Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Έχουμε πρωτιές!

Χειροποίητα άνθη Κωνσταντίνας Αναγνωστοπούλου

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Συνοπτικά, η Φωνή τέχνης ξεκίνησε με αφορμή την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας με σκοπό να συλλεχθούν έργα εμπνευσμένα από τον πόλεμο (τον κάθε πόλεμο) ή με αφορμή αυτόν (ή τον όποιο πόλεμο) ή το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή για την ειρήνη, άρα αντιπολεμικά.

Πράγματι, οι συμμετοχές ήταν πολλές, το έναυσμα αποτέλεσε προτροπή για πολλούς δημιουργούς και κινητήριος δύναμη... και μετά από τόσο καιρό φτάσαμε να συγκεντρώσουμε εκατοντάδες έργα. Όχι μόνο κειμενικά –ποιητικά, διηγήματα κ.ο.κ.– αλλά και ζωγραφικά, εικαστικά, γλυπτά, κολάζ, φωτογραφικά κ.ά.

Δεν επρόκειτο για διαγωνισμό, όμως οφείλουμε να σημειώσουμε τις πιο διαβασμένες δημοσιεύσεις, κι εξάλλου η διαφορά των παρακάτω από όλα τα υπόλοιπα είναι τέτοια που χρειάζεται την επισήμανση. Επίσης, χρειάζεται ένα δώρο επιβράβευσης, που αποτελεί και τον λόγο του παρόντος σημειώματος, και για το οποίο έχει φροντίσει η φίλη του ιστότοπου Κωνσταντίνα Αναστασοπούλου.

Χειροποίητα άνθη Κωνσταντίνας Αναγνωστοπούλου

Τα άνθη της, όλα χειροποίητα με μεράκι και αγάπη, «φυτρώνουν» μέσα σε ένα πουγκί που περιέχει μία χούφτα γης, για να συμβολίσουν την ελπίδα αλλά και τη ζωή, που πάντα βρίσκει τον τρόπο να συνεχίσει.

Χειροποίητα άνθη Κωνσταντίνας ΑναγνωστοπούλουΧειροποίητα άνθη Κωνσταντίνας Αναγνωστοπούλου

Από ένα μοναδικό στον κόσμο καλλιτεχνούργημα θα λάβουν οι συγγραφείς των παρακάτω, πιο διαβασμένων κειμένων:
Πρώτο ποιητικό κείμενο η Δέηση (Φωτεινής Χριστίδου) που διαβάστηκε 25260 φορές,
Δεύτερο ποιητικό το Ακούς; (Παναγιώτας Μάγκλαρη) που συγκέντρωσε 22287 αναγνώσεις και
Τρίτο το Για την πατρίδα (Χάριτας Μήνη) με 20916 συνολικά ανοίγματα
και αντιστοίχως
Πρώτο πεζό κείμενο Το κρυφτό (Φανής Ματσινοπούλου) με 33209 αναγνώσεις,
Δεύτερο το μικροδιήγημα Η γυάλινη παλέτα (Ειρήνης Λειβαδιώτου) με 25834 επισκέπτες και
Τρίτο Το χαμόγελο της Λουντμίλα (Ισμήνης Ζαγοραίου) με 25200 φορές.

Κι επειδή η εικόνα είναι εξίσου (αν όχι σπουδαιότερος) παράγοντας επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο, οι δημιουργοί των έργων των εικόνων που συνόδευσαν τα παραπάνω πρέπει να λάβουν δικαιωματικά από μία δική τους μοναδική σύνθεση λουλουδιών. Έτσι λοιπόν, με τη σειρά που αναγράφονται παραπάνω, οι επιβραβεύσεις πηγαίνουν στους:
Χρήστο Θεοδωρίδη (γλυπτό),
Πέτρο Βαζακόπουλο (για δύο ψηφιακές του συνθέσεις),
Sef. Mural (έργο δρόμου),
Θωμαΐς Ριγάκη (πίνακας ζωγραφικής) και
Βιβή Μαρκάτου (σκίτσο).

Χειροποίητα άνθη Κωνσταντίνας Αναγνωστοπούλου

Καθώς αυτός ο κύκλος κλείνει, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους! Δημιουργούς, καλλιτέχνες, συγγραφείς... ευαίσθητους και σκεπτόμενους ανθρώπους που εκφράζονται μέσω της γραφίδας και της τέχνης... μα και σε κάθε αναγνώστη που παρακολουθεί, αφουγκράζεται και συμμετέχει στα δρώμενα και στα θέματα που παρουσιάζονται· σε κάθε φίλο του ιστότοπου που αγαπά τις ιδέες μου όλα αυτά τα έτη που συμπορευόμαστε και σε κάθε επόμενο.



Σημειώσεις:
Πληροφορίες για τη δράση Φωνή τέχνης και λίστα όλων των έργων στους συνδέσμους που βρίσκονται στο άρθρο.
Οι μετρήσεις αφορούν το κατά αναλογίαν διάστημα μετρώντας από την πρώτη ημέρα δημοσίευσης καθενός έως το τέλος του 2023, για ίσο αριθμό ημερών.
Οι δημιουργοί θα παραλάβουν τα άνθη της Κωνσταντίνας Αναστασοπούλου με προσωπικό ραντεβού σε συνεννόηση μαζί μου. Μπορούν και να τους αποσταλούν ταχυδρομικά ή με την υπηρεσία ΒΟΧ ή την εταιρεία ταχυμεταφορών της επιλογής τους εφόσον επιβαρυνθούν τα έξοδα αποστολής. Κλείστε μία κατ' ιδίαν συνάντηση ή την αποστολή σας στο jennykoukidou@gmail.com ή με τηλεφωνική κλήση στο +30 2177347494.
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο είναι ενδεικτικές. Καθώς η κάθε σύνθεση είναι μοναδική δεν δύναμαι να ξέρω πώς ή ποια θα είναι εκείνη που θα παραδοθεί σε κάθε δημιουργό.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη