Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Έντγκαρ & Έλεν...

...είναι οι χάρτινοι ήρωες του Τσαρλς Όγκντεν, ενός απομονωμένου ανθρώπου, -μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα λέει στο "βιογραφικό" του- δεινού κατασκηνωτή και ψαρά, συλλέκτη εντόμων και ταξιδευτή προς αναζήτηση ειδών στο Βόρειο Πόλο, στο Νότιο Πόλο και στην Πολωνία. Τίποτα άλλο δεν είναι γνωστό για τον συγγραφέα πέρα από τα βιβλία του και συγκεκριμένα τη σειρά περιπετειών των Έντγκαρ και Έλεν, δυο διδύμων που λύνουν γρίφους, ζουν περιπέτειες δράσης και εξιχνίασης σε τόπους που τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται ενώ συναντούν μυστικά, κυνήγι θησαυρών, αδιέξοδα και αναζητούν δρόμους διαφυγής.
Δύο από τα βιβλία των διδύμων προσφέρονται στους αναγνώστες του ιστότοπου μετά από κλήρωση. Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες σχετικά και κλικάρετε το k για να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα, και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 29 Απριλίου 2016 και τα βιβλία θα αποσταλούν ταχυδρομικά. Μπορείτε να επιλέξετε τον τίτλο που προτιμάτε αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα λάβετε το ίδιο βιβλίο αν κερδίσετε.
k
Καλή τύχη!
Τα βιβλία είχαν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα το 2009 αλλά δε γνωρίζω αν μπορείτε να τα βρείτε πια στην αγορά δεδομένου ότι δεν έγινε ανατύπωση-επανέκδοσή τους. Υπάρχουν τουλάχιστον έξι τίτλοι στη σειρά που, μπορεί να απευθύνεται σε παιδιά 9 ως 12 ετών, διαβάζεται από όλους: Σπάνια ζώα, Το κατοικίδιο εκδικείται, Τουριστοπαγίδα, Σε τεντωμένο σκοινί, Κάτω από την πόλη και Νοντς Λιμπς με σκληρόδετο εξώφυλλο και εικονογράφηση από τον Ρικ Κάρτον· ένας αυτοδίδακτος ζωγράφος που συλλέγει όλα τα μολύβια που κατάφερε να ξύσει μέχρι το τέλος τους. Και θα είναι πολλά, δεδομένου ότι ζωγραφίζει από την πρώτη του επαφή με αντικείμενο γραφής.
Εισαγωγικό σημείωμα: Αν ποτέ στη ζωή σου βρεθείς αντιμέτωπος με μια επιλογή, με μια δύσκολη απόφαση, με ένα δίλημμα, αναρωτήσου: «Τι θα έκαναν ο Έντγκαρ και η Έλεν;» Και κάνε ακριβώς το αντίθετο.
Προφίλ ηρώων: Ο Έντγκαρ και η Έλεν ζουν μόνοι σε ένα δεκατριώροφο σκοτεινό κτίσμα με υγρά υπόγεια στην άκρη της ήρεμης και πεντακάθαρης πόλης Νοντς Λιμπς. Διαθέτουν το χρόνο τους προσπαθώντας να αποφύγει ο ένας τις σκανταλιές του άλλου ενώ και οι δυο τους θέλουν να ξεφύγουν από τον Χάιμερτζ, τον επιστάτη του κήπου που εμφανίζεται πάντα απροειδοποίητα και διαθέτει ανατριχιαστικό χαμόγελο. Φανταστείτε δύο ψηλά και κοκαλιάρικα παιδιά με τεράστια μάτια και κορακίσια μαλλιά που φορούν το ίδιο ζευγάρι ολόσωμων ριγέ πιτζαμών για να φτιάξετε την εικόνα τους. Εκείνος αποτελεί μια εκδοχή τρελού επιστήμονα, πειραματίζεται με φίλτρα, του αρέσει να παίζει μουσική με μια πίπα Ινδιάνων και έχει δεξιοτεχνία στις αποδράσεις. Εκείνη είναι ιδιοφυΐα στη βοτανολογία -προς το ανατριχιαστικό σκέλος της-, αφηγήτρια ιστοριών, άσος στις μπλόφες και καλλιεργεί δηλητηριώδη και σαρκοφάγα φυτά.
Μαζί τους θα γνωρίσετε το Κατοικίδιο, ένα πλάσμα χωρίς χέρια ή πόδια που διαθέτει ένα κίτρινο μάτι πάνω στην μαύρη μαλλιαρή σφαίρα που διαθέτει για σώμα αλλά και τους θανάσιμους εχθρούς τους, τον αλαζόνα δήμαρχο της πόλης και την κόρη του, το πιο δημοφιλές κορίτσι.

Κληρώνονται οι ακόλουθοι τίτλοι:
Νοντς Λιμπς
Ο πόλεμος με τους Νάιτλεϊ άρχισε και ο Έντγκαρ με την Έλεν χάνουν γρήγορα έδαφος. Και τότε, η προσοχή όλων αποσπάται από το στοιχειωμένο χέρι της μοίρας: Ο Αύγουστος Νοντ διεξάγει ένα κυνήγι θησαυρού μέσα από τον τάφο του!
Τι κυνήγι ξεκινά και τα δίδυμα θα πρέπει να λύσουν τους γρίφους και να ανακαλύψουν τα χαμένα χρυσά άκρα του Νοντ πριν οι Νάιτλεϊ θάψουν για πάντα το παρελθόν και μαζί του και το αχτύπητο δίδυμο.
Θα λύσουν τα δίδυμα τους έξι τρελούς γρίφους για να βρουν το χαμένο χρυσάφι;

Σε τεντωμένο σκοινί
Στο πέμπτο βιβλίο της σειράς ένα αλλόκοτο τσίρκο καταφθάνει στο Νοντς Λιμπς, μέσα στη μαύρη νύχτα, φέρνοντας μαζί του καραβάνια περίεργων και εκπληκτικών καλλιτεχνών.
Ο Έντγκαρ και η Έλεν πολύ σύντομα θα βρουν ανάμεσα στους μάγους και τους τυροφάγους τις αδελφές ψυχές τους. Άραγε θα καταφέρουν τα δίδυμα να φύγουν μαζί με το τσίρκο για να γλιτώσουν από την οργή του επιστάτη Χάιμερτζ; Όμως, σ' αυτό τον μπερδεμένο κόσμο, το γεμάτο καπνούς και καθρέφτες, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται...

Συγγραφέας: Charles Ogden
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη