Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Φωνή τέχνης *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Εντολείς * Όνειρα από ιστό * Τα Βασίλεια * Ταξίδι στο κόκκινο * Οι κανόνες του Δράκου: Πρώτος κανόνας * Αόρατοι δεσμοί * Άδεια κούνια * Αδαμάντινα τείχη * Νόμος 9023 * Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια; * Ουδείς εκών κακός ** Ποίηση: Σκοτεινή κουκκίδα * Ωδές του πόνου και τρούφες ΙΙ * Ξυλάρμενες ελπίδες * Το τέταρτο κλειδί ** Άλλα: Οδυνηρό χάρισμα, Μύχιες σκέψεις, Βουρκωμένα σύννεφα και Volcano * Οδηγός βικτωριανής απόλαυσης * Μετά βίας φωνές * Τέσσερις τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Διηγήματα: Τετρακόσια μέτρα * Παράσπορος και άλλες ιστορίες * 25 Ιστορίες και μία πολυθρόνα ** Παιδικά: Κορυφή * Η πριγκίπισσα Μάντυ * Ο δάσκαλος ο Kακομοίρης * Ένα παιδί από το πουθενά

Η αγάπη χόρευε στις φλόγες

Η Νικολέττα Φουλίδου συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το πρώτο της μυθιστόρημα, που φέρει τον τίτλο «Η αγάπη χόρευε στις φλόγες». Στην αρχή του βιβλίου γνωρίζουμε την Μαρίνα, τελειόφοιτη φοιτήτρια, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της μητέρας μας. Η Μαρίνα είναι ήδη σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και ο πατέρας του παιδιού που θα γεννήσει δεν βρίσκεται στο πλάι της. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο παρελθόν της Μαρίνας, στα παιδικά της χρόνια, και μαζί της διανύουμε τα χρόνια που πέρασαν.
Τη βλέπουμε παιδί να γνωρίζει το νέο γειτονόπουλο, τον Νίκο, που θα σταθεί ιδιαίτερα και καθοριστικά σημαντικός στη μετέπειτα ζωή της. Εκείνος της στέκεται στο διαζύγιο των γονιών της και γίνεται ο πιο σημαντικός της φίλος. Μοιράζεται μαζί του τα πάντα αδυνατώντας να καταλάβει ότι, με την πάροδο του χρόνου, εκείνου τα αισθήματα προς το πρόσωπο της μεταβάλλονται. Μαζί με τον Νίκο θα μοιραστούν πολλά γεγονότα που θα σημαδέψουν την ζωή και το μέλλον τους, με κυριότερο αυτών την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου φίλου.

Αργότερα η Μαρίνα γνωρίζει τον Πέτρο, τον μεγάλο έρωτα, τον έναν και μοναδικό. Δίπλα του θα περάσει στιγμές υπέροχες, θα ονειρευτεί και, λίγο μετά την ανακάλυψη της εγκυμοσύνης της, θα απογοητευθεί σφόδρα. Αδυνατώντας να καταλάβει τι έφταιξε, θα προσπαθήσει ξανά και ξανά να διορθώσει τα πράγματα μεταξύ τους.
Κάπου εκεί θα έρθει ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας της να της ανατρέψει για ακόμα μια φορά τη ζωή και να την βυθίσει σε ακόμα μεγαλύτερη οδύνη. Δίπλα της ο Νίκος που θα την στηρίξει, με απώτερο πάντα σκοπό να κερδίσει την καρδιά της.

Το βιβλίο της κυρίας Φουλίδου είναι ένας μικρός χείμαρρος. Άπαξ και μπεις στα νερά του, δεν θα μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι την τελευταία του σελίδα. Τα γεγονότα που διαδέχονται το ένα το άλλο είναι σχεδόν σοκαριστικά και σου κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο. Ήταν τόσες οι εξελίξεις ήδη μέχρι τα μέσα του βιβλίου, που ειλικρινά δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα ακολουθήσει ακόμα μέχρι το τέλος. Οι ανατροπές όμως με περίμεναν μπροστά.

Ζωντανές εικόνες, πληθώρα εναλλασσόμενων συναισθημάτων, ίντριγκα και έντονο παρασκήνιο συνθέτουν αυτό το εξαιρετικό μυθιστόρημα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι, δεδομένου ότι δεν βασίζει την αξία του σε ένα σημαντικό ιστορικό υπόβαθρο, είναι ένα από τα πιο αξιόλογα βιβλία που έχω διαβάσει εδώ και καιρό. Μόνο η πλοκή της συγγραφέα στάθηκε ικανή να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον στο έπακρο, να αγγίξει πλήρως τη συναισθηματική μου νοημοσύνη τοποθετώντας με, όχι ως θεατή, αλλά μέσα στην ιστορία και να μου δημιουργήσει την αίσθηση πληρότητας και ικανοποίησης με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς στην κυρία Νικολέττα Φουλίδου το πρώτη της πνευματικό τέκνο να είναι καλοτάξιδο. Είμαι σίγουρη ότι θα συγκινήσει όποιον το πάρει στα χέρια του, όπως είμαι σίγουρη ότι έχουμε στο μέλλον να δούμε πολλά ακόμα υπέροχα βιβλία που θα φέρουν την υπογραφή της.
Περισσότερα της Αλεξίας Λαμπρουπούλου
Το μυθιστόρημα, Η αγάπη χόρευε στις φλόγες, της Νικολέττας Φουλίδου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite. Περισσότερα για το μυθιστόρημα θα βρείτε εδώ.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Οδυνηρό χάρισμα Γ.Λάμαρη, Βουρκωμένα σύννεφα Ρ.Αβαράκη-Αγραφιώτη, Μύχιες σκέψεις Περικλή Λεύκα και Volcano Χ.ΦλουρήΆδεια κούνια, Ευαγγελίας ΤσακίρηΑόρατοι δεσμοί, Γιώργου ΖάννουΟυδείς εκών κακός, Σπύρου ΦλώρουΟδηγός βικτωριανής απόλαυσηςΚορυφή, Πελαγίας ΜπότσηΗ πριγκίπισσα Μάντυ, Ρέας Κατσάπη
25 Ιστορίες και μία πολυθρόνα, Άννας-Μαρίας ΓκίκαΤο τέταρτο κλειδί, Μιλένας ΣπανούΞυλάρμενες ελπίδες, Θοδωρή ΚουτσοδήμαΟ δάσκαλος ο Κακομοίρης, Σοφίας ΓουδετσίδουΜετά βίας φωνές, ΣυλλογικόΤετρακόσια μέτρα, Χαράλαμπου ΚόκκινουΤέσσερις τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής: Παλέτα δολοφόνου, Η φλόγα του πάθους, Η λαογραφία της Ανατολικής Θράκης και Μνήμη και απώλεια
Ένα παιδί από το πουθενά, Άλκης ΖέηΝόμος 9023, Σωτήρη ΠετρίδηΟι κανόνες του Δράκου: Πρώτος κανόνας, Ellaria BlackΠαράσπορος και άλλες ιστορίες, Γιάννη ΔίγκαΠοιος σκότωσε την Ιφιγένεια;, Ελευθερίας ΜεταξάΤα Βασίλεια, Αλέξανδρου ΚαψοκόληΑδαμάντινα τείχη, Ελένης Σίντου