Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ελεύθερες σκέψεις για την ύπαρξη


Στη σημερινή εποχή όλοι ψάχνουν το ιερό δισκοπότηρο. Ψάχνουν τον λόγο ή σκοπό της ύπαρξης τους. Προσπαθούν να βρουν και να απαντήσουν το εξής ερώτημα: "Γιατί έρχονται σε αυτόν τον κόσμο;"

Όταν βρίσκουν σιγά-σιγά κάποιο φως στο αδιέξοδο της αναζήτησης τους, προσπαθούν να πιάσουν το νήμα και να απαγκιστρωθούν με νύχια και με δόντια από αυτό. Παρ' όλα αυτά, τα της καθημερινότητας τούς προσγειώνουν να ασχοληθούν με τα επίγεια προβλήματα και όχι της ψυχής τους. Η επικοινωνία με τον καθημερινό άνθρωπο όπως με την κομμώτρια, τον περιπτερά, τον φούρναρη, τους παρακινεί να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες, ιδανικά, νέα και μέσω αυτής της ανταλλαγής αντιλαμβάνονται ότι η Ζωή κρύβει πολλά που δεν γνώριζαν.
Κάθε σπίτι έχει τα δικά του "θέματα" πίσω από τα χαμόγελα που έχουμε όλοι έξω από αυτό. Απλώς όταν ξαποστάσεις από την αναζήτηση σου, για να τους ακούσεις και να τους βοηθήσεις, έχε βαθιά στο μυαλό σου να μην κάνεις το πρόβλημα τους δικό​ σου, διότι θα ξεχαστείς από την αναζήτηση σου. Οι Λαιστρυγόνες, οι Κύκλωπες του Οδυσσέα παίρνουν άλλη μορφή στην σύγχρονη Ελλάδα. Μπορείς να παρομοιαστείς με ό,τι θες, από έναν τυχοδιώκτη Ιππότη της Στρογγυλής τραπέζης μέχρι έναν ασκητή μοναχό ή έναν φωτογράφο που με τον φακό του αναζητά να αποθανατίσει στιγμές.

Λένε για γιόγκες, βουδισμό, ασιατικές, επιστημονικές, ενεργειακές, λογοτεχνικές τεχνικές για να βρεις αυτά που ψάχνεις. Το θέμα είναι όταν το βρεις να μπορείς να αντέξεις το βάρος της Αληθείας για το τι είσαι, για ποιο λόγο ήρθες, τι ήσουν, τι είσαι τώρα και τι θα είσαι. Η αλήθεια είναι σαν τον αέρα, είναι άπιαστη, απέραντη, χωρίς όρια που δεν χωρεί μέσα μας διότι το μυαλό μας, το σώμα μας είναι μικρά μπροστά σε αυτήν την δύναμη. Ήμαστε τίποτα, ένας κόκκος άμμου μέσα στην τεραστία έρημο, ένα Άστρο μέσα σε έναν ουρανό, στο σύμπαν ολόκληρο. Το θέμα είναι θα λάμψουμε δυνατά ή χαμηλά; Αν δειλιάσεις μπροστά σε αυτό που θα ανακαλύψεις δεν θα είσαι ποτέ έτοιμος. Μια φορά καταφέρνουμε να βρούμε το σωστό δρόμο. Όποτε πρέπει να θυμάσαι με ποιον τρόπο θα φτάνεις εκεί. Ο λόγος είναι πολύ απλός, αν θυμάσαι αυτό το μονοπάτι μέσα στον λαβύρινθο θα ξαναγυρίσεις όταν θα είσαι έτοιμος για να φορέσεις σαν ασπίδα, πέπλο ή όπως νιώθεις εσύ άνετα, και θα την έχεις πάνω σου. Όταν θα την φόρας, θα μπορείς να κάνεις τα αδύνατα δυνατά.

Τριγύρω όλα θα είναι χάος, πεσιμιστικά, καταθλιπτικά αλλά εσείς θα έχετε την δύναμη να πατέ μπροστά, αλλά το πιο σημαντικό θα έχετε το σθένος να κάνετε όλους τους άλλους να σηκωθούν από όπου είναι πεσμένοι (πηγάδι, βούρκο, αδιέξοδο). Θα έχετε κάνει πραγματικούς φίλους μέσω της φιλομάθειας, της καλοσύνης, του αλτρουισμού και όσα αγνά ιδανικά, άξιες που έχουν χαθεί στο σύγχρονο μεσαίωνα που βιώνουμε. Θα είστε εσείς για άλλους αυτό που αναζητάνε. Θα είστε ο Άνθρωπος με το Άλφα το κεφάλαιο που έχει εκλείψει στο άναρχο χωρίς πολιτικά πιστεύω, που οι ίδιοι οι θεματοφύλακες που έχουν εκλέγει δημοκρατικά και αξιοκρατικά καταπατούν αυτά που εκλέχθηκαν να προφυλάξουν και να διαφυλάξουν. Αλλά σαν κόρακες που είναι χειραγωγούν αντί να προφυλάξουν.

Γκρεμό θωρούνε σε πετούν μέσα. Γκρεμοί οι κινήσεις τους και λόγια στολισμένα με φιόγκους που μέσα κρύβουν αγκάθια...

Πρέπει να δρούμε συλλογικά λοιπόν και όχι ατομικά για το κοινό καλό...


Χρήστος Κορφοξυλιώτης

Στη συνοδευτική εικόνα βλέπετε φωτογραφία της Στέλλας Σιδηροπούλου. Περισσότερα εδώ

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη