Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Αναστασία Κορινθίου στο "Ποτέ μη λες για πάντα"


Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Α.Κ.: Όπως όλες οι ιδέες που θέλουν να… βρουν κάποιον! Μου διηγήθηκε την ιστορία μια πολύ αγαπημένη μου φίλη και αμέσως ένιωσα ότι αυτό θα είναι το επόμενο βιβλίο μου!! Το περίεργο της υπόθεσης, την επόμενη μέρα συναντώ τον φίλο μου Τάκη Μιχαηλίδη και μου διηγείται μια «περίεργη μεταφυσική ιστορία» πολύ σχετική με αυτή του βιβλίου, που αφορά το ιστορικό ξενοδοχείο Έλαφος! Οπότε... ήταν πλέον καρμικό!

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Α.Κ.: Μου αρέσει πολύ να γράφω στους χώρους που «ζουν» οι ήρωες μου... Το ΚΟΝΤΙΚΙ, το Έλαφος, η... μυστική μου θάλασσα όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίασή του στη Ρόδο είναι κάποιοι από αυτούς!

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Α.Κ.: Κράτησε περίπου ένα χρόνο το «αντάμωμα» μου με την Μαίρη και τον Φίλιππο, χάρτινοι και οι δυο με έκαναν να πιστέψω ότι πολλές φορές τα χέρια του συγγραφέα τα στοιχειώνει η πεθυμιά κάποιου να βρει ζωή στις λέξεις!

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Α.Κ.: Φωτεινό σαν... σκοτάδι έρωτα!

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Α.Κ.: Είναι μια ιστορία που μπερδεύει τον… χρόνο, που πάνω που νομίζεις ότι κατάλαβες τι συμβαίνει τα ανατρέπει όλα! Ο ανεκπλήρωτος έρωτας, ο εμποδισμένος έρωτας, ο εγκλωβισμένος έρωτας με όλα τα... Έψιλον μπροστά του είναι πιο μαγικός από τον Απαγορευμένο με τα Α τα στερητικά!

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Α.Κ.: Την αλήθεια του που μοιάζει με εξωφρενικό ψέμα!

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Α.Κ.: Ο Φίλιππος μου που έγινα αμαχητί και δικιά του! Νομίζω πως θα τον αγαπήσετε και εσείς πολύ!

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Α.Κ.: Ένα αλλιώτικο ταξίδι… Οι λέξεις για μένα είναι κρυφτό και κυνηγητό που δίνουν στον αναγνώστη την ευκαιρία να πει Φτου ξελευθερία στα όνειρά του, στα θέλω του, στα όσα του ανήκουν και δεν διεκδίκησε!

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Α.Κ.: Να «φθαρεί» η ικανότητα της μνήμης μου.

Φοβάστε...
Α.Κ.: Τον... φόβο!

Αγαπάτε...
Α.Κ.: Όσους και όσα λένε αθόρυβα σε αγαπώ… με πράξεις!

Ελπίζετε...
Α.Κ.: …μην υπάρξει πότε λόγος, άνθρωπος, κατάσταση που θα με κάνει να πάψω να ελπίζω και να ονειρεύομαι γιατί αυτό είναι θάνατος! Ο χειρότερος!

Θέλετε...
Α.Κ.: ...να θέλω χωρίς πρέπει!

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο; 
Α.Κ.: Όσοι δεν φοβούνται στο σκοτάδι μέσα τους!

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Α.Κ.: Γιατί εκεί μέσα στα κεφάλαια του, έκρυψα στοργικά το μυστικό να μην ΠΡΕΠΕΙ πια να κάνουμε πράγματα. Να είμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ και όχι ΜΙΣΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ!

Γιατί δεν πρέπει;
Α.Κ.: Δεν υπάρχει βιβλίο που Δεν πρέπει να το διαβάσεις!

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Α.Κ.: Χάρη στην Άνεμος… με ανεμίσια πνοή ΠΑΝΤΟΥ, σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο!

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Α.Κ.: Στην σελίδα μου στο facebook, στο ankko1@yahoo.gr, στις εκπομπές μου, στα στέκια μου στην Ρόδο μαζί με φίλους καρδιάς και σύντομα στις παρουσιάσεις μου ανά την Ελλάδα!

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Α.Κ.: Το βαθύ μπλε της φουρτουνιασμένης θάλασσας… εκεί που κοιμούνται τα ταξίδια που δεν έγιναν ποτέ!

Ποια μουσική;
Α.Κ.: Το all alone am Ι... (θα καταλάβετε γιατί…)

Ποιο άρωμα;
Α.Κ.: Του νυχτολούλουδου!

Ποιο συναίσθημα;
Α.Κ.: Της απώλειας!

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Α.Κ.: Σκιά σε τοίχο μισογκρεμισμένο!

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Α.Κ.: Σκηνοθέτης!

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Α.Κ.: Mark Levy.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Α.Κ.: Στον τρόπο που γράφω όχι. Όλοι γράφουν μοναδικά θέλω να πιστεύω. Σαν σκέψη και τρόπο ζωής ναι… Η Cecilia Ahern για τον αυθάδικο τρόπο που βγάζει γλώσσα στην ζωή!

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Α.Κ.: Αλίμονο αν δεν μπορούσαν… στα χέρια τους είμαι κάθε φορά!

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Α.Κ.: Πάθος!

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Α.Κ.: Η πλοκή του, ο τρόπος που δείχνεις σεβασμό στην γλώσσα σου, το «τελικό κέντημα», η ειλικρίνεια σου σε σένα τον ίδιο πρώτα από όλα, και η συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους αναγνώστες σου!

Τι την αποτυχία;
Α.Κ.: Η υπέρμετρη σιγουριά και αλαζονεία!

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Εθισμός είναι! Και εγώ δηλώνω εθισμένη! Με λένε... Αναστασία ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Α.Κ.: Τα χαμόγελα που σου χάρισα... τα δάκρυα που δεν είδες ποτέ!


 Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Διανέμεται αποκλειστικά από το koukidaki.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ.
Αν είστε συγγραφέας και θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο ακολουθείστε τον σύνδεσμο.

Οπισθόφυλλο
Μια γριά μάγισσα και τα φυλαχτά του έρωτα.
Ζωές ανθρώπων που μπερδεύονται και μπερδεύουν.
Ο Φίλιππος, η Μαίρη και ανάμεσά τους το αύριο να εκδικείται στο χθες!
Όταν ο έρωτας έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο τον θάνατο, ποιος άραγε βγαίνει νικητής;
Όταν η ζωή ντύνεται μοναξιά, ποιοι αόρατοι φύλακες αρχαίων μυστικών μπορούν να σε βοηθήσουν;
Στη Ρόδο του σήμερα ταξιδεύει μια γόνδολα από τη Βενετία, τραγουδά αμανέδες μια όμορφη Τουρκάλα, κι ένας προδομένος έρωτας γράφει γράμματα που τα κλείνει σε μπουκάλια και τα πετά στη θάλασσα για να τα βρεις εσύ.
Να βρεις εσένα, κάπου στο ψέμα και την αλήθεια των ηρώων αυτού του βιβλίου.
Μια μεταφυσική ιστορία που, όμως, κάποιοι κάπου την έζησαν ή την ζουν ακόμα...

Απόσπασμα
«...Μολυβί ο ουρανός και σήμερα. Κι εγώ πάλι χωρίς ομπρέλα και αδιάβροχο βγήκα στους δρόμους της ζωής. Εγώ κι ένα ζευγάρι μπότες, εγώ κι ένα ζευγάρι μάτια, εγώ και μια αλήτισσα ψυχή. Εσύ κρατάς ομπρέλα κι εγώ σου βρέχω έρωτες και θέλω τόσο πολύ να βραχεί η καρδιά μου, η καρδιά σου, μέχρι να γίνει διάφανη. Πάντα με φόβιζαν οι ομπρέλες...»


Η Αναστασία Κορινθίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει μόνιμα στη Ρόδο.
Είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ομίλου επιχειρήσεων Colorado και σχεδιάζει όλη την κοινωνική δράση της κάρτας υγείας Ippocrates Medi Club. Βασικός συντελεστής και συνεργάτης του Summer Rhodes Festival, αλλά και τηλεπαρουσιάστρια με δική της εκπομπή, το «Καλώς τους». Ασχολείται με το ραδιόφωνο από τη συχνότητα του ΠΑΛΜΟΥ στο δίωρό της «Αγκαλιά με την τέχνη», τη διοργάνωση και παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων και το παιδικό θέατρο. Μέλος των συλλόγων «Μεσόγειος», «Κέντρο Ελπίδα», «Τρίτεκνοι Δωδεκανήσου», ΑΣΙΑΘ, «Επιλέγω Ζωή», στη συντροφιά των δραστήριων «Μαμάδων της Ρόδου», ενώ ταυτόχρονα συντονίζει, διοργανώνει και παρουσιάζει πολιτιστικά φεστιβάλ.
Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών στα Τίρανα, το Ends Foundation, τον Σύλλογο Γυναικών Νέου Ικονίου και από τον ΠΟΔΡ. Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο TedX Δυρραχίου.
Έχει γράψει το παιδικό μιούζικαλ Παραμυθοσαλάτα, ενώ στίχοι της έχουν μελοποιηθεί από τον Α. Παπαντωνίου, Ανθούλα, Πετράκος. Το βιβλίο της «Για την καρδιά ενός αγγέλου» μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη. Τώρα ετοιμάζεται η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της «Ομερτά».
Βιβλιογραφία:
«Γυναίκες από πέτρα», Εμπειρία Εκδοτική 2004
«Για την καρδιά ενός αγγέλου», Εμπειρία Εκδοτική 2006
«Βαρλίκι», Εμπειρία Εκδοτική 2007
«Το χρονικό μιας απιστίας», Εμπειρία Εκδοτική 2009
«Η αδελφότητα των γκρίζων κροτάφων», Δυάς Εκδοτική 2012
«Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο», Ελληνική Πρωτοβουλία 2013
«Ομερτά», Ελληνική Πρωτοβουλία 2013

Δείτε κι αυτό:
Ποτέ μη λες για πάντα

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη