Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Είστε έτοιμοι για μια επίσκεψη στην Λίμνη των Λύκων;

Η ιστορία μας ξεκινά με τη μυστηριώδη συνάντηση κάποιας κοπέλας στην άκρη μιας παγωμένης λίμνης. Ο αναβάτης της μηχανής που την επισκέπτεται φεύγει παίρνοντας μαζί του ένα οδυνηρό μυστικό. Ένα μυστικό που φαίνεται να βρίσκει σύντομα θέση στο βυθό τούτης της λίμνης μαζί με την μοτοσυκλέτα που οδηγά…

Κατόπιν το ενδιαφέρον μας μετατοπίζεται από τον συγγραφέα στον συνταξιοδοτημένο αστυνομικό Ντέιβ Γκάρνεϊ, ο οποίος ετοιμάζεται να φύγει με την γυναίκα του για διακοπές. Ωστόσο η μοίρα έχει άλλα σχέδια γι’ αυτόν και του φέρνει στο σπίτι έναν πρώην συνάδελφό του, τον Χάρντγουικ με την συνοδεία της Τζέιν Χάμοντ: Την αδερφή ενός διάσημου υπνοθεραπευτή ονόματι Ρίτσαρντ.

Εκεί ο Χάρντγουικ του εξηγεί μια ιδιαίτερη ιστορία που αφορά τους πελάτες του σαλέ που βρισκόταν υπό την ιδιοκτησία του πλούσιου Ίθαν Γκόλ. Ένα μέρος όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του ο προαναφερόμενος ψυχολόγος έναντι χιλίων δολαρίων τη βραδιά. Όπως τον πληροφορεί στην συνέχεια όλα πήγαιναν καλά ώσπου ένα βράδυ πριν από δύο μήνες περίπου ο δρ Χάμοντ δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από έναν αστυνομικό.

Σε αυτή τους την επικοινωνία ενημερώθηκε για την αυτοκτονία ενός εικοσιεπτάχρονου. Ένας θάνατος που συνοδευόταν από την μαρτυρία του εφημέριου της περιοχής που έλεγε πως ο εικοσιεπτάχρονος του εμπιστεύτηκε πως έβλεπε έναν επίμονο εφιάλτη για εβδομάδες, που τον ωθούσε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Πού είναι το παράξενο; Πως οι εφιάλτες άρχισαν αφότου τον υπνώτισε ο δρ Ρίτσαρντ Χάμοντ για να κόψει το κάπνισμα.

Και το φαινόμενο αυτό συνεχίστηκε έχοντας σύνολο τρία άτομα που έκοψαν το νήμα της ζωής με αυτό τον τρόπο. Μάλιστα το ενδιαφέρον κορυφώθηκε όταν βρέθηκε νεκρός και ο ιδιοκτήτης του σαλέ, ο Ίθαν Γκόλ. Ήταν το τέταρτο και τελευταίο θύμα των αυτοκτονιών που συντελέστηκαν κάτω υπό αυτές τις συνθήκες.

Ως φυσικό επόμενο λοιπόν ήταν να πέσουν όλες οι υποψίες στον υπνοθεραπευτή που κατά τα φαινόμενα σχετιζόταν άμεσα με τους παραπάνω θανάτους.

Σύντομα βρίσκεται κατηγορούμενος ότι οι αυτοκτονίες δεν επηρεάστηκαν απλώς από τον Ρίτσαρντ Χάμοντ, αλλά μπορεί να ενορχηστρώθηκαν από αυτόν.

Όμως κατά πόσο θα μπορούσε ένας εφιάλτης να χρησιμοποιηθεί ως φονικό όπλο; Αυτό είναι και το κυρίαρχο ερώτημα που θέτεται στον αναγνώστη εξαρχής.

Τελικά ο συνταξιοδοτημένος αστυνομικός ενδίδει στο κάλεσμα για την λύση του μυστηρίου καθώς δε μπορεί ακόμη να συμβιβαστεί με την στάσιμη ρουτίνα της καθημερινότητας στην οποία έχει περιέλθει.

Το σκηνικό μεταφέρεται σύντομα στη Λίμνη των Λύκων, εκεί όπου ο ήρωάς μας προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση ερχόμενος αντιμέτωπος με απρόβλεπτους κινδύνους τόσο για τον ίδιο όσο και για την αγαπημένη του γυναίκα!

Άραγε τι θα αποκαλύψει στο τέλος της διαδρομής;

Σας εύχομαι καλή ανάγνωση Φίλοι μου!
Κλικ για περισσότερα του Θεόφιλου Γιαννόπουλου
Το μυθιστόρημα του John Verdon, Η λίμνη των λύκων, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Βρείτε το εδώ!

Περισσότερα από/για τον John Verdon:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη