Το ποδήλατο της Ωραίας Ελένης

Αλμπέρτα Τσοπανάκη

Το ποδήλατο της Ωραίας Ελένης

Ένας περίπατος στη σουρεαλιστική πραγματικότητα του ανθρώπινου παραλογισμού. Η Ωραία Ελένη με το ποδήλατό της, μας ξεναγεί σε στιγμές που τρέφουν τις αυταπάτες του εγώ και τις ψευδαισθήσεις που ονειροπολούν την ευτυχία του ακατόρθωτου.
Ανάμεσα στους δρόμους και τα σοκάκια που σεργιανά, η Ελένη φωτογραφίζει την ανθρώπινη κοινωνία όπως αυτή διαμορφώνεται στις ακτίνες του ποδηλάτου της. Η δύναμη του έρωτα και του θανάτου, η προδοσία που άλλοτε δημιουργεί συναισθήματα εκδίκησης και άλλοτε παραδίδεται μελαγχολικά στο αναπόφευκτο της μοίρας.
Η διαφθορά της ανθρώπινης συνείδησης του ασυνειδήτου γεννάει εικόνες του αμερικάνικου κινηματογράφου, προβάλλοντας καρέ καρέ τη σιωπή της μαφίας, τη δύναμη της εξουσίας, την υποκρισία της διαφορετικής προσέγγισης του αλάθητου.
Το σόου της ζωής που διάλεξε, κατασκεύασε και επινόησε ο εφευρέτης παρουσιαστής και πρωταγωνιστής, ο άνθρωπος.

Ταυτότητα:
Κείμενο, σκηνοθεσία: Αλμπέρτα Τσοπανάκη
Κινησιολογία, χορογραφίες: Χριστίνα Καϊάφα
Σκηνικά, κοστούμια: Χριστόφορος Διογένης
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάββας Σουρμελίδης
Χειρισμός φωτισμών : Γιάννης Κότσαρης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Ζήσου, Νίκος Κωστόπουλος, Αλέξανδρος Μερτζανίδης,
Κυριάκος Μιγγείρος, Παναγιώτης Σαριδάκης, Θησέας Χριστοφόρου
Στον ρόλο της Ωραίας Ελένης: Αλμπέρτα Τσοπανάκη

Διάρκεια: 90 λεπτά
Από τις 19 Απριλίου 2026 κάθε Κυριακή στις 20:30 στο Θέατρο Παραμυθίας [Παραμυθίας 27, Κεραμεικός, Αθήνα, 2112144593 και 6974646343]