Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Κατάδυση στις Μυστικές οργανώσεις που οι περισσότεροι αγνοούμε!

....ομολογώ πως το μυστήριο, η φαντασία, ο τρόμος, με έθελξαν από πολύ μικρή ηλικία…
Μάλιστα θυμάμαι ακόμη πως στην Πέμπτη τάξη του Δημοτικού η δασκάλα μας άφησε να γράψουμε μια έκθεση με ελεύθερο θέμα, κι εγώ της παρέδωσα την ιστορία της «Μαύρης παπαρούνας». (…που να’ ναι καταχωνιασμένη τώρα αυτή η έκθεση!)
Τον τίτλο τον είχα δανειστεί από έναν παρεμφερές που υπήρχε σε έργο της βιβλιοθήκης του σχολείου. Όσο για την πλοκή που είχα επιλέξει, θυμάμαι αμυδρά πως είχε να κάνει με ένα όνειρο, ένα θάνατο και αυτή τη μαύρη παπαρούνα που στοίχειωσε όλους τους ήρωές μου…
Ναι, παραδέχομαι πως ήταν λίγο ανησυχητικό να γράφω γι’ αυτά τα θέματα σε μια τέτοια ηλικία, αλλά όπως φάνηκε και στην πορεία, πρόκειται για ένα από τα είδη γραφής που θα αφιέρωνα αρκετό από το μελάνι και απ’ τη φαιά ουσία μου στο μέλλον.
Εξερευνώντας λοιπόν -ή καλύτερα, ζώντας- με το δικό μου τρόπο την καθημερινότητα, δεν υπήρχε περίπτωση να εντοπίσω τα βιβλία των εκδόσεων «ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ» με τίτλους όπως «Μυστικές οργανώσεις» και «Συνωμοσίες» και να μην μου τραβήξουν την προσοχή!
Στο σημερινό άρθρο μάλιστα, θα ασχοληθούμε με το πρώτο κατά σειρά που διάβασα σχετικά με τις θρυλούμενες οργανώσεις που ελέγχουν (;) τη ζωή μας. Σας καλώ λοιπόν σ’ ένα ταξίδι μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού, όπου θα μπορείτε να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά εάν αυτά που θα διαβάσετε ανήκουν στην σφαίρα της ουτοπίας ή αν είμαστε πραγματικά ανυποψίαστες μαριονέτες, εκτελώντας τα συμφέροντα αόρατων δυνάμεων.
Ξεκινώντας με τη δομή του βιβλίου, να αναφέρω πως χωρίζεται σε 5 μέρη.
Στο πρώτο αναλύονται οι αριστοκρατικές οργανώσεις, όπου σ’ αυτές ανήκουν οι Ελευθεροτέκτονες, οι Ιλλουμινάτοι, το Αόρατο Κολλέγιο, η οργάνωση Κρανίο και οστά, η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, το Μποχήμιαν Γκρόουβ, η MJ-12, το πρόγραμμα ΜΚ-ULTRA, η εταιρία Τζών Μπέρτς, τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.
Έπειτα ακολουθεί το δεύτερο μέρος όπου ασχολείται με τον μυστικισμό και τον αποκρυφισμό. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για: Τους Ροδόσταυρους, το Τάγμα του χρυσού και ρόδινου σταυρού, την θεοσοφική εταιρία, τη Ροδοσταυρική εταιρία, το ερμητικό τάγμα της χρυσής αυγής, το τάγμα του ναού της ανατολής, το τάγμα του νέου ναού, το Άλφα και Ωμέγα και πρωινός αστέρας, την εταιρία της Θούλης, τους Δρυίδες και την εταιρία Βρίλ.
Στο τρίτο μέρος συγκαταλέγονται οι θρησκευτικές οργανώσεις όπως: Τα Ελευσίνια μυστήρια, ο Μιθραϊσμός, οι Ναΐτες ιππότες, το Κοινό της Σιών, το Τάγμα του ναού ήλιου, η Όπους Ντέι και η εταιρία Λεοπάρδαλης.
Κατόπιν, μαθαίνουμε από το τέταρτο μέρος για τις παραστρατιωτικές και πολιτικές εταιρίες, όπως είναι οι: Ασασίνοι, η Λέσχη των Ασασίνων, οι Νίντζα, οι γιοί της ελευθερίας, οι καρμπονάροι, οι Φενιάν, η οργάνωση «Μόλλυ Μαγκουάιρ», η οργάνωση Μπόξερ, η Κου Κλουξ Κλαν, η Μαύρη Χειρ, η οργάνωση Οντέσσα, η Ρ2, η σέκτα Αούμ Σινρίκιο, η Αλ Κάιντα.
Και τέλος, είναι οι εγκληματικές οργανώσεις, με τους Τάγκι, τις Τριάδες, τη Γιακούζα, τη Κόζα Νόστρα, τη Καμόρα, την Ντραγκέτα, την Αμερικάνικη Μαφία και την «Φόνος Α.Ε.».
Πέραν του "χορταστικού" από πλευράς ενδιαφέροντος, υλικού και θεμάτων, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο τρόπος παρουσίασης της εκάστοτε οργάνωσης. Παντού ακολουθείται το ίδιο μοτίβο, το οποίο πραγματικά το θεωρώ ως ένα σημαντικότατο εργαλείο για τον αναγνώστη ώστε να κατανοήσει και να κρίνει την αληθοφάνεια ή μη αυτού που διαβάζει. Για τον λόγο αυτό στο κάθε αφιέρωμα αναφέρονται και οι δυο απόψεις: Των υποστηρικτών της εκάστοτε θεωρίας και των επικριτών της.
Ενδεικτικά θα σας παραθέσω επιγραμματικά ένα από άρθρα του βιβλίου και συγκεκριμένα αυτό που αναφέρεται στους Ναΐτες Ιππότες, χρησιμοποιώντας σε συνοπτική μορφή μερικά σημεία από τις τρεις σελίδες του συγκεκριμένου κεφαλαίου:
Ναΐτες Ιππότες
Τόπος προέλευσης: Ιερουσαλήμ
Χρόνος εμφάνισης: 1119-1312 μ.Χ.
Ιδρυτές: Εννέα Χριστιανοί Ιππότες
Τρέχουσα κατάσταση: Αδρανής
Ιστορικό
Όπως αναφέρεται «Το τάγμα ιδρύθηκε το 1119 στην Ιερουσαλήμ, όταν μία ομάδα εννέα ιπποτών ορκίστηκε να προστατεύει τους προσκυνητές που ταξίδευαν στους Αγίους Τόπους».[1] Μάλιστα «οι Ναΐτες σύντομα απέκτησαν πολλά μέλη, πλούτο και κύρος και συσσώρευσαν γη χρήμα και εξουσία (…) και έπεσαν θύματα των βλέψεων του Γάλλου βασιλιά Φιλίππου Δ’ του Ωραίου».[2]
Θεωρίες για τους Ναΐτες Ιππότες
«Σύμφωνα με μία δημοφιλή θεωρία, εγκαταστάθηκαν επίτηδες στο Όρος του Ναού, ώστε να κάνουν ανασκαφές σε παλαιές σήραγγες, όπου έκαναν μία  εκπληκτική ανακάλυψη (οι θεωρίες αναφέρουν από το Άγιο Δισκοπότηρο και την Κιβωτό της Διαθήκης μέχρι χαμένα Ευαγγέλια) χάρη στην οποία απέκτησαν πλούτο και εξουσία εν μία νυκτί».[3] Όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, που λέει ότι «οι αποκρυφιστικές πρακτικές που έφεραν οι Ναΐτες από την Ανατολή περιλάμβαναν και την λατρεία ενός δαίμονα, του Βαφομέθ».[4]
Σκεπτικιστική άποψη
«Οι περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας είναι πιθανολογίες και φανταστικές. Οι διώκτες του Μεσαίωνα συνήθως κατηγορούσαν τους αιρετικούς για εγκλήματα, όπως σοδομισμός, μαγεία και λατρεία του σατανά».[5]
Παγκόσμια επιρροή: 15/100
«Οι Ναΐτες ήταν σημαντικοί κατά τον Μεσαίωνα, αλλά σήμερα έχουν ρόλο μόνο στις ιστορίες φαντασίας».[6]
Κλικ για περισσότερα του Θεόφιλου
Το βιβλίο Μυστικές οργανώσεις του Τζόελ Λέβυ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τερζόπουλος.
Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Τερζόπουλος προσφέρουν το βιβλίο του Τζόελ Λέβυ σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες σχετικές πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματισθεί για τις 22 Δεκεμβρίου 2016 και το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από τις εκδόσεις Τερζόπουλος.
k
Καλή τύχη!

Περιγραφή
Καταχθόνιες πολιτικές ομάδες ισχύος ή λέσχες της κοινωνικής "ελίτ"; Κρίνε μόνος σου.
Η ιστορία των μυστικών οργανώσεων περιβάλλεται από μυστήριο. Όλοι σχεδόν οι πολιτισμοί φιλοξένησαν κατά καιρούς τέτοιες σκιώδεις ομάδες. Συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες, με καμμία πληροφόρηση για όσα γίνονται μέσα, κι όπου κάθε κίνηση φαντάζει ύποπτη. Πρέπει να φοβόμαστε τους Μασόνους; Πόσο ισχυροί υπήρξαν οι Ιλλουμινάτι; Όταν ακούμε ότι τα παγκόσμια ζητήματα κατευθύνονται από ανατρεπτικούς οργανισμούς, πρέπει να το πιστεύουμε;
Από κολλεγιακές αδελφότητες, όπως το Κρανίο και Οστά έως θρησκευτικά κινήματα, όπως οι Ναϊτες, ο Τζόελ Λέβυ εξετάζει 50 από τις πιο διαβόητες μυστικές εταιρείες της Ιστορίας. Με τους ιστορικούς ισχυρισμούς και τις σκεπτικιστικές απόψεις σε ισορροπημένη αναλογία, εδώ θα βρείτε όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε, για να κρίνετε μόνοι σας πόσο καχύποπτοι πρέπει να είστε.

[1] Σελ.71 «Μυστικές Οργανώσεις» ΤΖΟΕΛ ΛΕΒΥ, Εκδ. ΒΙΒΛΙΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ
[2] Σελ.71 «Μυστικές Οργανώσεις» ΤΖΟΕΛ ΛΕΒΥ, Εκδ. ΒΙΒΛΙΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ
[3] Σελ.71 «Μυστικές Οργανώσεις» ΤΖΟΕΛ ΛΕΒΥ, Εκδ. ΒΙΒΛΙΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ
[4] Σελ.72 «Μυστικές Οργανώσεις» ΤΖΟΕΛ ΛΕΒΥ, Εκδ. ΒΙΒΛΙΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ
[5] Σελ.72 «Μυστικές Οργανώσεις» ΤΖΟΕΛ ΛΕΒΥ, Εκδ. ΒΙΒΛΙΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ
[6] Σελ.73 «Μυστικές Οργανώσεις» ΤΖΟΕΛ ΛΕΒΥ, Εκδ. ΒΙΒΛΙΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη