Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

"ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"

Μια συναυλία κάτω από τα αστέρια στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί όπου χτυπά η καρδιά της πόλης.
Στις 19 του Ιούνη δεν έπρεπε να μείνουμε σπίτι. Τα Μουσικά Σύνολα γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα με τον συνθέτη Zorzes Katris συναντήθηκαν στη σκηνή για ένα μουσικό ταξίδι πλημμυρισμένο από Ελλάδα.

Οι νότες έφτασαν κάθε τσιμεντένιο κτίριο εκείνο το βράδυ, γλίστρησαν πάνω στον άνεμο και άγγιξαν, αφύπνισαν, ταξίδεψαν κάθε θεατή. Το χορωδιακό-συμφωνικό έργο "Ωδή στους Έλληνες" παρουσιάστηκε στους Αθηναίους σε ένα πνεύμα ένωσης, αγάπης, μουσικής και ποιητικής λατρείας. Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρούσα να τοποθετεί φωνητικές ανταύγειες στο σύνολο και η εμβόλιμη ποίηση του Γιώργου Ψαθά, που έντυσε φωνητικά ο Βύρωνας Κολάσης, μίλησε με σθένος και δύναμη, άγγιξε καρδιές και άνοιξε παράθυρα στο μυαλό καθώς αποθέωσε την Ελληνική γλώσσα και τους σημαντικότερους Έλληνες της ιστορίας. Σκηνοθέτησε με αφοσίωση ο Μενέλαος Τζαβέλλας.
Η καταπληκτική μουσική αυτού του ανθρώπου είναι αδύνατο να αφήσει ασυγκίνητα τα πρόσωπα και η αισθαντική φωνή του Βύρωνα το ίδιο. Και όταν αυτά τα δύο ενώνονται σε ένα ενιαίο σύνολο και υποστηρίζονται με τους στίχους του Γιώργου Ψαθά, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.
Και είναι φανερό, όσο και αυτονόητο, ότι στηρίζουμε κάθε τέτοιο έργο, δράση, δημιουργία, για να προβάλλουμε την Ελληνική γλώσσα, μουσική, ιστορία, τον πολιτισμό μας. Και όταν αυτό συμβαίνει κάτω από τον αττικό ουρανό, στην καρδιά της πρωτεύουσας, με τόσο σημαντικούς ανθρώπους και τόση αγάπη είναι αδιανόητο να προσπερνάμε. Και όσο υπάρχουν σε τούτο τον τόπο άνθρωποι που ενδιαφέρονται... 
Από αριστερά προς τα δεξιά: Zorzes Katris, Βύρων Κολάσης, Μενέλαος Τζαβέλλας
Βύρωνας Κολάσης:
Η ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι η ψυχή του ελληνισμού. Ειδομένη κάτω από το πρίσμα των αιώνων ύπαρξής του. Η μουσική του Zorzes Katris και οι στίχοι του Γιώργου Ψαθά συγκροτούν μια ουράνια μελωδία όπου αγγίζει κάθε τι ανθρώπινο και ανεβάζει το νου και το πνεύμα πέρα από τον τρισδιάστατο κόσμο μας. Η σημερινή εποχή επιβάλλει αυτό το έργο σαν από μηχανή Θεό για να λυτρώσει τον υπόδουλο ελληνισμό ο οποίος βάλλεται από παντού… Είναι ένα έργο που θα συζητηθεί και που θα αφήσει το στίγμα του βαθιά μες στις καρδιές μας. Τα λόγια είναι περιττά, η μελωδία είναι επιτακτική και λυτρωτική.
***
Βιογραφικό:
Ο Zorzes Katris έχει γεννηθεί στο Παρίσι. Είναι τελειόφοιτος του Ιονίου Πανεπιστημίου, από το τμήμα Μουσικών Σπουδών στο τμήμα της Σύνθεσης. Είναι επαγγελματίας συνθέτης με κύριο πεδίο την Συμφωνική Μουσική. Έχει αναλάβει αριθμό παραγγελιών μουσικών επενδύσεων για λογαριασμό ξένων τηλεοπτικών παραγωγών όπως οι Red Bull κ.α. Συνεργάζεται μέχρι σήμερα στον καλλιτεχνικό χώρο με επώνυμους καλλιτέχνες συνθέτες και στιχουργούς όπως: Γιώργο Χατζηνάσιο, Πέτρο Γαϊτάνο, Γρηγόρη Βαλτινό, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Δημήτρη Μπρούχο κ.α. Επίσης έχει συμπράξει με την Camerata Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής ΑΘηνών, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Συμφωνική Ορχήστρα του Καϊρου και διάφορα μουσικά Σύνολα. Μέγαρο Μουσικής, Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, Δημοτικό Θέατρο, Ηρώδειο και Πυρραμίδες της Αιγύπτου είναι μερικοί από τους χώρους συναυλιών που έχει εμφανιστεί τόσο ως Συνθέτης αλλά και ως Supervisor Score Orchestration. Στο χώρο της Δισκογραφίας έχει γράψει τη μουσική από την τελευταία δουλειά του Χρήστου Χατζηνάσιου "Σε Όποιον Αρέσουμε" με τίτλο "Σώμα Φωτός" σε στίχους του Δημήτρη Μπρούχου.
Οι παραγωγές που έχει αναλάβει ως Μουσική Επένδυση καλύπτουν και τον Χώρο των Video Games που κυκλοφορούν από Ελληνο-αμερικανικές παραγωγές για PC / Ipad / Iphone & Android.

Αυτό τον καιρό έχει αναλάβει τον μουσικό προγραμματισμό με χρήση Εικονικής Συμφωνικής Ορχήστρας VST για λογαριαμό της ΕASTWEST, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μουσικού προγραμματισμού και ήχων στον χώρο του Hollywood. Τίτλος του Project είναι ένα από τα γνωστότερα μουσικά θέματα από τον πόλεμο των Άστρων του διάσημου συνθέτη J.Williams, "Imperial Mars".
Δείγματα από τον μουσικό προγραμματισμό σε συνεργασία με την εταιρεία EASTWEST μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο.
Τίτλος Demo - Vivaldi Summer / George K.
Από το 2011 είναι και Καθηγητής Μουσικής & Μουσικής Τεχνολογίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη