1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού koukidaki - Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες όπως ελέγχουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο για επιβεβαίωση καταχώρησης του κειμένου τους, διευκρινήσεις ή ελλειπή στοιχεία. Ως ημερομηνία υποβολής μετράει η ημερομηνία αποστολής του πρώτου email, που φέρει το επισυναπτόμενο έργο, ασχέτως αν η επιβεβαίωση καθυστερήσει κάποιες μέρες λόγω φόρτου εργασιών ή διευκρινήσεων όπου απαιτούνται *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο, παρακολουθείτε όλα τα είδη και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Κάποιες κληρώσεις παίρνουν λίγες μέρες παράταση και άλλες μεταφέρονται σε άλλο χρόνο. Δείτε τις προγραμματισμένες ημερομηνίες στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αφιερωμένο στον γιο μου * Το αγόρι που δεν ήθελε να μεγαλώσει * Πέρα από τις οκτάβες * Ωκεανός * Ψίθυροι εραστών * Η κληρονομιά του αίματος * Λίλιθ και Λασθινία ** Θέατρο: Άκουσε τα κύματα * Ταξίδεψα για να σε βρω ** Διηγήματα: Η κερκόπορτα και άλλα διηγήματα * Η γυναίκα που αγάπησα * ΟνειΡεύματα * Ο Μπίλλυ και η Αμαλία στο νησί * Ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα * Σκοτεινά φεγγάρια ** Ποίηση: Το φθαρμένο μολύβι * Ως εδώ βυθίζομαι * Ευδόκιμο μέλι ** Παιδικά: Τρία παραμύθια όλο τραγούδια * Τύχη... Ουρανοκατέβατη ** Δοκίμιο: Συμβολή στην ιστορία της Κασσάνδρας ** Άλλα: Αμφιβάλλω, άρα υπάρχω * Αλφισμός

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Η Ιωάννα Νοταρά για το Πριν χαράξει

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Ι.Ν.: Επειδή το συγκεκριμένο βιβλίο στηρίζεται σε αληθινή ιστορία, δεν μου ήρθε σαν ιδέα ξαφνικά. Ήταν τουλάχιστον δύο χρόνια μες το μυαλό μου ώσπου εν τέλει έγινε πραγματικότητα.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Ι.Ν.: Γράφω συνήθως τα πρωινά στο γραφείο μου.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Ι.Ν.: Μου χρειάστηκε ένας χρόνος για να ολοκληρώσω το Πριν χαράξει.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Ι.Ν.: Κοινωνικό.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Ι.Ν.: Περιγράφοντας σύντομα την ιστορία του βιβλίου, θα σας έλεγα ότι αφορά την ιστορία της Άννας, την ηρωίδα της ιστορίας μου. Ξεκινάμε λοιπόν από τη δεκαετία του 60 όπου η Άννα μεγαλώνει σε μια αλλοπρόσαλλη οικογένεια. Οι γονείς της τσακώνονται σφοδρά και πολύ συχνά χρησιμοποιούν το εξάχρονο παιδί τους, την Άννα δηλαδή, προκειμένου ο πατέρας να επιστρέψει στο σπίτι. Μεγαλώνοντας η Άννα διώχνει τους φόβους και τις ανασφάλειες που την βασανίζουν ή, τουλάχιστον έτσι νομίζει, και εξελίσσεται σε μια ατίθαση απέναντι στους γονείς της έφηβη και, μια αυτοκαταστροφική ενήλικη. Μητέρα πια, θα αναγκαστεί να παλέψει σκληρά κυρίως με τον εγωισμό και τις λάθος επιλογές της. Όμως η Άννα λόγω του τρόπου που μεγάλωσε, έχει αποκομίσει μία λάθος εικόνα για τις έννοιες: οικογένεια, έρωτας, αγάπη.
Προχωρώντας το βιβλίο θα παρακολουθήσουμε την κακή σχέση μητέρας-κόρης, τον ρόλο της οικογένειας στον αυριανό ενήλικα και τέλος ένα από τα πολύ σημαντικά, κατά τη γνώμη μου, κομμάτια του βιβλίου, την αναμέτρηση της Άννας με τον ίδιο της τον εαυτό, αλλά και τη δύναμη μιας γυναίκας που δεν σκύβει το κεφάλι. Επιμένει να μάχεται ώστε να προσπεράσει τα εμπόδια και τα λάθη της.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Ι.Ν.: Τις αναμετρήσεις της ηρωίδας με τον εαυτό της.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Ι.Ν.: Η Άννα και ο Ματίας είναι οι αγαπημένοι μου ήρωες στο βιβλίο. Η Άννα για όλους τους λόγους που προανέφερα και ο Ματίας επειδή είναι, κατά τη γνώμη μου, ο ιδανικός άντρας-ιππότης που ξέρει να σέβεται τα αισθήματά του.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Ι.Ν.: Το βιβλίο αυτό προσφέρει μηνύματα που αφορούν όλους μας. Περιλαμβάνει επίσης μια δυνατή ματιά στον τρόπο ζωής των ανθρώπων κατά τη δεκαετία του 60 έως και σήμερα.
Επίσης οι αναγνώστες θα διακρίνουν μια λανθασμένη σχέση μητέρας-κόρης και τις επιπτώσεις στη ζωή της κόρης.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Ι.Ν.: Να αρέσει στον αναγνώστη το βιβλίο και κυρίως να μην το βαρεθεί κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης. Με λίγα λόγια αγωνιώ αν θα το απολαύσει.

Φοβάστε...
Ι.Ν.: Αν φοβάμαι; Ναι, όπως κάθε σκεπτόμενο άτομο έχω κι εγώ τις φοβίες μου.

Αγαπάτε...
Ι.Ν.: Αν αγαπώ; Φυσικά και αγαπώ και το δείχνω κυρίως με πράξεις.

Ελπίζετε...
Ι.Ν.: Αν ελπίζω; Συχνά σκέφτομαι ότι η ελπίδα είναι μια παγίδα, ωστόσο και παρότι είμαι ρεαλίστρια, ελπίζω. Όσο μάλιστα μεγαλώνω, θεωρώ ότι ειδικά σήμερα, η ελπίδα είναι πηγή ζωής.

Θέλετε...
Ι.Ν.: Αν θέλω; Ε, ναι, όπως όλοι έχω τα "θέλω" μου, αλλά δεν εγκλωβίζομαι σε αυτά.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Ι.Ν.: Δεν μπορώ να μαντέψω ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο. Όμως ελπίζω ότι οι γυναίκες κάθε ηλικίας θα το λατρέψουν. Ως κόρες, ως μητέρες, ως επαγγελματίες. Θεωρώ δε, ότι και αρκετοί άντρες θα βρουν τους εαυτούς τους μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Ι.Ν.: Πρέπει να το διαβάσετε για όλους τους λόγους που έχω ήδη αναφέρει.

Γιατί δεν πρέπει;
Ι.Ν.: Δεν βρίσκω κανένα λόγο να μην πρέπει να το διαβάσει.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Ι.Ν.: Το βιβλίο θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Ι.Ν.: Εμένα μπορείτε να με βρείτε στο προφίλ μου στο facebook.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Ι.Ν.: Στο βιβλίο ταιριάζουν τα χρώματα της αυγής, θα έλεγα.

Ποια μουσική;
Ι.Ν.: Μουσική... Όταν το διάβασα βιβλίο πια, μου ήρθε στο μυαλό το τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου: Ξημερώνει σε στίχους Αντώνη Βαρδή.

Ποιο άρωμα;
Ι.Ν.: Το άρωμα της καραμέλας.

Ποιο συναίσθημα;
Ι.Ν.: Μάλλον της αγάπης σε κάθε της μορφή.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Ι.Ν.: Ίσως μια ταινία.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Ι.Ν.: Αν δεν ήμουν συγγραφέας τι θα μπορούσα να ήμουν; Τώρα πια τίποτα άλλο, επειδή κατέληξα συγγραφέας μια και δεν ξεκίνησα ως συγγραφέας, αλλά κατέληξα να πραγματοποιήσω αυτή μου την επιθυμία μετά από πολλά χρόνια σε άλλη καριέρα.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Ι.Ν.: Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα. Είναι πολλοί οι Έλληνες και οι ξένοι συγγραφείς που διαβάζω ανελλιπώς.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Ι.Ν.: Με επηρεάζουν οι σύγχρονοι συγγραφείς, αλλά λατρεύω τους κλασσικούς Έλληνες και ξένους που με οδήγησαν στην αγάπη της λογοτεχνίας απ' όταν ήμουν έφηβη.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Ι.Ν.: Συμβαίνουν και τα δύο. Εξαρτάται από την ιστορία. Άλλοτε τους οδηγώ και άλλοτε με οδηγούν.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Ι.Ν.: Πιστεύω ότι και φαντασία και εμπειρία χρειάζονται για να τελειώσει ένα βιβλίο. Το ένα βοηθάει το άλλο.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Ι.Ν.: Φαντάζομαι η ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό ορίζει την επιτυχία ενός βιβλίου.

Τι την αποτυχία;
Ι.Ν.: Η μη ανταπόκριση του κοινού επομένως, ορίζει την αποτυχία. Όμως αυτό δεν είναι απόλυτο.
Κρίνοντας από τον εαυτό μου που είμαι κυρίως αναγνώστρια, συμβαίνει συχνά ένα βιβλίο με μεγάλη εμπορική επιτυχία να μη μου αρέσει ή, ένα βιβλίο που έχει αποτύχει, δηλαδή έχει απορριφθεί από το κοινό, να το έχω λατρέψει.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Ι.Ν.: Όχι, δεν θα μπορούσε ποτέ η "βιβλιοφαγία" να θεωρηθεί ως κατάχρηση.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Ι.Ν.: Δεν μπορώ να δώσω ένα τίτλο στο βιβλίο της δικής μου ζωής. Αν το έκανα θα έπρεπε πρώτα να το γράψω.
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ

Κερδίστε το!
Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αλλά και για να στείλετε το μήνυμά σας στην ίδια κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες σχετικές πληροφορίες με τις κληρώσεις, τους τυχερούς και τα δώρα εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου 2017 και το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά.
k
Καλή τύχη!

Στο οπισθόφυλλο...
Άννα, κατάλαβες;
Όχι, η εξάχρονη Άννα δεν είχε καταλάβει, αλλά δεν τολμούσε να ρωτήσει... Η Άννα δεν τολμούσε γενικώς! Μεγαλώνοντας, θα αποπειραθεί να θάψει μέσα της βαθιά τις θλιμμένες μνήμες και να κυνηγήσει τα όνειρά της.
Από την Αθήνα ως τη Φρανκφούρτη κι από τη Φρανκφούρτη πάλι στην Αθήνα και στο γραφικό Ναύπλιο, η Άννα ακροβατεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, στο σωστό και το λάθος, στην αγάπη, τον εγωισμό και την αμφισβήτηση. Φτάνει ψηλά, χτίζει και γκρεμίζει, κερδίζει και χάνει. Θέλει να ξεχάσει το παρελθόν που την πληγώνει. 
Και... ο Ματίας! Ερωτευμένος μαζί της από την πρώτη μέρα που τη γνώρισε στη Φρανκφούρτη. Αν και απών, δεν την εγκαταλείπει ποτέ. Σχεδόν ποτέ...
Όνειρα, μητρότητα, εγωισμός καθώς και η τελική αναμέτρηση με τον ίδιο της τον εαυτό πλέκουν μια ιστορία τόσο απρόβλεπτη όσο απρόβλεπτη μπορεί να είναι και η ίδια η ζωή. Και η λύση θα έρθει στο σκοτεινότερο μέρος της νύχτας, λίγο πριν χαράξει.
Το μυθιστόρημα της Ιωάννας Νοταρά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Δείτε το!

Η Ιωάννα Νοταρά γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Μικρά Ασία. Αποφοίτησε από το Τοσίτσειο Αρσάκειο Εκάλης και έχει παρακολουθήσει μαθήματα ψυχολογίας σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας. Μιλάει γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως υπεύθυνη πωλήσεων σε γνωστό ελβετικό οίκο κοσμημάτων και ρολογιών. Το 2009 παραιτήθηκε από τη δουλειά της για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη συγγραφή. Κυκλοφορούν τα βιβλία της Χαμένες Αγάπες, Στη σκιά του πάθους, Μια συγγνώμη για την Εύα και Ψηλά τα χέρια σ’ αγαπώ.

22 σχόλια:

 1. Ευχαριστούμε για τον υπέροχο διαγωνισμό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το καλυτερο δωρο!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ όμορφο δώρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κατερίνα Μωραϊτη.Τέλειο δώρο!!Σας ευχαριστούμε πολύ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύ ωραίο δώρο!!Ευχαριστούμε πολύ!! 

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Βιβλίο το καλύτερο δώρο.
  Ευχαριστούμε πολύ
  Πάντα με επιτυχίες
  Καλές δουλειές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ελένη Τσίντζου
  FB: Eleni Tsintzou
  Υπέροχο, ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ντίνα μανελου07 Φεβρουαρίου, 2017

  ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δίνετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Έγινε η κλήρωση του μυθιστορήματος της Ιωάννας Μεταξά. Δείτε τις σχετικές πληροφορίες και τα ονόματα των τυχερών των κληρώσεων στη σελίδα των δώρων 2017 (http://koukidaki.blogspot.com/2016/08/oroi-dora-kliroseis-tyheroi-2017.html) κι αν είστε ένας από αυτούς παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε άμεσα για την παραλαβή/αποστολή του δώρου σας.
  Σας ευχαριστώ όλους τόοοοοοοοοοοσο πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο/-α που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Λίλιθ και Λασθινία, Μιχάλης ΓριβέαςΣκοτεινά φεγγάρια, Γιώργος ΔόλγυραςΕυτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα, Χρυσούλα ΔιπλάρηΨίθυροι εραστώνΑφιερωμένο στον γιο μου, John EmmansΕυδόκιμο μέλι, Νεφέλη ΣμίχεληΑμφιβάλλω, άρα υπάρχω, Δημήτρης Μουστάκας
Αλφισμός, Χ.ΒακιρτζήΤαξίδεψα για να σε βρω, Ν.Βαρδάκας και Φ.ΤσαγανάκηΘ.Θεοδωρής, Πέρα από τις οκτάβεςΣυμβολή στην ιστορία της ΚασσάνδραςΗ κερκόπορτα και άλλα διηγήματα, Μ.ΒλάχουΩκεανός, Μ.ΚατρακηςΤύχη... ουρανοκατέβατη, Δ.Κανλή
ΟνειΡεύματα, Καποπούλου και ΠαπακώσταςΗ κληρονομιά του αίματος, Νικόλαος ΝτέτσικαςΗ γυναίκα που αγάπησα, Μαρία Ιωάννου
Το αγόρι που δεν ήθελε να μεγαλώσει, Κ. ΙωακειμίδηςΤο φθαρμένο μολύβι, Ευγενία ΣιδέρηΩς εδώ βυθίζομαι, Αναστάσιος ΜεγαλοοικονόμουΟ Μπίλλυ και η Αμαλία στο νησί, Γ.Δίγκας