Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Όλα αυτά θα σ' τα δώσω

Το εξώφυλλο του συγκεκριμένου βιβλίου με τα πυκνά κόκκινα και πορτοκαλί φύλλα σίγουρα θα σας παραπλανήσει, όπως και ο τίτλος του, αφού και τα δύο παραπέμπουν σε μια ρομαντική ανεπανάληπτη ιστορία. Ωστόσο το βιβλίο θα το κατέτασσα στη γενική κατηγορία των αστυνομικών, παρά το γεγονός ότι τελικά αναφέρεται σε έναν μεγάλο έρωτα. Βέβαια, όπως θα δούμε και παρακάτω, θεωρώ πως αυτή η «παραπλάνηση» δεν είναι εντελώς τυχαία.

Η γραφή είναι πολύ καλή, με περισσότερο δυνατά της σημεία τις περιγραφές των τοπίων, των χώρων και τις αποδόσεις των συναισθηματικών καταστάσεων των πρωταγωνιστών. Το μεγάλο μέγεθος του βιβλίου δεν πρέπει να σας τρομάζει, μιας και δομείται με τέτοιον τρόπο που θα είναι δύσκολο να το αφήσετε από τα χέρια σας.

Πολύ έξυπνη θεωρώ τη θεματολογία του βιβλίου. Το γεγονός ότι επιλέχθηκε μια οικογένεια ξεπεσμένων αριστοκρατών με το γνωστό σκοτάδι που μπορεί να κρύβει στο εσωτερικό της δίνει στο βιβλίο από τις πρώτες του κιόλας σελίδες μια αίσθηση μυστηρίου και αγωνίας. Ο έρωτας επίσης ανάμεσα σε δύο άντρες, ανάμεσα στον κεντρικό πρωταγωνιστή και στον νεκρό σύζυγό του οποίου και ο θάνατος διερευνάται, υμνείται και αντιμετωπίζεται από τη συγγραφέα με αρκετά όμορφο τρόπο.

Οι ήρωες είναι καλοδουλεμένοι χαρακτήρες, ετερόκλητοι κι ωστόσο εξίσου ενδιαφέροντες όλοι τους. Ακόμα και οι πιο μικροί ρόλοι δευτεραγωνιστών δεν αντιμετωπίζονται με επιπολαιότητα από τη συγγραφέα, αλλά κάθε παρουσία έχει να προσθέσει το δικό της λιθαράκι στην έκβαση της ιστορίας. Η αναζήτηση του ενόχου σίγουρα δε θα είναι εύκολη υπόθεση, αν και σε προσωπικό επίπεδο η αποκάλυψη στο τέλος μού άφησε κάποιες ανεξήγητες απορίες.

Αν κάποια στοιχεία δεν ήταν άστοχα, θα μπορούσα να κάνω λόγο για ένα πολύ δυνατό αστυνομικό βιβλίο. Ωστόσο, ακόμα και αν σας κερδίσει το εξώφυλλο του πιστεύοντας ότι έχετε στα χέρια σας το απόλυτο love story -αν παρατηρήσετε προσεκτικά παραμονεύει μια σκιά- δε θα πέσετε εντελώς έξω. Ο έρωτας που περιγράφεται είναι από εκείνους τους μεγαλειώδεις που ελάχιστοι άνθρωποι έχουν την ευλογία να τον ζήσουν. Ένας έρωτας ουσιαστικός που ο θάνατος τελικά μπόρεσε μόνο να τον σταματήσει. Ή ίσως και όχι.

Καλές αναγνώσεις!
Περισσότερα του Χάρη Μαύρου
Βρείτε τον Χάρη Μαύρο στο instagram ή στη σελίδα του στο facebook

Το μυθιστόρημα της Ντολόρες Ρεδόντο, Όλα αυτά θα σ' τα δώσω, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός. Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ. Διαβάστε κι ένα απόσπασμα!

Κερδίστε το!
Το koukidaki προσφέρει δύο αντίτυπα του βιβλίου σε ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες (ένα στον καθένα). Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, προσέξτε τα ακόλουθα:
Διαβάστε κάθε σχετική πληροφορία για τις δωροθεσίες και τους όρους αυτών εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιανουαρίου 2019 και τα βιβλία θα αποσταλούν/παραδοθούν στους τυχερούς από το koukidaki.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη