Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Νεκτάριος Καλογήρου και Το κορίτσι με το ράσο

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Ν.Κ.: Μια μεγάλη αγωνία και επειδή οι αγωνίες των ανθρώπων εμφανίζουν ομοιότητες, πιστεύω ότι θα υπάρξουν αρκετοί που θα βρουν τη δική τους αγωνία στις σελίδες του.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Ν.Κ.: Λύτρωση.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Ν.Κ.: Να αφεθεί στον κύκλο του βιβλίου. Το έργο ξεκινά με μια κρίση, ακολουθεί μια αγωνία και κλείνει με μια λύτρωση. Για όλους στο τέλος υπάρχει μια λύτρωση, νομίζω ότι όλοι μπορούν να αναγνωρίσουν τη δική τους.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Ν.Κ.: Θα το έβλεπα για 7 ημέρες ταξίδι σε κάποια γλυκιά απομόνωση.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο.
Ν.Κ.: ....έκλαιγαν αγκαλιασμένα τα δυο γέρικα κορμιά. Έκλαιγαν για τα χρόνια που πέρασαν και για εκείνα που δεν πρόλαβαν να ζήσουν. Έκλαιγαν για την αγάπη που δε γεύτηκαν, για τις αμαρτίες που δεν έκαναν, για εκείνες που πληρώνουν. Και από τα μάτια τους έτρεχε χώμα και το χώμα γινότανε στάχτη που την έπαιρνε ο αέρας· τη σήκωνε ψηλά, τη σκορπούσε στο θερισμένο χωράφι. Σκόρπισε τα δάκρυα κι όταν δεν έμεναν άλλα, σκόρπισε εκείνους, όπως σκορπίζει σε κάθε του φύσημα τις λευκές νιφάδες από κείνο το λουλούδι με το παράξενο όνομα. Χάθηκαν τα κορμιά σ’ ένα σύννεφο από γκρίζες πικραλίδες.

Κερδίστε το!
Ο Νεκτάριος Καλογήρου προσφέρει δύο αντίτυπα του βιβλίου του σε ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αλλά και για να στείλετε το μήνυμά σας στον ίδιο κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματισθεί για τις 8 Δεκεμβρίου 2016 και τα βιβλία θα αποσταλούν/παραδοθούν στους τυχερούς από το συγγραφέα. Θα φέρουν δε και ιδιόχειρη αφιέρωση.
k
Καλή τύχη!

Στο οπισθόφυλλο λέει...
Η 18χρονη Μαρία περνάει το κατώφλι του μοναστηριού, όταν την ίδια στιγμή μια κρίση ξεκινά στο κοντινό χωριό κι ο χρόνος αρχίζει να μετρά για όλους αντίστροφα. 
Το κορίτσι με το ράσο, η μητέρα της, ο βοσκός, ο φούρναρης, το παπαδοπαίδι κι ο τρελός αναζητούν τη λύση σ’ ένα μυστήριο που σβήνει τα πρόσωπα και τρώει το χρόνο. Η πρόκληση για όλους είναι μεγάλη, καθώς ένα προς ένα τα μυστικά αποκαλύπτονται και οι πληγές ανοίγουν. Οι μοναχές και οι χωρικοί χωρίζονται σε αντίπαλα στρατόπεδα, καθώς η λογική αδυνατεί να εξηγήσει τα γεγονότα. 
Δυο κόσμοι συγκρούονται όσο το απόκοσμο αναζητά λύτρωση και ο έρωτας θυσίες. 
Το τέλος μπορεί να είναι για όλους ευτυχισμένο αρκεί κάποιοι να θυμηθούν και κάποιοι άλλοι να ξεχάσουν.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη