Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Κωνσταντίνος Σπανός και τα Ένοχα μυστικά

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Κ.Σ.: Το καλοκαίρι του 2016 όταν γυρνούσα από τη θάλασσα ήρθαν στο μυαλό μου οι δυο ήρωές μου. Ήταν σαν να μου ψιθύρισαν την υπόθεση του έργου. Όταν πήγα στο σπίτι κάθισα και έγραψα μια πρόχειρη περίληψη. Μέσα σε ένα μήνα από τότε δούλεψα σκληρά τον σκελετό του βιβλίου και στη συνέχεια έγραφα το ένα κεφάλαιο μετά το άλλο (πάντα βραδινές ώρες).

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Κ.Σ.: Καθηλωτικό.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Κ.Σ.: Να είναι προετοιμασμένος για όλα. Γιατί όπως αναφέρω και στο "Σημείωμα συγγραφέα" είναι έντονο αυτό το μυθιστόρημα για τον λόγο πως ο αναγνώστης δεν έχει ησυχία. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των πολλών συμβάντων που μπλέκονται.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Κ.Σ.: Θεσσαλονίκη - Νέα Υόρκη. Εκεί όπου διαδραματίζεται και η ιστορία. Πιστεύω θα ήταν ένας γεμάτος χρόνος που θα έπιανε από τα Χριστούγεννα μέχρι το καλοκαίρι.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Κ.Σ.: Τα βήματά μας μας παρέσυραν από μόνα τους και η στιγμή ήταν μαγική. Ήταν μοναδική. Ήταν μια μαγεία που δεν ήθελα να τελειώσει ούτε στην επόμενή μας ζωή. Ένα βήμα μπρος ένα βήμα πίσω και στροφή· ξανά στην αγκαλιά μου. Οι παλμοί μας έγιναν ένας -όπως εκείνο το βράδυ που ενωθήκαμε. Εκείνο το βράδυ που άλλαξε μια για πάντα την τροχιά της καρδιάς μου, προσθέτοντάς της μερικούς παλμούς ακόμα.

Δεν μου αξίζει όλο αυτό, όχι... πρέπει να σταματήσει.
Την αγκάλιασα αμέσως, για να μην δει το δάκρυ που μόλις κύλησε στο μάγουλό μου.
Θα το σταματήσω αυτό, μια και καλή.
Το μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Σπανού, Ένοχα μυστικά, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.

Στην περίληψη λέει:
Η ζωή του Ντάνιελ Χάζαρντ φαντάζει τέλεια: ακριβά αμάξια, πολυτέλεια που φτάνει στο έπακρό της… και ένα ξενοδοχείο που φέρει το ακριβοθώρητο επίθετό του και βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το πεντάστερο ξενοδοχείο Χάζαρντ θεωρείται το στολίδι του Θερμαϊκού. Διαθέτει όλες τις ανέσεις και μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα των διάσημων πελατών του. Πίσω του, όμως, κρύβει μια σκληρή δουλειά. Μια δουλειά που βοηθά το μεγάλο αφεντικό του να ξεχνά… Αυτή η καθημερινή ρουτίνα, όμως, σπάει για τον εργασιομανή, κύριο Χάζαρντ, όταν συναντά μία από τις καινούργιες καμαριέρες που πρόκειται να προσλάβει. Την Ζωή. Και είναι τότε, που ο Ντάνιελ θα πιστέψει πως μπορεί ίσως, και να λυτρωθεί από τις σκιές του παρελθόντος. Η μοίρα μοιάζει να τους φέρνει μέρα με τη μέρα τόσο κοντά, αντιμέτωπους με τα πιο ανείπωτα συναισθήματα που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, καθώς επίσης, και με μια σειρά από κινδύνους που βρίσκονται στον δύσβατο δρόμο τους. Μα ο πιο μεγάλος κίνδυνος, δεν έχει εμφανιστεί ακόμα. Η αιτία που βασανίζει τον Ντάνιελ, και τα ένοχα μυστικά του είναι έτοιμα να βγουν στο φως… και απειλούν να τον καταστρέψουν.

Ο Κωνσταντίνος Σπανός γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1990, κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και μένει μόνιμα στην Χαλκιδική. Το θέατρο και το τραγούδι ήταν πάντα τα κυρίαρχα όνειρά του ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με τη μεταγλώττιση. Μια απλή συμμετοχή σε μια θεατρική παράσταση του σχολείου, τον προέτρεψε γρήγορα να μπει σε μια θεατρική ομάδα όπου εκτός από ρόλους που ενσάρκωνε «σκηνοθετούσε» και τις χορογραφίες. Η αγάπη του για τη συγγραφή και τη γραφιστική ήρθαν σχεδόν μαζί, όταν στη δευτέρα λυκείου έγραψε τα 9 πρώτα κεφάλαια ενός μυθιστορήματος τρόμου. Μετά το λύκειο δυο χρόνια έφταναν για να εμπλουτίσει περισσότερο το ταλέντο που είχε από μικρός σε μια ιδιωτική σχολή ως γραφίστας.
To 2016 κερδίζει το πρώτο βραβείο διηγήματος στην κατηγορία τρόμου LARRY NIVEN 2016 (Βραβείων λογοτεχνίας του φανταστικού) με το διήγημά του «Το Μυστικό του Θεριστή». Το 2017 κερδίζει στον ίδιο λογοτεχνικό διαγωνισμό δυο βραβεία με τα διηγήματα «Η Μάχη των Βελντάρων» και «Η κατάρα των ψυχών». Το 2018 κερδίζει και πάλι στον ίδιο διαγωνισμό με το διήγημά του «Το Τάγμα των Αγγέλων». Τα «Ένοχα Μυστικά» είναι το πρώτο μυθιστόρημά του καθώς και το πρώτο της τριλογίας των Μυστικών.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη