Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο θέατρο Λύχνος...

Οι παραστάσεις του θεάτρου Λύχνος σε μία ανάρτηση που ενημερώνεται καθημερινά. Ανατρέξτε όλη την ανάρτηση που προσφέρει συνοπτικά όλες τις παραστάσεις του χώρου ενώ στο τέλος της θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας με το θέατρο.

2047
Για 5 μοναδικές παραστάσεις!
Μια κωμωδία που θα σας κάνει να γελάτε και να δακρύσετε συγχρόνως!
Ένα εξαιρετικό ανέβασμα με υπέροχη σκηνοθεσία και μουσική!
Μία δυνατή παράσταση που θέτει και απαντά σε πολλά ερωτήματα!
Μια επαναστατική μαύρη κωμωδία που μας ταξιδεύει σ' ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, όπου η απόλυτη δημοκρατία είναι στο απόγειο της. Αφού με διάφορους νόμους έχουν εξοντωθεί οι ανάπηροι, οι άστεγοι, οι ζητιάνοι και τα αυτιστικά ήρθε η ώρα να εξαλειφθούν και οι άνεργοι. Ο νέος νόμος λοιπόν για τον μηδενισμό της ανεργίας επιβάλει να εκτελεστούν όλοι οι άνεργοι άμεσα. Έτσι ξεκινάει ένα κυνήγι μαγισσών, δοσμένο μέσα από κωμικές καταστάσεις, γιατί έτσι κι αλλιώς τα σοβαρότερα πράγματα λέγονται στα αστεία.
Το έργο μιλάει επίσης για τα φοιτητικά χρόνια, για τον πρώτο έρωτα, για τη ζωή που ζούμε με τους κανόνες και τους νόμους που βάζουν άλλοι , για τις σχέσεις που γίνονται πλέον μόνο απ’ το ίντερνετ, για το κυνήγι του πραγματικού έρωτα, για την αναζήτηση του συντρόφου που δε θα μας προδώσει ποτέ.
Κείμενο, Σκηνοθεσία: Ιάκωβος Μυλωνάς
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Μητροβγένης
Φωτισμοί: Κίρκη Αθανασιάδου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Τσολάνα
Βοηθός παραγωγής: Κατερίνα Σουίπα
Φωτογραφίες: Κατερίνα Πουλέα
Video Trailer: Αλέξης Ζαφειράκης
Ερμηνεύουν: Ιάκωβος Μυλωνάς, Αθηνά Βαλκώνη, Κορίνα Τριανταφύλου, Κώστας Βελέντζας, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Ιωάννα Θεοδωροπούλου, Θάνος Χαμπέρης
Από 29 Απριλίου έως 27 Μαΐου κάθε Σάββατο στις 21:00
*

RED X

Η Πολύνα Γκιωνάκη, μέσα από έναν συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό μονόλογο, καλεί όλες τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή, να βάλουν ένα κόκκινο απαγορευτικό X σε όλους όσους βιάζουν την ψυχή και το κορμί τους.
Αυτό είναι το RED X!
Στην παράσταση, που ανεβαίνει υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων από τις 5 Ιανουαρίου 2017 κάθε Πέμπτη στις 21:00, η Πολύνα Γκιωνάκη ενσαρκώνει την Αλεξάνδρα. Μια γυναίκα που ακούει τζαζ, "χορεύει με το διάβολο" και αναβιώνει τη σχέση που τη σημάδεψε. Η βία του συντρόφου της την ωθεί να αισθάνεται σαν φυλακισμένο ζώο παραδομένο στις ορέξεις του θηριοδαμαστή του. Κι αφού περνά όλες τις συναισθηματικές μεταπτώσεις, επιχειρεί να σπάσει τα δεσμά της.
Κείμενο, ερμηνεία: Πολύνα Γκιωνάκη
Στο ρόλο του θηριοδαμαστή: Δημήτρης Βερύκιος
Σκηνοθεσία/μουσική επιμέλεια: Εύα Μπενέτα
Ενδυματολογία: Σοφία Μπακογεώργου
Video art: Κλέλια Παπαγιαννοπούλου
Φωτογραφία: Πηνελόπη Μασσούρη
Επιμέλεια σκηνικού: Γιώργος Μαλτέζος
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου, We Will
Για ομαδικές κρατήσεις: 6977865517, Ιωάννα Κουλοχέρη (καθημερινά 10:00-14:00)
Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

***

DELETE
Μια όμορφη, ρομαντική, τρυφερή, ερωτική κωμωδία που επιθυμεί να σας κερδίσει.
Η Μάγκυ γνωστή και καταξιωμένη ηθοποιός, γνωρίζει τον Ανδρέα ένα Σωματοφύλακα υψηλών προσώπων, μέσα από το Facebook. Θα ζήσουν τον απόλυτο έρωτα.
Θα ονειρευτούν, θα ταξιδέψουν, θα φλερτάρουν με την αλήθεια και το ψέμα.
Κρυμμένα μυστικά, δειλήμματα και μεγάλες αποφάσεις.
Μια ερωτική ιστορία για τον έρωτα στα χρόνια του Internet!
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Μαρίτα Ρίτζι
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Γιακουμάκη
Παίζουν: Μαρίτα Ρίτζι, Δημήτρης Καμπόλης, Σταμάτης Κακαβελάκης, Αφροδίτη Βουλτσου
Mουσική: Δημητρης Λιόλιος
Σκηνογράφος: Κική Μίλιου
Σκηνικά: Παναγιώτης Πάνος
Φωτισμοί: Βαγγέλης Καστανάς
Φωτογραφίες: Γιαννης Φαφουτακης 
Kινηματογράφιση: Black Pixel Studio
Hair Studio: 3 Style
Δημιουργικό μακέτας: Σάββας Μεν. Μελικίδης
Παραγωγή : Universe Art
Πρεμιέρα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και κάθε Τετάρτη στις 6:00 μ.μ.
Μετά από κάθε παράσταση οι χορηγοί προσφέρουν στους θεατές πολλά δώρα, εκπλήξεις αλλά και κρασί, πίτσα, γλυκό!

***

ΒLACK BOX
Βασισμένο στο βιβλίο του Τάσου Σκιαδά «Με(μονωμένοι) Ταξιδιώτες».
Ένα διαφορετικό ταξίδι, πέντε επιβάτες, μια αεροσυνοδός, ένας κοινός προορισμός. Πόσο χρόνο χρειάζεται η ψυχή για να αποκαλύψει αυτά που δεν έδειξε το σώμα; Έξι άνθρωποι μέσα από κωμικοτραγικά γεγονότα, σκληρές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, ανακαλύπτουν κρυφές πτυχές του εαυτού τους. Το μαύρο κουτί του αεροπλάνου δίνει όλες τις απαντήσεις γι’ αυτούς τους ταξιδιώτες… Ένα κοινωνικό ψυχογραφικό έργο με πολλές ανατροπές και αναταράξεις.
“…Κυρίες και κύριοι, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους και το πλήρωμα, σας καλωσορίζουν στην πτήση 767, με προορισμό το Λονδίνο…”
Συγγραφέας: Τάσος Σκιαδάς
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Θοδωρής Κατσαρός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έφη Καρανικόλα
Μουσική επιμέλεια - Σχεδιασμός φωτισμού: Κωνσταντίνος Τζηλίνης
Σκηνογραφία: W.T.F - ACT
Ηχοληψία: Αλέκα Σαρόγλου
Επιμέλεια δημιουργικού (αφίσα, φωτογραφίες, trailer): UP Productions
Εκτέλεση Παραγωγής: Εταιρία Θεάτρου W.T.F - ACT
Διεύθυνση Παραγωγής: Σουέλεν Κωνσταντινίδου
Παραγωγή: 4 o' clock Group
Παιζουν (αλφαβητικά): Ζωή Αλουπογιάννη, Γιάννης Ανδρουλακάκης, Ιάκωβος Βέρδης, Άννα Γεωργουλάκη, Σουέλεν Κωνσταντινίδου, Μέμος Ρούσσος.
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 στις 21:15.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 (από 31/10 έως 6/12)
Διάρκεια: 80' (χωρίς διάλειμμα)

***

Χωρίς ανάσα
Ένα ζευγάρι που απ’ την πρώτη στιγμή που γνωρίζεται λατρεύει ο ένας τον άλλον, ανασαίνει ο ένας μέσα απ’ τον άλλο, υπάρχει ο ένας μόνο μέσα απ’ τον άλλον. Αστεία και παραμυθένια η γνωριμία τους στην αρχή, μυστηριώδης και άγρια στη συνέχεια. Μια απρόβλεπτη απειλή αλλάζει τα πάντα. Μια απειλή που γίνεται εφιάλτης. Κάποιος απ τους δύο πρόκειται να πεθάνει.
Μια ιστορία με αρχή μέση και τέλος. Μόνο που η δική μας ιστορία αρχίζει μετά το τέλος. Υπάρχει περίπτωση να νικηθεί ο θάνατος; Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που μπορείς να κάνεις για να είσαι με τον άνθρωπο που αγαπάς; Ένα μεταφυσικό θρίλερ που θα σας καθηλώσει.
Άλλωστε η αγαπημένη φράση του έργου είναι «δε με θυμάσαι απ’ το παρελθόν σου, απ’ το μέλλον σου με θυμάσαι!»
Το ερωτικό θρίλερ του Ιάκωβου Μυλωνά είναι η απόλυτη ιστορία αγάπης και πάθους!
Για 8 μοναδικές παραστάσεις!
Σκηνοθεσία: Ιάκωβος Μυλωνάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασιλεία Δημηνίδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Φίλιππος Παπαγεωργίου
Φωτισμοί: Ηλίας Καρτάκης
Χορογραφίες: Κίρκη Αθανασιάδου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Τσολάνα
Βοηθός παραγωγής: Κατερίνα Σουίπα
Φωτογραφίες, video: Alessandro Bellial
Ερμηνεύουν: Ιάκωβος Μυλωνάς, Αθηνά Βαλκώνη
Από 28 Οκτωβρίου 2016 έως 16 Δεκεμβρίου, κάθε Παρασκευή στις 21:30
75' χωρίς διάλειμμα

***
Όλα για την Ελίζα
2ος χρόνος
Ρομαντική κομεντί 
Δυο γνήσιοι θεατράνθρωποι, πνιγμένοι στα χρέη, έχουν την ευκαιρία να ξελασπώσουν, στηρίζοντας τα θεατρικά σχέδια μιας τυχάρπαστης εκατομμυριούχου η οποία θέλει πάση θυσία να γίνει πρωταγωνίστρια στο θέατρό τους.
Μια ιστορία για το θέατρο, τις αυταπάτες αλλά και τις επιθυμίες που δημιουργεί. Θέατρο μέσα στο θέατρο, με γέλιο, συγκίνηση αλλά και πικρές αλήθειες για όλους μας.
Κείμενο: Μαριάννα Κυριακάκη
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου
Μουσική: Σταμάτης Χρήστου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Ηγουμενίδου
Οργάνωση παραγωγής:Μιχάλης Γκλιάτης, Αρετή Δημητροπούλου
Παίζουν: Μάνος Αντωνίου, Μάκης Αρβανιτάκης, Τζίνα Δημητροπούλου, Ιορδάνης Καλέσης, Μπάμπης Βρακάς.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00 ως και τις 29 Ιανουαρίου 2017.

***

Θέατρο Λύχνος
Ιερά οδός και Χαλκιδικής 83, Γκάζι (στάση μετρό Κεραμεικός)
Τηλ: 2110121686, 6938006711

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη