Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

ΠαραΛυπόμενα του Έρωτα

Μαίρης Τσίλη
Γιατί ο έρωτας μας ποτέ δεν θα χαθεί αγάπη μου κι ας χαθούμε εμείς. Κι ας φυσήξει άνεμος εχθρός απ' τους εχθρούς μας κι ας μείνουν τα σώματα μας πληγωμένα. Από έρωτα θα αιμορραγούν.
Ακόμα και το φιλί μας στην αιωνιότητα θα μας φτάσει. Εκεί που δεν θα τολμήσει να μας βρει ποτέ κανείς. Γιατί το δικό μου γιατί απάντηση δεν θέλει. Γιατί το δικό σου γιατί είναι απλά μια ερώτηση στο πουθενά.
Τα στόματα των ερωτευμένων τα κλείνει με το χέρι του ο χρόνος που δεν έφτασε ποτέ και τα ανοίγει ο έρωτας και ο πόθος ξανά μέχρι να βραχνιάσει η ψυχή από την φωνή που θα λέει: ακόμα εγώ εσένα σε αγαπώ πολύ! Και μετά κόβεται η αναπνοή. Στο πλάι σου ξαπλώνω μα δεν με νιώθεις. Στα πόδια σου το πρόσωπο μου και το σώμα μου στην θάλασσα χάνεται. Δεν υπάρχω.
Μόνο εσύ παντού. Ησυχία. Ισοπαλία. Νίκη. Ήττα. Χαμός. Λυγμός. Ζωή. Τα κύτταρα σου αστέρια στον γαλαξία των ματιών μου. Το δέρμα σου κοπίδι στο δικό μου δέρμα. Η φλέβα μου αίμα σου. Τίποτα. Πάντα. Όλα.
Η σιωπή σου αγκαλιάζει την σιωπή μου.
Λιμοκτονώ για ένα χαμόγελο σου κι ας μην το δω ποτέ εγώ. Αγάπη μου... γη μου... αέρα μου... ζωή μου... τόσο χωρίς εσένα με εσένα στο μεδούλι της ψυχής μου... σιγά τα αστέρια εκεί ψηλά. Εσύ λυγμός δικός μου μέσα στα σπλάγχνα μου και αναπνοή μου τελευταία επάνω στον λαιμό μου. Πόσο σε αγάπησα; Ίσως όταν πάψω να υπάρχω να το μάθεις.

ΥΣ.

-Μου αρέσει έτσι όπως κάνουμε κύκλους γύρω από αυτό που θέλω να σου πω.
-Κι εμένα μου αρέσει αλλά...
-Μία και μόνο μία αμαρτία έχω κάνει στην ζωή μου. Έχω καθαρό ποινικό και ηθικό μητρώο. Όμως... Θυμάμαι τότε. Το παραμύθι που σου χάρισα με έναν ψίθυρο. Κι έτσι όπως σε έπαιρνε ο ύπνος μου είπες:
"Κοιμήσου τώρα κι εσύ αγάπη μου. Ο ύπνος κάνει καλό. Σε αγαπώ."
Πού να ήξερες ότι τώρα πια δεν μου κάνει καλό ούτε ο ύπνος ούτε και η ζωή που ζω.

Μαίρη Τσίλη
Αφιερωμένο στην αθέατη πληγή μου...


Copyright © Μαίρη Τσίλη All rights reserved, 2019
Στη συνοδευτική εικόνα βλέπετε έργο του Χρήστου Αναστασόπουλου

Από την ίδια:
Ξέρω πια τον έρωτα
Ο ερωτευμένος μου εαυτός
Το ανείπωτο σε αγαπώ

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη