Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Ευάγγελος Ιωσηφίδης και ο Φιλήμων, ο ερευνητής του μεταφυσικού

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Ε.Ι.: Η ιδέα του ερευνητή Φιλήμονα μου ήρθε εντελώς φυσικά. Εκείνον τον καιρό ερευνούσα πολύ τη λεγόμενη παραφυσική δραστηριότητα. Έτσι, σκέφτηκα έναν ερευνητή στον οποίο θα παρουσιάζονται τέτοιες υποθέσεις.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Ε.Ι.: Κυρίως στο σπίτι μου, τις ώρες που οργίαζε η φαντασία μου. Η εκάστοτε υπόθεση του Φιλήμονα γεννιόταν, έπαιρνε μορφή και γραφόταν.
Κάποιες φορές δεν ήξερα το τέλος, έβγαινε στην πορεία.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Ε.Ι.: Μιας και πρόκειται για αυτοτελείς ιστορίες, δε γράφτηκε μονομιάς. Η πρώτη ήταν τον Οκτώβριο του 2017. Η τελευταία, περίπου έναν χρόνο μετά. Υπήρχαν βέβαια κάποια κενά ενδιάμεσα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Ε.Ι.: Εξερεύνηση αλλόκοτων καταστάσεων.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Ε.Ι.: Ο Φιλήμων, ένας ιδιωτικός ερευνητής, εμπλέκεται σε υποθέσεις που μοιάζουν παράδοξες. Κάνει πάντα έρευνα στον χώρο, δεν αποκλείει εύκολα κανένα ενδεχόμενο και τελικά βγάζει συμπεράσματα.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Ε.Ι.: Την ανεξάντλητη ευκαιρία να παρουσιάζω υποθέσεις που μου αρέσουν, χτίζοντας την απαιτούμενη ατμόσφαιρα και οδηγώντας την ιστορία σε κατευθύνσεις που ο αναγνώστης δεν περιμένει.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Ε.Ι.: Φυσικά ο πρωταγωνιστής, ο Φιλήμων. Θα έλεγα πως μοιράζεται αρκετά χαρακτηριστικά μου, όμως είναι γενναιότερος, εξυπνότερος και πολύ πιο αξιόπιστος.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Ε.Ι.: Του προσφέρει μια ευκαιρία να ξεφύγει από την καθημερινότητα, να τριφτεί με το παράξενο και να νιώσει αγωνία, ενθουσιασμό, ίσως και λίγο φόβο.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Ε.Ι.: Η αποδοχή του έργου μου απ’ τον κόσμο.

Φοβάστε...
Ε.Ι.: Έναν κόσμο χωρίς βιβλία, χωρίς σκέψη, χωρίς προοπτικές.

Αγαπάτε...
Ε.Ι.: Τη διαφορετικότητα. Είναι ο καθρέφτης του εαυτού μας. Χωρίς αυτήν, ο κόσμος θα ήταν βαρετός κι ανούσιος.

Ελπίζετε...
Ε.Ι.: Πως το μέλλον θα αποδειχτεί ανώτερο του παρόντος. Πως θα ζήσω για να δω προβλήματα του σήμερα να εξαλείφονται αύριο κι όχι να διογκώνονται.

Θέλετε...
Ε.Ι.: Να συμμετέχω στον χορό της αλλαγής, βάζοντας το λιθαράκι μου στο να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Ε.Ι.: Οι αναγνώστες που τους αρέσει να ακονίζουν τη φαντασία τους αλλά θέλουν κι ένα ρεαλιστικό πλαίσιο. Έναν κόσμο μέσα στον δικό μας κι όχι διαφορετικό απ’ αυτόν.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Ε.Ι.: Πρέπει να διαβαστεί διότι έχει κάποια πράγματα να πει στον κόσμο, με τον τρόπο του φυσικά.

Γιατί δεν πρέπει;
Ε.Ι.: Δεν πρέπει αν ο αναγνώστης περιμένει έτοιμες, εύπεπτες απαντήσεις.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Ε.Ι.: Το βιβλίο το βρίσκετε στο βιβλιοπωλείο στις Εκδόσεις Ελκυστής, στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Πρωτοπορία και φυσικά μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας στη σελίδα του εκδότη. Στη Δράμα, την ιδιαίτερη πατρίδα μου, στα βιβλιοπωλεία Μανιφέστο και Δρυς.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Ε.Ι.: Στο facebook/Instagram (Vaggelis Iosifidis), στο Wattpad (Meraklis Pouaro) και μέσω email (vaggos_90@hotmail.com).

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Ε.Ι.: Το χρώμα του εξωφύλλου του. Ο άνθρωπος που το έστησε, ο Άγγελος Μπάκας, έκανε εξαιρετική δουλειά. Ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός χρωμάτων, με κυρίαρχο το μωβ.

Ποια μουσική;
Ε.Ι.: Θα έλεγα η πασίγνωστη μουσική του X-Files. Εξάλλου είναι η κυριότερη αφορμή μου και προκαλεί την ένταση, το μυστήριο και την ερώτηση «Τι υπάρχει εκεί έξω;»

Ποιο άρωμα;
Ε.Ι.: Άλλοτε άρωμα φύσης την πρώτη μέρα της άνοιξης κι άλλοτε ενός παλιού, ερειπωμένου σπιτιού που έχει αφεθεί στον χρόνο.

Ποιο συναίσθημα;
Ε.Ι.: Η περιέργεια, αν μπορεί να χαρακτηριστεί συναίσθημα.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Ε.Ι.: Τηλεοπτική σειρά με ανεξάρτητα, αυτοτελή επεισόδια.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Ε.Ι.: Ταξιδιώτης, τουρίστας.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Ε.Ι.: Τον Τζ. Ρ. Τόλκιν. Έχω διαβάσει την κοσμογονία του (Σιλμαρίλλιον) και την πασίγνωστη τριλογία του (ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών). Έμαθα πως ένας άνθρωπος μπορεί, αν έχει τη φαντασία και το σθένος, να δημιουργήσει ένα σύμπαν απ’ την αρχή ως το τέλος, με όση λεπτομέρεια αντέχει.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Ε.Ι.: Σίγουρα η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που έπλασε τον υπέροχο κόσμο του Χάρι Πότερ. Διαμόρφωσε έντονα την παιδική/εφηβική ηλικία μου και με προέτρεψε στη λογοτεχνία του Φανταστικού.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Ε.Ι.: Αφού κάνω την αρχή και τους πλάσω, οι ιδιομορφίες τους μπορούν να επηρεάσουν την πλοκή και τους άλλους χαρακτήρες. Πολλές φορές μπορούν να προκαλέσουν τη συνέχεια του έργου με τρόπο που αρχικά δεν περίμενα.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Ε.Ι.: Σίγουρα φαντασία. Χωρίς αυτήν, η πλοκή είναι καταδικασμένη να είναι μια μέτρια μίμηση, στην καλύτερη περίπτωση. Η εμπειρία έρχεται με τον καιρό στον καθένα, η φαντασία όχι.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Ε.Ι.: Σίγουρα οι συγκυρίες αλλά κατά βάση πόσο το θέλει ο συγγραφέας και πόσο ψηλά έχει στοχεύσει.

Τι την αποτυχία;
Ε.Ι.: Η έλλειψη προοπτικής και η μοιρολατρία. Αν ο συγγραφέας το εγκαταλείψει στην τύχη του, το ίδιο θα κάνει κι ο κόσμος. Το σύμπαν δε θα συνωμοτήσει από μόνο του.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Ε.Ι.: Τα όρια της βιβλιοφαγίας τα θέτει ο αναγνώστης. Αν επηρεάζει αρνητικά τη ζωή του ο χρόνος που διατίθεται, ασφαλώς και μπορεί. Αλλά αυτό σπάνια γίνεται, διότι το βιβλίο είναι διακριτικό και το απολαμβάνει κανείς τις ώρες που νιώθει ελεύθερος από άγχος και υποχρεώσεις.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Ε.Ι.: Το παιδί που φανταζόταν πολλά.
Το βιβλίο του Ευάγγελου Ιωσηφίδη, Φιλήμων ο ερευνητής του μεταφυσικού, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής. Θα το βρείτε εδώ.

Στην περίληψη λέει:
Ο Φιλήμων Σαμπάκος είναι ένας άνθρωπος άλαλος εκ γενετής, ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιδιωτική έρευνα. Τα ανήσυχα βήματά του τον έφεραν στον ασταθή και παράξενο κόσμο του μεταφυσικού, όπου και απέκτησε μεγάλη φήμη ανά την Ελλάδα.
Έχουν δει πολλά τα μάτια του: απαγωγές από εξωγήινους, εξαφανίσεις χωρίς ίχνη, στυγερές δολοφονίες, τέρατα της λαογραφίας και ταραγμένα μυαλά. Στο παρόν βιβλίο γράφω όσες υποθέσεις του μου περιέγραψε μέχρι τώρα, υπογράφοντας στις γλαφυρές, χειρόγραφες επιστολές του με το ψευδώνυμο Μερακλής Πουαρό. Ζήτησε από εμένα και τους αναγνώστες του βιβλίου να έχουμε ανοιχτό μυαλό και πάθος για την περιπέτεια, απαραίτητους οδηγούς στις αχαρτογράφητες περιοχές που θα μας ταξιδέψει.

Ο Βαγγέλης Ιωσηφίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Μεγάλωσε σε ένα χωριό της Δράμας, τους Σιταγρούς, και έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα ασχολείται με το σκάκι ως αθλητής και προπονητής.
Ενδιαφέροντά του είναι τα ταξίδια, η λογοτεχνία και η στιχουργική και του αρέσει να ανακαλύπτει νέους κόσμους μέσα από βιβλία και ταινίες.

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής προσφέρουν το βιβλίο σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε τον σύνδεσμο και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες σχετικές με τις δωροθεσίες εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου 2019 και το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από τον εκδότη.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη