Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Δήμητρα Ελευθερίου για το Αναμνήσεις και εφιάλτες

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Δ.Ε.: Η ιδέα για το βιβλίο εξελίχτηκε σιγά σιγά μαζί με την ιστορία. Ο ήρωας βασίζεται σε αληθινό πρόσωπο. Από κει και πέρα όλα πήραν τη σειρά τους.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Δ.Ε.: Άρχισα στην Αθήνα και συνέχισα τη συγγραφή του στη Γερμανία, όταν μετακομίσαμε με την οικογένειά μου εδώ.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Δ.Ε.: Λόγω της μετακόμισης σε άλλη χώρα και με ό,τι συνεπάγεται με αυτήν, άργησα να το τελειώσω. Η κόρη μου ήταν τότε 2 χρονών όταν άρχισα να το γράφω οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν είχα παρά μόνο πολύ λίγο χρόνο στην αρχή.
Για να απαντήσω λοιπόν στην ερώτησή σας, περίπου 6 χρόνια.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Δ.Ε.: Μια ιστορία που έχει να κάνει με το παρελθόν και το παρόν. Φανταστείτε ένα ντόμινο που τα πρώτα κομμάτια του έπεσαν πριν αρκετά χρόνια και ακόμα πέφτουν.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Δ.Ε.: Ο Άρης Άρχος, πηγαίνει από τη Νέα Υόρκη στο Μέτσοβο για το γάμο του καλύτερου του φίλου, Σταμάτη, ελπίζοντας ότι κατά τη διαμονή του εκεί θα ξεφύγει από τις αναμνήσεις και τους εφιάλτες που τον κυνηγούν στην Νέα Υόρκη. Όμως, δυστυχώς, τίποτα δεν θα εξελιχθεί όπως το περίμενε.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Δ.Ε.: Τον ήρωα, γιατί όπως σας είπα έχει «χτιστεί» πάνω σε αληθινό πρόσωπο. Αυτό το πρόσωπο ήταν η «σκαλωσιά» του ήρωα.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Δ.Ε.: Μ’ άρεσαν πάντα οι σούπερ ήρωες... ο ήρωας του βιβλίου έχει αρκετά χαρακτηριστικά τους, αν και βέβαια είναι ένας «απλός» άνθρωπος αλλά με σιδερένια θέληση και μεγάλη ψυχική δύναμη.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Δ.Ε.: Σασπένς καθώς η λύση του μυστηρίου βρίσκεται στις τελευταίες σελίδες του. Και είναι 614 σελίδες!!

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Δ.Ε.: Χώρισα πριν ένα χρόνο περίπου και η κόρη μου και εγώ πρόκειται να μετακομίσουμε, πολύ σύντομα, πάλι στην Ελλάδα, στην Αθήνα. Άλλη μία αρχή έχει πάντα και τις δυσκολίες της.
Θα είναι η τέταρτη φορά που γίνεται αυτό. Αλλά ξερή πλέον τα «κατατόπια». Οπότε, δεν θα το χαρακτήριζα αγωνία, μάλλον... λίγο περισσότερο στρες για όλα αυτά που θα έρθουν...εύρεση σπιτιού κ.λ.π.

Φοβάστε...
Δ.Ε.: Δεν μπορώ να πω ότι φοβάμαι κάτι συγκεκριμένο. Ό,τι είναι να έρθει, ας έρθει, και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως. Η οικογένειά μου ήταν πάντα εκεί για την Μελίνα, την κόρη μου, και για μένα. Πάντα βρίσκεται τρόπος να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα αν υπάρχει η ψυχική δύναμη, η θέληση και η υποστήριξη από αγαπημένα πρόσωπα.

Αγαπάτε...
Δ.Ε.: Τους γονείς μου. Τους λατρεύω. Την κόρη μου, Μελίνα.
Τη θάλασσα. Δεν μπορώ χωρίς αυτήν...
Τους γλάρους...
Τη μουσική που με ταξιδεύει...
Το χρόνο που είμαι μόνη μου. Είναι πολύ εποικοδομητικός, με βοηθάει να αναδιοργανωθώ, να αφήσω πίσω μου κάποια πράγματα και να βάλω στη ζωή μου κάποια άλλα.
Επίσης, μιας και γράφω το επόμενο βιβλίο, «μαζεύω» ιδέες για την εξέλιξη της υπόθεσής του.

Ελπίζετε...
Δ.Ε.: Ελπίζω να πάει καλά το βιβλίο! Έχω λάβει Πολύ καλό feedback και μιας και θα μεταφραστεί στην Αγγλική γλώσσα, έχω σκοπό να το προωθήσω εκτός Ελλάδας. Έχω μεγάλα σχέδια και όνειρα για αυτό το βιβλίο. Ελπίζω να πραγματοποιηθούν αρκετά από αυτά. Να πάνε όλα καλά όταν επιστρέψουμε τον επόμενο μήνα. Επίσης, η Μελίνα θα γραφτεί σε Ελληνικό σχολείο, αυτό θα είναι λίγο δύσκολο στην αρχή, έτσι πιστεύω... αλλά ελπίζω ότι θα πάνε όλα καλά.

Θέλετε...
Δ.Ε.: Ηρεμία... και καθαρό μυαλό... υγεία για την οικογένειά μου και για μένα. Μια άνετη καθημερινότητα στην προσωπική μου ζωή. Στην επαγγελματική, ως συγγραφέας, θέλω επιτυχία και καταξίωση. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να το πετύχω.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Δ.Ε.: Περισσότερο ο γυναικείος πληθυσμός, που τους αρέσει το μυστήριο πλεγμένο σε μία ιστορία αγάπης.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Δ.Ε.: Γιατί έχει λίγο από όλα...χιούμορ και γέλιο και συγκίνηση και αγάπη και μίσος και όμορφη μουσική και τοπίο... όμορφους χαρακτήρες που πιστεύω θα αγαπήσετε. Επίσης, γιατί το έστειλα στις Εκδόσεις Όστρια, και ενώ μου είχαν πει ότι θα μου απαντήσουν σε περίπου 20-30 μέρες, έλαβα απάντηση μαζί με το συμβόλαιο μέσα σε τρεις! Δεν πίστευα στα μάτια μου!

Γιατί δεν πρέπει;
Δ.Ε.: Γιατί μπορεί να μην είναι καλό για τους αναγνώστες που δεν έχουν γερά νεύρα χαχαχα

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Δ.Ε.: Στις Εκδόσεις Όστρια, μπορείτε να το παραγγείλετε online, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ αλλά και σε άλλα βιβλιοπωλεία.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Δ.Ε.: Στη σελίδα μου στο facebook!

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Δ.Ε.: Ο ήρωας είναι ένας πολύ γοητευτικός άντρας και του αρέσει το μαύρο χρώμα. Οπότε το μαύρο, σίγουρα. Όσο για το βιβλίο γενικά, τα χειμωνιάτικα χρώματα... μιας και η ιστορία του είναι στο Μέτσοβο... τα Χριστούγεννα.

Ποια μουσική;
Δ.Ε.: Η μουσική που «ακούγεται» στο βιβλίο είναι των Chris De Burgh, Chasing Cars, New Orleans Blues, Χάρις Αλεξίου... δεν λέω άλλα!

Ποιο άρωμα;
Δ.Ε.: Οποιοδήποτε... καθαρά αρσενικό άρωμα. Ο ήρωας έχει το δικό του... αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω τίποτε άλλο.

Ποιο συναίσθημα;
Δ.Ε.: Το κύριο συναίσθημα είναι η αγάπη που είναι και η πηγή πολλών άλλων συναισθημάτων.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Δ.Ε.: Σενάριο για ταινία! Και έχω σχέδια για αυτό!

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Δ.Ε.: Είμαι καθηγήτρια Αγγλικών εδώ και 16 χρόνια, έχω Μάστερ στην Εφαρμοσμένη Αγγλική Γλωσσολογία. Έχω ήδη συγγράψει ένα βιβλίο με ασκήσεις για την εκμάθηση Αγγλικών αλλά επίσης και άλλο ανάλογο εκπαιδευτικό υλικό για εκδοτικούς οίκους στην Αγγλία.
Πάντα ήθελα θα γίνω συγγραφέας... από πολύ μικρή μου άρεσε να γράφω. Οποιαδήποτε άλλη δημιουργική δουλειά θα ήταν επίσης πολύ ενδιαφέρουσα.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Δ.Ε.: Πολλούς... Dean Koontz, Harlan Coben, Wilbur Smith… και άλλους. Υπάρχουν βέβαια και οι κλασσικοί Έλληνες όπως Ελύτης, Καρυωτάκης κ.λ.π.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Δ.Ε.: Dean Koontz, για τα paranormal συμβάντα στο βιβλίο (ναι, υπάρχουν και αυτά!)
Harlan Coben και John Connolly.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Δ.Ε.: Εγώ όριζα την αρχή... οι ήρωες έλαβαν σάρκα και οστά αργότερα και μου έλεγαν τι να γράψω παρακάτω...

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Δ.Ε.: Και τα δύο! Αν και η φαντασία χωρίς την εμπειρία είναι πόλκες φορές αρκετή.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Δ.Ε.: Η ιστορία του... και το σωστό μάρκετινγκ! Η σωστή του προβολή, το μόνο σίγουρο. Αλλά δεν φτάνει μόνο η προβολή του. Πρέπει το ίδιο το βιβλίο να αξίζει έτσι ώστε η αξία της προβολής του να αντιστοιχεί στην αξία του.
Το Αναμνήσεις και Εφιάλτες έχει προβληθεί στον ΙΑΝΟ αλλά και τώρα βρίσκεται στις σελίδες του καινούριου Athens Voice!! Όταν επιστρέψω θα ασχοληθώ αποκλειστικά με την σωστή προώθηση και προβολή του, γιατί εγώ η ίδια πιστεύω ότι αξίζει και θέλω να το αποδείξω!

Τι την αποτυχία;
Δ.Ε.: Το να μην είναι ξεχωριστό στο είδος του... αλλά άλλο ένα από τα υπόλοιπα βιβλία του είδους που κυκλοφορούν. Το να έχουν ...χορτάσει οι αναγνώστες από τα ίδια και τα ίδια...

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Δ.Ε.: Παν μέτρον άριστον! Αν και δεν μπορώ να σκεφτώ μία αρνητική επίδραση της βιβλιοφαγίας.
Αρκεί να μην γίνεται ...κυριολεκτικά!! χαχαχα

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Δ.Ε.: Δεν έχω σταματήσει να βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον, παρόλες τις δυσκολίες που η κόρη μου και εγώ είχαμε μέχρι τώρα. Ο τίτλος του βιβλίου μας θα ήταν «Προχώρα μπροστά».

Ευχαριστώ πολύ!
Το μυθιστόρημα της Δήμητρας Ελευθερίου, Αναμνήσεις και εφιάλτες, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη