Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Διαγωνισμοί


Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2020

Έξι χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του Καλλιτεχνικού Ημερολογίου. Ένας διακαλλιτενχικός θεσμός που ταυτίστηκε με τον δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net, ένα πλούσιο ανθολόγιο εικαστικών/φωτογραφικών και λογοτεχνικών παρεμβάσεων, απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα. Περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες τόσα χρόνια συνδράμουν στη δημιουργία ενός μοναδικής έμπνευσης έργου, ενός έργου που φιλοδοξεί να παρέμβει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας. Με στόχο να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα και το καλαίσθητο καλλιτεχνικό συμβάν, όπως και πέρσι, συνεχίζουμε τη διαδικασία επιλογής με αξιολογικά κριτήρια ποιότητας και σύνδεσης με τον σκοπό (ανά εποχή και μήνα σύνδεση). Η τελική απόφαση για τις συμμετοχές που θα συμπεριληφθούν θα ληφθεί μέσα από μια επιτροπή των συνεργατών μας που έχει ήδη συσταθεί για τον σκοπό αυτό. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό απευθύνουμε πρόσκληση σε δημιουργούς, συγγραφείς, ποιητές, φωτογράφους, ζωγράφους και γλύπτες να αποστείλουν έργα τους ή αποσπάσματα αυτών προκειμένου να δημιουργήσουμε μαζί το Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο του 2020!
Για το 2020 ο στόχος μας είναι δημιουργήσουμε ένα καλαίσθητο και ποιοτικό ημερολόγιο όπως και τα προηγούμενα έτη. Με γνώμονα την εμπειρία μας από τα προηγούμενα χρόνια αλλά και το πολύ μεγάλο πλήθος των συμμετοχών που λαμβάνουμε,  έχουμε τροποποιήσει το σύστημα με το οποίο γίνεται η διαδικασία της επιλογής των συμμετοχών στο ημερολόγιο, κάνοντάς το πιο αυστηρό ενώ η τελική απόφαση για τις συμμετοχές που θα συμπεριληφθούν θα ληφθεί μέσα από μια επιτροπή των συνεργατών μας που έχει ήδη συσταθεί για το σκοπό αυτό.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό απευθύνουμε πρόσκληση σε δημιουργούς, συγγραφείς, ποιητές, φωτογράφους, ζωγράφους και γλύπτες να αποστείλουν έργα τους ή αποσπάσματα αυτών προκειμένου να δημιουργήσουμε μαζί το Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2020.
Αναλυτικά αναζητούμε:
α) Λογοτεχνικά έργα:
Τα πεζά κείμενα θα πρέπει να έχουν έκταση 150-200 λέξεις (περίπου δύο παράγραφοι) και τα ποιήματα έως 20 στίχους μέσου μήκους. Προτεραιότητα θα δοθεί στην εκπροσώπηση συμμετασχόντων με έργα ανέκδοτα και αδημοσίευτα. Επιτρέπονται βεβαίως κι έργα που έχουν εκδοθεί. Τα έργα δεν είναι υποχρεωτικό να συνδέονται με τις εποχές του χρόνου. Αν ωστόσο, αποσταλεί κάποιο απόσπασμα με στόχο συγκεκριμένη εποχή, παρακαλούμε να σημειωθεί η εποχή ή ο μήνας. Οι λογοτέχνες μπορούν να αποστείλουν από ένα (1) έως δύο (2) έργα
β) Εικαστικά έργα:
Οι φωτογράφοι, ζωγράφοι, γλύπτες και εικαστικοί άλλων τεχνών που δύναται το έργο τους να αποτυπωθεί σε εικόνα, να αποστείλουν τις δημιουργίες τους προκειμένου να πλαισιώσουν φωτογραφικά το ημερολόγιο. Τα αρχεία – εικόνες που θα αποσταλούν θα πρέπει να είναι σε υψηλή ανάλυση. Καλό -αν και όχι υποχρεωτικό- είναι να υπάρχει μία σύνδεση με κάποια εποχή του χρόνου ή κάποιο μήνα. Οι εικαστικοί μπορούν να αποστείλουν από ένα (1) έως δέκα (10) έργα
Δεν γίνονται δεκτές συμμετοχές οποιασδήποτε μορφής, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε κάποιο από τα ημερολόγια των παρελθόντων ετών. Όλα τα έργα παραχωρούνται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους τους καλλιτέχνες που έχουν τα πνευματικά δικαιώματα (ακόμα κι αν τα έργα είναι αδημοσίευτα ή ανέκδοτα). Όλα τα έργα παραχωρούνται για την έκδοση του Καλλιτεχνικού Ημερολογίου 2020. Τα πνευματικά δικαιώματα των έργων παραμένουν στους δημιουργούς. Το ημερολόγιο θα είναι ελεύθερης διακίνησης στο διαδίκτυο με δυνατότητα εκτύπωσης από όποιον το επιθυμεί. Σε περίπτωση που συλλεχθούν έργα πέραν των αναγκών θα επιλέγεται ένα έργο από κάθε καλλιτέχνη (με κριτήριο την αντιπροσωπευτικότητα και την ποιότητα). Λογοτέχνες που θα μας στείλουν περισσότερες από δύο (2) συμμετοχές και εικαστικοί που θα μας στείλουν περισσότερες από δέκα (10) συμμετοχές είναι πιθανόν οι συμμετοχές τους να μην συμπεριληφθούν στο ημερολόγιο. Αποστολές έργων θα γίνονται δεκτές μέχρι την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

🍂

Ο «ΚΕΦΑΛΟΣ - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» προσκαλεί όλους τους Λογοτέχνες, Ποιητές και Συγγραφείς να συμμετάσχουν στη νέα μας δράση, η οποία έχει τίτλο: «ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ» και στον 3ο Τόμο της «Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών» (έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019). 
Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι η προβολή των σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών, Ποιητών και Συγγραφέων, είτε έχουν εκδώσει κάποιο βιβλίο είτε όχι (πόσοι και πόσοι δεν κρατούν στα συρτάρια τους τα πνευματικά τους έργα είτε γιατί δεν μπόρεσαν να τα δημοσιεύσουν λόγω οικονομικής αδυναμίας, είτε γιατί έτυχε), αρχικά μέσω της ιστοσελίδας του περιοδικού μας και στο τέλος της χρονιάς μέσω του τρίτου τόμου της «Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών», η οποία έχει ήδη συσταθεί σε ανεξάρτητη ιστοσελίδα με τη μορφή ηλεκτρονικών τόμων και την έκδοση δωρεάν e-book. Επίσης, θα ακολουθήσει και έντυπη έκδοση όλων των τόμων.
ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  - ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ
Η πρώτη δημοσίευση-πρώτο βήμα, θα είναι η ανάρτηση αφιερώματος στην ιστοσελίδα του περιοδικού μας, το οποίο θ' αποτελείται από ένα βιογραφικό (με έμφαση στο λογοτεχνικό σας έργο), λογοτεχνικά σας έργα και μία συνέντευξη. Για τη συνέντευξη θα σας σταλεί ερωτηματολόγιο με 20 ερωτήσεις, οι οποίες ' αφορούν το έργο σας και τη λογοτεχνία. Εσείς θα το απαντήσετε και θα μας το στείλετε πάλι πίσω στο email μας: kefalos.diagonismoi@gmail.com. 
ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ
Το δεύτερο βήμα είναι η δημιουργία του πρώτου και του δεύτερου τόμου της «Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών», οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε επεξεργασία και είναι ακόμη ανοιχτοί για συμπλήρωση. Σκοπός την εν λόγω Εγκυκλοπαίδειας είναι να συμπεριλάβει αν όχι όλους τους Λογοτέχνες, Ποιητές και Συγγραφείς, τουλάχιστον τους περισσότερους, είτε έχει εκδοθεί κάποιο έργο τους είτε όχι. Κάθε χρόνο θα εκδίδονται νέοι τόμοι με νεώτερους σύγχρονους λογοτέχνες -όχι ηλικιακά, αλλά πρωτοεμφανιζόμενους- και με όσους δεν έχουν συμπεριληφθεί στις προηγούμενες. Δηλαδή θα είναι μία διαρκής ανοικτή ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, η οποία θα συμπληρώνεται συνεχώς με περισσότερους σύγχρονους λογοτέχνες. Θα είναι μία παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές και τους μελλοντικούς ιστορικούς, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, σε μία ανοικτή λογοτεχνική εγκυκλοπαίδεια. Σε μία κιβωτό όλων των Ελλήνων Λογοτεχνών που ζουν και έζησαν, δημιουργούν και δημιούργησαν στα χρόνια της νέα χιλιετίας.
Όλοι οι τόμοι (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή) θα σταλούν σε όλες τις Βιβλιοθήκες της χώρας και σε όλες τις ελληνόφωνες Βιβλιοθήκες του εξωτερικού, για να συμπεριληφθούν στις ηλεκτρονικές συλλογές τους, οι οποίες αποτελούν τα κύρια εργαλεία για όλους τους ερευνητές. Επίσης, κάθε πέντε χρόνια όλα τα λήμματα των τόμων της «Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών» θα συμπληρώνονται με νεώτερες πληροφορίες.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να συμμετάσχετε και σεις στη δράση μας για τη συγκρότηση της πρώτης «Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών», πρέπει να μας αποστείλετε στο email μας: kefalos.diagonismoi@gmail.com -σε αρχεία word τα κείμενα και σε  jpg τις φωτογραφίες- τα εξής: 
1. Βιογραφικό έως 2.500 λέξεις.
2. Έως τρία λογοτεχνικά σας έργα π.χ. διηγήματα έως 1500 λέξεις το καθένα ή τρία ποιήματα ή συνδυασμός και των δύο.
3. Μία προσωπική σας φωτογραφία.
4. Φωτογραφία του εξωφύλλου του βιβλίου ή των βιβλίων σας. Αυτό αφορά όσους έχουν εκδώσει κάποιο βιβλίο.
Εμείς θα σας στείλουμε το ερωτηματολόγιο, το οποίο θα είναι βασισμένο πάνω στο βιογραφικό σας και σε λογοτεχνικά ζητήματα, και μόλις το απαντήσετε θα μας το στείλετε πάλι στο email: kefalos.diagonismoi@gmail.com, για να το δημοσιεύσουμε άμεσα μαζί με το αφιέρωμα σας στην ιστοσελίδα μας.  Όλα τα βιογραφικά των λογοτεχνών και δείγματα του έργου τους θα συγκεντρωθούν και θα εκδοθούν απολύτως δωρεάν σε ηλεκτρονικό βιβλίο, το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε μία ειδική ιστοσελίδα, στην οποία θα περιέχονται όλοι οι τόμοι της «Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών» σε ηλεκτρονική μορφή.

🍂

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Μαριλένα Λασκαρίδη» για τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει τον 1 ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Μαριλένας Λασκαρίδη για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και των αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Παιδείας Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Στόχος του διαγωνισμού δεν είναι μόνον να ενθαρρύνει την έκφραση, τη συγγραφική ικανότητα και γενικότερα την καλλιτεχνική ευαισθησία των εφήβων, αλλά και να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας με τους μαθητές των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού. Πιστεύουμε πως αυτή η δημιουργική συμπόρευση συμβάλλει  στη διάδοση και καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.
Προθεσμία υποβολής συμμετοχής ορίζεται η 31η Οκτωβρίου 2019.

🍂

7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας με θέμα: Γυναίκα...

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προκηρύσσει τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Φωτογραφίας με θέμα: “Γυναίκα...” Ο Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας, ένας θεσμός που με τη δυναμική του “ντύνει” με εικόνες και λέξεις τα αποτυπώματα της ευαισθησίας και των κρυμμένων συναισθημάτων των απανταχού σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, ξεκινά για το έβδομο ταξίδι του. Με στόχο να καταστήσει για ακόμη μια φορά τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου τόπο συνάντησης της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, το Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου προκηρύσσει τον 7ο Πανελλήνιο Ποιητικό και Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα “Γυναίκα...”. Μέσα από τη συμβολική θεματική του Διαγωνισμού, οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής, έμπνευσης και δημιουργίας, με σκοπό να αναδειχθούν οι πολλαπλοί ρόλοι της γυναίκας, μέσα σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από στερεότυπα, προκαταλήψεις, υπερβάσεις, αντιθέσεις, ανισότητες και  αντιξοότητες. “Γυναίκα...”: Μάνα της η φύση και πατέρας της ο χρόνος. Παλεύει με την ομορφιά της, ένα είδος ομορφιάς πολύ αγνό για τα λεκιασμένα χέρια. Η αίγλη της ανίκανη να σταθεί μπροστά σε γυμνά μάτια. Φυτρώνει σε άγρια χώματα μα χαρίζει απλόχερα τα άνθη και το άρωμά της. Ακτινοβολεί και καίγεται. Εχθρός και εραστής το ομοίωμα της, μα σαν κόρη της φύσης εκπληρώνει μέσα στους αιώνες την παρακαταθήκη που πρόσταξε η μάνας της· σφιχτά αγκαλιασμένη να είναι με τη ζωή, την μικρή της κόρη. Οι συμμετοχές στο Διαγωνισμό ποίησης και φωτογραφίας θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2310759766 και 6937304340 (υπεύθυνη οργανωτικής επιτροπής κ. Ρίτσα Γεωργιάδου), καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

🍂

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2020 (ΠΟΙΗΜΑΤΑ, ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ)
Το περιοδικό «Κέφαλος-Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» προσκαλεί ποιητές, συγγραφείς, φωτογράφους και ζωγράφους να συμμετάσχουν στο έντυπο ημερολόγιο: «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2020», το οποίο θ’ αποτελείται από ποιήματα, διηγήματα, παραμύθια, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής και σκίτσα (σε φωτογραφίες ασπρόμαυρες). Σκοπός είναι το εν λόγω ημερολόγιο να μας κάνει παρέα για έναν ολόκληρο χρόνο και να μας ταξιδέψει μέσα από τις σελίδες του στον κόσμο της λογοτεχνίας. Το «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2020» θα είναι έντυπο και μπορούν να συμμετάσχουν ποιητές και συγγραφείς από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, με ποιήματα, διηγήματα, παραμύθια, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής και σκίτσα. Το «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2020» θα εκδοθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2019. Η συμμετοχή για δημοσίευση έργων στο ημερολόγιο είναι δωρεάν, δηλαδή δεν υπάρχει κόστος έκδοσης από τους συμμετέχοντες -θα το αναλάβει το περιοδικό. Όταν εκδοθεί το ημερολόγιο όσοι από τους συμμετέχοντες θέλουν να προμηθευτούν αντίτυπό του, τότε θα μπορέσουν να το αγοράσουν.
Μπορείτε να συμμετάσχετε σε τρία μόνο είδη από τα εξής: 1. ποίηση, 2. διήγημα, 3. παραμύθι, 4. φωτογραφία, 5. ζωγραφική, 6. σκίτσο.
ΠΟΙΗΣΗ: γίνονται δεκτά από 1 έως 2 ποιήματα έως 40 στίχους (σε περίπτωση συμμετοχής με δύο ποιήματα, δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 50 στίχους και τα δύο μαζί).
ΠΟΙΗΣΗ ΧΑΪΚΟΥ: γίνονται δεκτά από 1 έως 5 χαϊκού.
ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ: γίνονται δεκτά είτε 1 διήγημα έως 2.000 λέξεις, είτε 2 μικρά διηγήματα έως 1.000 λέξεις το καθένα.
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: γίνονται δεκτά είτε 1 παραμύθι έως 2.000 λέξεις, είτε 2 μικρά παραμύθια έως 1.000 λέξεις το καθένα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: γίνονται δεκτές από ΄1 έως 3 φωτογραφίες (ασπρόμαυρες).
ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: γίνονται δεκτά από 1 έως 3 φωτογραφίες πινάκων ζωγραφικής (ασπρόμαυρες)
ΣΚΙΤΣΑ: γίνονται δεκτές από 1 έως 3 φωτογραφίες σκίτσων (ασπρόμαυρες).
Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ θα γίνεται μόνο μέσω email. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να μας αποστείλετε στο email μας: vivlia.kefalos@gmail.com, τα έργα σας σε αρχείο word, με την ένδειξη: «Για το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020», μέχρι την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019.

🍂

ΑctionAid: Write for Inclusion! Διαγωνισμός για νέους δημοσιογράφους και δημιουργούς περιεχομένου
H ActionAid καλεί νέους δημοσιογράφους και δημιουργούς περιεχομένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό «Write for Inclusion» με θέμα την ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ζωή της Ελλάδας.  Στην εποχή της ακραίας πόλωσης και της ξενοφοβίας, λίγος λόγος γίνεται για την ένταξη και τη θετική συμβολή των μεταναστών και προσφύγων. Στην Ελλάδα του σήμερα, σπανίζουν τα παραδείγματα ένταξης, συμπερίληψης και ενσωμάτωσης στην κοινωνία. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καλούνται να αναδείξουν ιστορίες, πρακτικές, παραδείγματα και πολιτικές ένταξης γυναικών, ανδρών και παιδιών που προάγουν την κοινωνική συνοχή στις τοπικές κοινότητες της χώρας. Μια κοινωνία, όπου ο κάθε άνθρωπος απολαμβάνει κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά δικαιώματα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του ως ενεργός παγκόσμιος πολίτης είναι το όραμα της ActionAid και βασικός πυλώνας της δράσης της. Στο πλαίσιο αυτό, τόσο η συμμετοχή, όσο η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση του ευρέος κοινού είναι στρατηγικός στόχος της οργάνωσης. Οι δημοσιογράφοι και οι δημιουργοί περιεχομένου έχουν καταλυτικό ρόλο στην ενημέρωση της κοινωνίας και στη διαμόρφωση απόψεων. Με τον διαγωνισμό αυτόν η ActionAid προσβλέπει στην προώθηση θετικών παραδειγμάτων ένταξης συμπολιτών μας.
Ο διαγωνισμός διεξάγεται το χρονικό διάστημα από τη Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ώρα 24:00. Οι νικητές θα επιλεχθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή με βάση την πρωτοτυπία, την προσέγγιση του θέματος, την έρευνα, την ευκρίνεια του μηνύματος και τη συνολική εικόνα.
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, ηλικίας από 18 μέχρι και 35 ετών (κατά την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού), ανεξαρτήτως εθνικότητας. Οι συμμετέχοντες δεν απαιτείται να διαθέτουν πτυχίο δημοσιογραφίας ή παραπλήσιας δημόσιας ή ιδιωτικής σχολής. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή έγκυρων ταξιδιωτικών εγγράφων για ταξίδι εντός Ε.Ε. καθώς και η γνώση της αγγλικής γλώσσας. Kάθε άτομο έχει δικαίωμα μίας συμμετοχής. Άτομα από ευάλωτες ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση.
Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή σε ταξίδι αλληλεγγύης της ActionAid, διάρκειας μιας εβδομάδας με όλα τα έξοδα καλυμμένα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο νικητής/ η νικήτρια θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει περιεχόμενο σχετικό με την καταπολέμηση της φτώχειας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το δεύτερο βραβείο θα στείλει τους 12 πρώτους του διαγωνισμού (συμπεριλαμβανομένου του πρώτου νικητή/νικήτριας) σε σεμινάριο για την ηθική δημοσιογραφία, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Αυστριακή Πλατφόρμα για τη Δημοσιογραφία και την Πολιτική Ανάπτυξης (Austrian Platform for Journalism and Development Policy) και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Βιέννης (FH). Το σεμινάριο θα απαρτίζεται από 5 ενότητες. Η πρώτη ενότητα θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη στις 8-10 Νοεμβρίου, όπου η ActionAid θα καλύψει όλα τα έξοδα των συμμετεχόντων, τρεις ενότητες θα υλοποιηθούν διαδικτυακά ενώ η τελευταία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες εδώ.

🍂

VIDEO POETICA 2020 - literature competition - λογοτεχνικός διαγωνισμός Film Festival & International Cosmocinema Awards. Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου.
Πρόσκληση για υποβολή ποιήματος, διηγήματος, νουβέλας και θεατρικού έργου.
Websites: www.londongreekfilmfestival.com & www.videopoetica.com. Email: info@londongreekfilmfestival.com
Έργα (ποιήματα, διηγήματα, νουβέλες και θεατρικά έργα) γίνονται δεκτά στα ελληνικά ή τα αγγλικά, από: Έλληνες Συγγραφείς από όλο τον κόσμο, χωρίς περιορισμό θέματος (συμπεριλαμβανομένου των Ελλήνων της διασποράς και των Ελληνοκυπρίων), ή Ξένους Συγγραφείς από όλο τον κόσμο, με έργο που να έχει σχέση με την Ελλάδα (π.χ. θέμα, μύθοι, ιστορία, λογοτεχνία, φιλοσοφία, τόποι, σύγχρονη ζωή κλπ).
Υπάρχουν δύο κατηγορίες υποβολής έργων:
1. Μεμονωμένα έργα που δεν έχουν εκδοθεί (ποίημα, διήγημα, νουβέλα, θεατρικό έργο).
2. Βιβλία που έχουν εκδοθεί (ποιητικές συλλογές, συλλογές διηγημάτων, νουβέλα, θεατρικό έργο).
Μπορούν να υποβληθούν περισσότερα από ένα έργα ή βιβλία από κάθε δημιουργό (ή και εκδότη στην περίπτωση των βιβλίων).
Τελευταίες ημερομηνίες υποβολής
Early deadline 1: 30 Σεπτεμβρίου 2019
Early deadline 2: 30 Οκτωβρίου2019
Early deadline 3: 30 Νοεμβρίου 2019
Regular deadline: 30 Δεκεμβρίου 2019
Περισσότερα από την Χρύσα Μαστοροδήμου
Για περισσότερους διαγωνισμούς δείτε και τις παλαιότερες αναρτήσεις κλικάροντας το εικονίδιο της υπογραφής της συντάκτριας.
Την ανάρτηση συνοδεύει έργο της Φίλου Βασιλικής, Στεφάνι από βότσαλα. Λάδι σε καμβά.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη