Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθοπλασίες: Πέρα από το σύμπαν των χρωμάτων * Προς ομοίωσιν: Η Ερημούπολη των ονείρων, Μέρος 1ο * Η πρώτη συνάντηση * Το νησί και ο τελευταίος τουρίστας * Μια χαραμάδα στο όνειρο * Το μυστικό της αθανασίας * Το αμπέλι της θάλασσας * Οκτώ νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής * Η Αγάπη στο διαδίκτυο * Και τα σημάδια πού είναι; * Ο Χρυσόγλωσσος * Οι κόρες της Δήμητρας ** Πεζογραφίες: Ταμπουίνος * Η κοινοτοπία της βίας * Άλλη ζωή * Πεζοπορία στις νεφέλες ** Ποίηση: Θρυαλλίς εγένετο * Το αντίδωρον

Δάκρυ


Το βράδυ πέθανε η παιδούλα
πούχε αρρωστήσει την αυγή
Ίσως η αγνή της η ψυχούλα
με τ' άστρα θέλησε να βγη.
Και τώρ' αστέρι θάχει γίνει
τον ουρανό για να ομορφήνη.

🍃

Από τη συλλογή Ανένταχτα του Νίκου Καββαδία

Ο Νίκος Καββαδίας πέρασε πολλά χρόνια της ζωής του στα καράβια και πάντα μιλάει για αυτά, τους ναυτικούς, τους καυγάδες, τα λιμάνια και τους θαλασσινούς έρωτες με πρώτο και μεγαλύτερο τον Έρωτά του για τη θάλασσα. Στα ελληνικά γράμματα άφησε μόλις τρεις ποιητικές συλλογές, ένα μυθιστόρημα και τρία αφηγήματα. Τα έργα της συλλογής αυτής δημοσιεύθηκαν σε διάφορα έντυπα όμως δεν εντάχθηκαν σε καμία ποιητική συλλογή του.
Διαβάστε ή κατεβάστε το αρχείο (pdf) εδώ