Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η συμφωνία των λεόντων

«Η συμφωνία των λεόντων» είναι ένα μυθιστόρημα που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για το σενάριο μιας χολιγουντιανής ταινίας. Σφιχτή πλοκή, δράση, βία, έρωτες, ανατροπές και διαφορετικές τοποθεσίες εξέλιξης της ιστορίας, όλα αυτά μαζί αποτελούν συστατικά μιας γνωστής αλλά πολύ επιτυχημένης συνταγής.

Το εντυπωσιακό σε αυτό το βιβλίο είναι η νεαρή ηλικία του συγγραφέα, το οποίο μόνο του δε δηλώνει κάτι για την ταυτότητα του βιβλίου, όμως σε συνδυασμό με την επιλογή της θεματολογίας πέρα από τα συνηθισμένα για την ελληνική βιβλιογραφία, την έξυπνη δομή του και τη γρήγορη γραφή που δεν κουράζει παρά τις πολλές λεπτομέρειες και τα ονόματα που παρουσιάζονται, είναι ένα γεγονός άξιο συγχαρητηρίων.

Οι χαρακτήρες αναλύονται αρκετές φορές σε επίπεδο ψυχογραφήματος, το οποίο προσωπικά βρίσκω ιδιαίτερα θετικό για ένα βιβλίο δράσης, ωστόσο είναι εμφανές πως προτεραιότητα του συγγραφέα είναι να εστιάσει στην αγωνία και την αύξηση της αδρεναλίνης κατά την ανάγνωση.
Ο υπόγειος κόσμος της νύχτας τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε παγκόσμιο έχουν προσεγγιστεί με τέτοιον τρόπο απ’ τον συγγραφέα που υποδηλώνουν αν όχι μια μεγάλη έρευνα πάνω στα κυκλώματα της νύχτας, σίγουρα μια βαθιά γνώση για το πώς λειτουργούν.

Είμαι βέβαιος πως αν το ίδιο βιβλίο ήταν γραμμένο από κάποιον ξενόγλωσσο συγγραφέα θα γνώριζε μεγάλη επιτυχία σε άλλη κλίμακα αναγνώρισης. Ωστόσο, το αναγνωστικό κοινό της χώρας μας δεν είναι συνηθισμένο σε ανάγνωση τέτοιων βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς και αυτό κάνει σίγουρα την πορεία αναγνώρισής του πιο δύσκολη.
Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας και της δράσης, δώστε μια ευκαιρία σε αυτό το βιβλίο. Θα σας κρατήσει από την αρχή μέχρι το τέλος σε αγωνία και θα σας συντροφεύσει ευχάριστα.
Περισσότερα του Χάρη Μαύρου
Βρείτε τον Χάρη Μαύρο στο instagram ή στη σελίδα του στο facebook

Το μυθιστόρημα του Βαγγέλη Βουραζάνη, Η συμφωνία των λεόντων, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνης. Βρείτε το βιβλίο εδώ. 

Στο οπισθόφυλλο γράφει:
Ένας Ιρλανδός κυνηγός κεφαλών, χαμένος κάπου στον Κόλπο του Άντεν, με μοναδική παρέα κακής ποιότητας ουίσκι και λαθραία τσιγάρα, μισθωμένος για να εκτελεί πειρατές. Κανείς δεν αναζητεί τον Λιρόι Ντάφλερ, τον «Διάβολο του Έιρε», αν δεν πρέπει να πεθάνει κάποιος. Κανείς δεν ξέρει από πού ήρθε και τι τον οδήγησε σε εκείνη την κόλαση. Μέχρι που ένα τηλεφώνημα θα ξυπνήσει φαντάσματα και θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.
Εικόνες από το παρελθόν έρχονται να του θυμίσουν την κατάρα με την οποία γεννήθηκε: να βλέπει τον θάνατο όσων αγάπησε. Η κατάρα όμως πρέπει να σπάσει για να λυτρωθεί ο ίδιος και να μην κινδυνεύει άλλο πια εκείνη... Εκείνη, που τον αγάπησε άνευ όρων και του χάρισε την καρδιά της για πάντα. 
Εκείνον, μαζί με το ολέθριο χάρισμά του.
Ένα θρίλερ που διαδραματίζεται μεταξύ τεσσάρων ηπείρων, βαμμένο με αίμα και ανεκπλήρωτους πόθους σκοτεινών ανθρώπων, συμφέροντα επιχειρηματιών, επαγγελματιών δολοφόνων και έναν μεγάλο έρωτα, με αφετηρία και τέλος την Ελλάδα.
«Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από την παγκόσμια κατασκοπεία, Μένια. Αν κάποιος κεντρίσει το ενδιαφέρον, έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα πάντα γι’ αυτόν. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί απ’ αυτούς». 
«Ποιους “αυτούς”;»
Ο Στέφανος έβαλε τα γέλια.
«Οι “αυτοί” είναι οι εξουσιαστές αυτού του κόσμου. Αυτοί που ελέγχουν τα πάντα, που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, που ξεκινούν έναν πόλεμο και αποφασίζουν πότε θα λήξει».
Το πρόσωπό του σκλήρυνε απότομα. «Δε θα τους δεις ποτέ στην τηλεόραση. Δε θα μάθεις ποτέ για την ύπαρξή τους. Κι όμως είσαι ένα γρανάζι σε έναν μηχανισμό που εξυπηρετεί δικά τους συμφέροντα. Αν είσαι προβληματικό, βγαίνεις εκτός λειτουργίας, ανακυκλώνεσαι και αντικαθίστασαι. Εμείς, εγώ, ο άντρας σου, ο Μύρος, είμαστε αυτοί που αναλαμβάνουν να λειτουργούν όλα όπως πρέπει. Εμείς είμαστε τα όπλα τους, ώστε εσείς, τα πιόνια τους, να μη στραφείτε ποτέ εναντίον τους, κι αν ποτέ το κάνετε, φροντίζουμε να σας εξαφανίσουμε».

Ο Βαγγέλης Βουραζάνης γεννήθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη. Το 2007 εισήχθη στα ΤΕΙ Καβάλας, στο Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών, αλλά οικονομικές δυσχέρειες τον ανάγκασαν να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να εργαστεί. Για μία δεκαετία εργάστηκε ως barista, ενώ το 2017 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Ψυχή από Μαύρο Βελούδο (Εκδόσεις Βάρφη). Η σχέση του με τη συγγραφή και τη λογοτεχνία είναι για τον ίδιο σχέση ερωτική, αποτελώντας την τέλεια ψυχοθεραπεία.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη