Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Το τελευταίο Botox και άλλες ιστορίες...

Τι είναι Το τελευταίο BOTOX;
Πρόκειται για ένα βιβλίο που δε βρίσκεις στο βιβλιοπωλείο; (!?)
Ας μας τα πει καλύτερα ο ίδιος.
Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης για Το Τελευταίο Botox και άλλες ιστορίες...

«Κάποτε έγραψα το πρώτο μου θεατρικό. Στη Θεσσαλονίκη, σε μια υπόγεια γκαρσονιέρα. Μια μαύρη κωμωδία με τέσσερις ήρωες να αναζητούν αδιέξοδο στη ματαιόδοξη καθημερινότητά τους. Τα πάντα πήγαιναν μια χαρά μέχρι που γίνεται ένας φόνος «κατά λάθος» έτσι οι ήρωες ήρθανε αντιμέτωποι με τις χρόνιες φοβίες τους. Όταν κατέβηκα στην Αθήνα έδωσα το έργο σε πάρα πολλούς σκηνοθέτες αλλά κανένας από αυτούς δεν αναλάμβανε την ευθύνη. Έτσι δημιούργησα μια μικρή ομάδα από ταλαντούχα και ακούραστα άτομα και το κάναμε πράξη. Η παράσταση είχε μεγάλη επιτυχία. Ένας εκδότης με παρότρυνε να το κάνω διήγημα. Όταν το τελείωσα δεν του άρεσε και το έβαλα στο συρτάρι. Σήμερα, ακριβώς μετά από 4 χρόνια το βιβλίο κυκλοφορεί. Φυσικά δεν γνώρισε την επιτυχία της παράστασης αλλά όλοι όσοι το διάβασαν μίλησαν με τα καλύτερα λόγια. Οι πιο πολλοί original βιβλιοφάγοι και όχι δήθεν διανοούμενοι που δεν ξέρουν που τους παν τα τέσσερα. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου και τους υπόσχομαι πως θα αγωνίζομαι για να γίνω ακόμα καλύτερος.
Ο Θεός να σας έχει όλους καλά!»

Κερδίστε το!
Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης προσφέρει πέντε αντίτυπα του βιβλίου του σε ισάριθμους -ιδιαίτερα- τυχερούς αναγνώστες καθώς δεν είναι καθόλου εύκολο να βρει κανείς ένα βιβλίο που δεν "του αρέσει να πολυκυκλοφορεί" στις προθήκες.
Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην κλήρωση κλικάρετε το k που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, το οποίο θα σας οδηγήσει σε μια φόρμα όπου πρέπει να συμπληρώσετε το ονοματεπώνυμό σας για να μετρήσει η συμμετοχή σας. Ε, και να τη στείλετε φυσικά. Πριν το κάνετε όμως, διαβάστε τις πρώτες σελίδες του παρακάτω (βιογραφικό συγγραφέα και εισαγωγή), ένα απόσπασμα και ένα προλογισμό από την Μανίνα Ζουμπουλάκη, η οποία υπογράφει την επιμέλεια του βιβλίου.
Σχετικές πληροφορίες για τις κληρώσεις, τους όρους, τα δώρα και τους τυχερούς, εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 28 Ιουλίου και τα βιβλία είναι υπογεγραμμένα από τον συγγραφέα και θα σταλούν ταχυδρομικά.
Γεννήθηκα στο Αλεξάνδρας ένα καυτό μεσημέρι του ’81. Μεγάλωσα στη Νίκαια με άλλα πέντε αδέρφια και δυο υπέροχους γονείς.
Στην Τρίτη τάξη του Δημοτικού άρχισα να δίνω παραστάσεις Καραγκιόζη και στην Τετάρτη έγραψα τη πρώτη μου επιθεώρηση την οποία και ανέβασα στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Σπούδασα υποκριτική στον Ίασμο. Έχω γράψει τρεις κωμωδίες. Το Τελευταίο Botox το Τρεις Τρεις Εννιά και το Δεν είμαι εγώ η Σταχτοπούτα. Το πρώτο ανέβηκε την άνοιξη του εννιά, το δεύτερο το καλοκαίρι του έντεκα. Το άλλο όταν έρθει η ώρα του.
Πολλές από τις ιστορίες μου έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Εγνατία.
Επί δυο χρόνια έγραφα τους μονολόγους στην CITY uncovered.
Αυτή είναι η πρώτη μου συλλογή.

όλοι οι μεγάλοι συγγραφείς
γίνανε διάσημοι μετά το θάνατό τους
εύχομαι να μη γίνει το ίδιο
και μ’ εμένα
Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης
Εξώφυλλα των βιβλίων του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη
και φωτογραφία πορτραίτο από το προσωπικό του αρχείο.
Απόσπασμα:
Κάθε τρεις μήνες η μαμά πήγαινε στο ιατρείο του για δύο λόγους. Πρώτος λόγος. Να της κάνει ένεση botox. Δεύτερος λόγος. Να την κάνει να αισθανθεί πραγματική γυναίκα. Η Ελένη του μπαμπά δεν του καθότανε ακόμα και τις νύχτες που γινότανε λιώμα από το αλκοόλ. Καλή, χρυσή, άγια η μαμά αλλά πότε πότε το έτσουζε. Η Φιλιππινέζα που είχαμε στη βίλα είχε μάθει να φτιάχνει όλα τα κοκτέιλ, γι’ αυτό δεν την έδιωχνε η μαμά κι ας ήξερε ότι το τσουλί κάθεται στον Κωνσταντίνο.
Μια ευλογημένη μέρα έμεινε έγκυος από τον Γιλέκο και έγινε άλλος άνθρωπος. Για να μη την πάρουν χαμπάρι ανήμερα της Παναγίας κάθεται στον Κωνσταντίνο. Πήγανε στην Αγγλία και κάνανε casting στους γυναικολόγους για να δουν ποιος θα την ξεγεννήσει λες και στην Ελλάδα δεν έχουμε γιατρούς. Έτσι κάνουνε όλες οι πλούσιες και διάσημες Ελληνίδες. Στο εξωτερικό ξεγεννάνε.

Προλογισμός:
Ιστορίες που βγαίνουν τρέχοντας μέσα από την καθημερινότητα, ήρωες που δεν είναι ήρωες, ένα παιδί που μετράει τα άστρα, ενώ αρνείται πεισματάρικα να μεγαλώσει και μαζί οι φίλοι του, με άλλες ιστορίες κι αυτές ανήλικες ή στα όρια της ενηλικίωσης. Φανταστικές ιστορίες με σουρεαλιστικούς πρωταγωνιστές που πέρασαν μάλιστα και από τη σκηνή του θεάτρου με τρελή επιτυχία (το θεατρικό «Το Τελευταίο Botox» του τίτλου – εδώ διασκευασμένο σε διήγημα). Διηγήματα που έχουν γραφτεί για να διαβαστούν – από εσένα προσωπικά.
Το «Τελευταίο Botox και άλλες ιστορίες» σου σερβίρει μικρές και όχι-τόσο-μικρές περιπέτειες, παρανοϊκές ή νόστιμες, σε μια περίεργη πλευρά της Ελλάδας που ελπίζει ακόμα...
Μανίνα Ζουμπουλάκη
Σας άρεσε; Κερδίστε το κλικάροντας το k

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη