Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

GBOB

Οι Cabin 54 επί σκηνής
Αν δεν έχετε οικειότητα με τον όρο "GBOB" δεν πειράζει καθόλου και συγχωρήστε για αυτήν την φορά. Μια νέα ορολογία κάνει την θεαματική της είσοδο στην καθημερινότητά μας. 

Πριν λίγες μέρες έγινε ο τελικός του εθνικού πρωταθλήματος συγκροτημάτων [είχαν προηγηθεί κάποιοι προκριματικοί που δεν τους πήραμε χαμπάρι, διότι, όπως όλα στην Ελλάδα, πρέπει πρώτα να περάσουν μερικά χρόνια για να καθιερωθεί και να αναδειχτεί ένα event] στο Fuzz club. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 30 χώρες και από τις 5 ηπείρους με ένα συγκρότημα η κάθε μία που έχει κερδίσει τον εθνικό διαγωνισμό της χώρας του. Όλοι οι νικητές θα δώσουν το ραντεβού τους στον Παγκόσμιο Τελικό, όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Νέας Καλύτερης Μπάντας στον Κόσμο και θα λάβουν αξιοζήλευτα έπαθλα και δώρα. Η συνολική αξία των βραβείων των νικητών; Κάπου 100,000 δολάρια! Ε,δεν είναι και άσχημα για νέα συγκροτήματα, δεδομένης και της παγκόσμιας κρίσης!

Στην Ελλάδα ασχοληθήκαμε για πρώτη φορά φέτος. Στον Ελληνικό τελικό πέρασαν 15 συγκροτήματα μέσα από 4 προκριματικούς γύρους. Βασική προϋπόθεση να διαγωνιστούν με τις δικές τους αυθεντικές συνθέσεις, ανεξάρτητα από το μουσικό είδος που ανήκουν και να ταξιδέψουν μέχρι το Βουκουρέστι, όπου, θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός φέτος.
Στην εκδήλωση-συναυλία του Ελληνικού Τελικού πήγα καλεσμένη των Cabin54, αφού μια καλή μου φίλη βρέθηκε στην guest list αυτών. Για τους μη μυημένους, οι Cabin54 έχουν δουλέψει σαν support group στον Σάκη Ρουβά, άρα, οι φίλοι του Σάκη θα τους έχουν δει επί σκηνής αρκετές φορές μαζί του.
Οι ροκιές τους με κέρδισαν εύκολα, αν και δεν είναι το αγαπημένο μου είδος. Όμορφοι, άνετοι, δημιουργικοί και μέσα στο πνεύμα. Το έχουν. Εντάξει, αν δεν το είχαν, δεν θα είχαν εργαστεί δίπλα στον μοναδικό άντρα star που διαθέτει η χώρα.
Στις φωτογραφίες που καταφέραμε να αποτυπώσουμε από το χώρο του διαγωνισμού, βλέπετε τον τραγουδιστή Antonis Dominos και τον μπασίστα Alex Simon Papaconstantinou της μπάντας.
Δεν κέρδισαν, όμως. Νικητές του The Global Battle of the Bands για το 2012 είναι οι Trip και οφείλουμε να τους ευχηθούμε να σκίσουν στην Ρουμανία.
Μου άρεσε ο χώρος, η φιλοσοφία της εκδήλωσης, η καλή διάθεση των διαγωνιζομένων και η αυθεντική μουσική που είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε. Η ποικιλία και η δημιουργική φύση αυτών των παιδιών. Επίσης, μου άρεσε η ιδέα της "άγνωστης" προς τους διαγωνιζόμενους κριτικής επιτροπής που αποφάσισε με την ψήφο της για εκείνους.
Δεν μου άρεσε το ακριβό αντίτιμο που έπρεπε να πληρώσουν οι παρευρισκόμενοι. Οι διοργανωτές είχαν ορίσει μια γενική είσοδο για το κοινό, αλλά χωρίς να περιλαμβάνει ούτε ένα ποτό. Έτσι, αν ήθελες να πάρεις κι ένα ποτάκι έπρεπε να το πληρώσεις έξτρα. Το ακριβό της υπόθεσης; Με λιγότερα χρήματα μπορούσες να περάσεις το βράδυ σου στο μπαρ του ίδιου του Ρουβά, διασκεδάζοντας με Ρουβά, αντί με Trip που δεν τους ξέρεις κιόλας. Η γνώμη μου είναι ότι, αν θέλεις να προωθήσεις την εκδήλωση -και πολύ καλά θα κάνεις- πρέπει να δώσεις ένα κίνητρο για να σηκωθεί ο άλλος από τον καναπέ και να σου έρθει. Η τιμή αυτή ήταν αρνητικός παράγοντας και δεν βοηθά τους νέους αυτούς ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους και να αναδείξουν την δουλειά τους. Όταν εν καιρώ, ο θεσμός θα καθιερωθεί και να γίνει ευρύτερα γνωστός μπορείς να χρεώσεις και γενική είσοδο και ποτό και ό,τι θέλεις και να μην στραβώσει κανείς. Το άλλο "κακό" ήταν η καθυστέρηση στην έναρξη. Η πρόσκληση έγραφε 8:30, η "πόρτα" άνοιξε κατά τις 9:30 και η πρώτη μπάντα βγήκε κατά τις 10:00 στην σκηνή. Και, όπως καταλαβαίνετε, όσοι είχαν προγραμματίσει να τελειώσουν τη βραδιά τους κάπου αλλού δεν μπόρεσαν να μείνουν μέχρι το τέλος.


Εύχομαι να τα ξαναπούμε του χρόνου με τα συγκροτήματα που θα έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις για την ανάδειξη της καλύτερης μπάντας του 2013.
Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε Cabin 54 και Καλή επιτυχία Trip στον τελικό. 

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη