Έργο δύο προσώπων

Έργο δύο προσώπων, στο θέατρο Ροές, του Tennessee Williams, σε σκηνοθεσία Νανάς Παπαδάκη, με την ίδια στη σκηνή και τον Βαγγέλη Παπαδάκη [φωτογραφίες συντάκτριας]

Έργο δύο προσώπων
, στο θέατρο Ροές, του Tennessee Williams, σε σκηνοθεσία Νανάς Παπαδάκη, με την ίδια στη σκηνή και τον Βαγγέλη Παπαδάκη.

Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Δύο αδέρφια που τελούν υπό καθεστώς εγκλεισμού. Υπερβάσεις που είναι αναγκασμένοι να κάνουν.

Ένας καθρέφτης ατομικής και συλλογικής ευθύνης.

Μία πάλη ανάμεσα στα δύο αυτά άτομα.

Αλήθειες που δεν ειπώθηκαν ποτέ.
Θυσίες που δεν βρήκαν αποδέκτες.
Πράξεις που δεν ολοκληρώθηκαν.

Δύσκολο το εγχείρημα, δυσνόητο το κείμενο, κουραστικό. Οι χαμηλοί φωτισμοί δεν βοηθούσαν καθόλου, το αντίθετο μάλιστα, αντί να μας χαλαρώσουν μας έριχναν τη διάθεση κάνοντάς μας υποτονικούς.

Βρήκα τις φωνές άσκοπες και τρομαχτικές, ηχούσαν στα αφτιά μας πολύ έντονες, σε σημείο να υποφέρουμε.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια πολύ μέτρια παράσταση, για τα δικά μου γούστα, που με άφησε με πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Όπως και να έχει όμως, ήταν μια θεατρική εμπειρία που ήθελα να ζήσω και γι' αυτό ευχαριστώ την Μαριάννα Πατάκη και τον Νώντα Δουζίνα (υπεύθυνους επικοινωνίας) για τις προσκλήσεις που μου διέθεσαν.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου