαν των χρωμάτων * Προς ομοίωσιν: Η Ερημούπολη των ονείρων, Μέρος 1ο * Η πρώτη συνάντηση * Το νησί και ο τελευταίος τουρίστας * Μια χαραμάδα στο όνειρο * Το μυστικό της αθανασίας * Το αμπέλι της θάλασσας * Οκτώ νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής * Η Αγάπη στο διαδίκτυο * Και τα σημάδια πού είναι; * Ο Χρυσόγλωσσος ** Πεζογραφίες: Ταμπουίνος * Η κοινοτοπία της βίας ** Αφηγήματα: Πεζοπορία στις νεφέλες ** Ποίηση: Ανθρακωρύχοι ψυχών * Θρυαλλίς εγένετο

Οι ερωτευμένοι

Φωτογραφίες συντάκτριας από την αφίσα της παράστασης Οι ερωτευμένοι και τη στιγμή της υπόκλισης

Οι ερωτευμένοι
, στο θέατρο Bios, του Σαμ Σέπαρντ, σε σκηνοθεσία Έλενας Πέγκα, με τους Μελία Κράιλινγκ, Παναγιώτη Γαβρέλα, Δημήτρη Καραβιώτη και Νίκο Βατικιώτη.

Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της παράστασης κι όχι Fool for love αφού πρόκειται για έναν απαγορευμένο έρωτα που μέσα από την τραγικότητα της κατάστασης βγαίνουν προς τα έξω οι αλήθειες που κρύβουν στις βασανισμένες ψυχές τους οι ήρωες της ιστορίας.

Δύο νέα παιδιά, τρελά, αφόρητα, παράφορα ερωτευμένα, δίνουν μάχη ψυχή τε και σώματι, να νιώσουν τη λύτρωση που έχουν τόσο ανάγκη. Θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι, να απεγκλωβιστούν από αυτή τη μοιραία και την απαγορευμένη αγάπη που νιώθουν ο ένας για τον άλλον 15 ολόκληρα χρόνια.

Τα κορμιά τους ένα πεδίο μάχης. Παλεύουν να ξεφύγουν από τη θηλιά του λάσου που τους πνίγει τον λαιμό. Φωνάζουν δυνατά την ωμή πραγματικότητα θέλοντας να απαγκιστρωθούν από το παρελθόν, αρχίζοντας τις ζωές τους ξανά από την αρχή, πετώντας από πάνω τους την κατάρα που τους κρατά δέσμιους σε αυτή την αρρωστημένη σχέση.

Πολύ δυνατές ερμηνείες με εντάσεις, εξάρσεις, πάθος, απόγνωση, συναίσθημα... τα είχε όλα στον βαθμό που έπρεπε.

Το σκηνικό ένα παλιό μοτέλ στην έρημο της Καλιφόρνια, λιτό αλλά λειτουργικό.
Η μουσική επένδυση απόλυτα εναρμονισμένη με το ύφος του έργου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, πραγματικά μια πολύ καλή προσπάθεια.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου