Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Φωνή τέχνης *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Η πτώση * Άλκηστη * Η γκαλερί των νεκρών * Συνοδός κορυφής * Το σπίτι μόνο * Ψωμί καθάριο * Ζήτα το! * Σκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ * Όταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας * Της αλός νεύμα * Τα κύματα ** Ποίηση: Σκοτεινή κουκκίδα * Περιγραφές του ανεκπλήρωτου * Φως όπως μανταρίνι * Κατάβασις ** Άλλα: Περί ιατρικής Κέλσου ** Νουβέλα: Μπαρτάκοβα... η δωδεκάχρονη πόρνη * Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Στην άλλη πλευρά του κρεβατιού ** Διηγήματα: Οι επισκέπτες * Συνέβη στη Θεσσαλονίκη ** ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: She sleeps to the sound of knives, The boatman on the downs

Υψηλή Τάση



Όμορφη βραδιά. Όμορφοι άνθρωποι. Όμορφα λόγια ντυμένα με ευλύγιστα σώματα και καθαρές φωνές. Όμορφες μουσικές. Ήχοι που χτυπούν πάνω στις πέτρες και επιστρέφουν επαναλαμβάνοντας την ίδια τους την ηχώ. 


Συνέβη εχθές το βράδυ στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. Αναρωτιέμαι πόσα πράγματα θα μπορούσαν να μας διηγηθούν εκείνες οι πέτρες αν είχαν στόμα. Πόση δουλειά ανθρώπινη και πόσες μηχανές έχουν πονέσει εκεί μέσα για να παράξουν. Και, πώς, έρχεται μια μέρα που οι άνθρωποι φεύγουν και οι μηχανές πετιούνται ενώ τα κτίρια ερημώνουν και ησυχάζουν. 



Ύστερα ήρθαν νέοι άνθρωποι και έβαλαν νέες φωνές στον άδειο χώρο, νέες λέξεις, νέους ήχους, νέες μυρωδιές.
Στον χώρο αυτό ξεκίνησαν με επιτυχία τα "Αισχύλεια". Μέχρι τις 3 του Αυγούστου μπορείτε να δείτε έργα της Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας, ενώ από τις 26 Αυγούστου και μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις ή συναυλίες. 
Μου αρέσουν αυτές οι πρωτοβουλίες και η λογική της αξιοποίησης των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και άλλων χώρων προς όφελος της τέχνης ή της διασκέδασης.

Με τον ποιητή Χρήστο Καριώτη
Η ποιήτρια Βενετία Μακρυνώρη έγραψε το Χορόδραμα που παρακολουθήσαμε όσοι ήμασταν εχθές στο χώρο και οι ηθοποιοί [ο Γιώργος Χρανιώτης ήταν πολύ καλός] κατάφεραν να εκφράσουν με τις φωνές τους εκείνα που η ψυχή της ποιήτριας είχε αφήσει στο χαρτί. Μια παράσταση με κίνηση, χορό, μουσική, πρόζα και μονόλογο. Με όλα τα αισθήματα μαζεμένα ταυτόχρονα και όλες τις σκέψεις να βασανίζονται πάνω στα σώματα και να ξεχειλίζουν από τα στόματα. 

-Κουμπώνεται ΡΕ η ζωή; 

Από την πένα της ποιήτριας που τόσο έρωτα, θάνατο, και πόνο έχει στάξει πάνω στο άδειο χαρτί. 
Καθώς το χορόδραμα βασίζεται πάνω στην ποίηση της Βενετίας, εσείς που δεν την έχετε ανακαλύψει ακόμη, μπορείτε να διαβάσετε την εναλλακτική συνέντευξη που μου έδωσε και τις εντυπώσεις μου από την ποίησή της, ΕΔΩ.


Ο χώρος έχει τη θεατρικότητα από τη φύση του και οι άνθρωποι αποφάσισαν να τον εκμεταλλευτούν προς τέρψιν. Με ένα συμβολικό αντίτιμο, εύκολη πρόσβαση με τα Μ.Μ.Μ και ελεύθερο δημοτικό πάρκιν, οι παραστάσεις είναι προσιτές για όλον τον κόσμο. Υπάρχουν κι άλλες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν ώστε να δημιουργηθεί εκεί ένας πολυχώρος για κάθε εκδήλωση, θέατρο, συναυλία, έκθεση... Συνεχίστε να δημιουργείτε και να εκφράζεστε, να καταστρώνετε όμορφα πράγματα... κι εμείς θα είμαστε ξανά εκεί για να απολαμβάνουμε τα έργα σας.

Με τη Βενετία Μακρυνώρη λίγες στιγμές πριν την έναρξη

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Ψωμί καθάριο, Παναγιώτας ΣμυρλήΤο σπίτι μόνο, Κοραή ΔαμάτηΗ γκαλερί των νεκρών, Κρις ΚάρτερΤης αλός νεύμα, Κωνσταντίας Σκανδάλου-ΚορδολαίμηΤα κύματα, Βιρτζίνια ΓουλφΠεριγραφές του ανεκπλήρωτου, Δημήτρη ΜπαλτάΣαν λουκούμι τριαντάφυλλο, Οικογένεια Καραντίνα, Μικροί και μεγάλοι αναγραμματισμοί και Γυναίκα σημαίνει πόνος
Περί ιατρικής ΚέλσουΣτην άλλη πλευρά του κρεβατιού, Άνθιας Χριστοδούλου-ΘεοφίλουΣυνοδός κορυφής, Μαίρης ΒανδώρουΟι επισκέπτες, Πέτρου ΕυαγγελόπουλουShe sleeps to the sound of knives και The boatman on the downsΜπαρτάκοβα... η δωδεκάχρονη πόρνη, Ελευθερίας ΚαραδήμουΌταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας, Μιχαήλ Ράλλη
Σκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης, Πόπης ΚλειδαράΣκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ, Δημήτρη ΜαμαλούκαΚατάβασις, Θεοδόση ΠαπαδημητρόπουλουΣυνέβη στη Θεσσαλονίκη (συλλογικό)Φως όπως μανταρίνι, Έφης ΝικολαΐδουΖήτα το!, Μαρίας Καραμπίνη-Ανθούλη