Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Amore trio

Παρασκευή βραδάκι, μετά από απογευματινή βάρδια, τρέχω να προλάβω την θεατρική παράσταση στο θέατρο Μπέλλος. Η αγωνία στο ζενίθ γιατί το ρολόι τρέχει και εμείς συνήθως τρέχουμε πίσω του. Μάλλον τους δείκτες προσπαθούμε να προλάβουμε, να τους προσπεράσουμε. Ο χρόνος φίλοι μου είναι κάτι υποκειμενικό θαρρώ δίχως ρολόγια θα είμαστε καλύτερα. Καταϊδρωμένη και λαχανιασμένη φτάνω στο ταμείο του θεάτρου. Μα τι τρέξιμο ήταν αυτό δεν θα το ξεχάσω με τίποτα, έτρεχα όμως μέσα στα σοκάκια της Πλάκας, της παλιάς Αθήνας που θυμίζει νησί. Άρα το τρέξιμο ήταν ποιοτικό (σχόλιο με νόημα).
Το θέατρο Μπέλλος το έχω ξεχωρίσει. Έχω επισκεφθεί πολλά θέατρα αλλά αυτό είναι από τα αγαπημένα μου. Ίσως είναι η ιστορία που κουβαλά, ίσως ακόμα και ότι οι ιδιοκτήτες έχουν κρατήσει αυτή την παλιά ατμόσφαιρα και σαν κατεβείς τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο φουαγιέ νιώθεις ότι ο χρόνος έχει γυρίσει πολλά χρόνια πίσω.


Το έργο που πήγα να δω ήταν κωμωδία. Amore trio, με τον αγαπημένο και ταλαντούχο Γιώργη Κοντοπόδη, την Κατερίνα Μπουρνέλη και Δανάη Τούρλα. Ξέροντας ότι θα δω κωμωδία με τον Γ. Κοντοπόδη η αναμονή να ξεκινήσει η παράσταση γίνεται μια ανάλαφρη προσδοκία, γιατί το ταλέντο του σε εμένα είναι πια γνωστό και φυσικά αδιαμφισβήτητο. Το καλό όμως με τον κο Κοντοπόδη είναι ότι κάθε φορά μας εκπλήσσει θετικά, όχι μόνο με το υποκριτικό του ταλέντο, αλλά και με τους νέους ηθοποιούς που μας παρουσιάζει (νέους για εμένα που δεν έτυχε να τους συναντήσω ξανά σε κάποια παράσταση). Από σκηνοθετικής άποψης το έργο ήταν άψογο. Μου αρέσουν οι παραστάσεις που με λιτά σκηνικά καταφέρνουν και εξάπτουν την φαντασία του θεατή. Έτσι και εδώ.

Ένας νεαρός καθηγητής θεολογίας, κληρονομεί ένα σπίτι μαζί με μια νεαρή λαϊκή τραγουδίστρια. Αυτό αρκεί για να φανταστείτε την συνέχεια. Ο ένας κολλημένος με τον Θεό και η τραγουδίστρια χαλαρή σε σημείο που φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον συγκάτοικο της. Ο νεαρός καθηγητής έχει νυμφευθεί όπως αναφέρει την κόρη ιερέα που κινείται στο ίδιο φάσμα με τον ίδιο, αυτό της θρησκείας.

Υποκριτικά την κα Κ. Μπουρνέλη δεν την είχα συναντήσει ξανά κάπου, την γνώριζα σαν τραγουδίστρια. Δεν γνωρίζω αν είναι η πρώτη της δουλειά αλλά εξεπλάγην θετικά. Όχι μόνο γιατί επάνω στην σκηνή ήταν χαλαρή και φυσική αλλά και γιατί έπειτα, όταν η παράσταση τελείωσε, ήταν τόσο δεκτική με τον κόσμο που την περίμενε να την συγχαρεί. Για την αρραβωνιαστικιά του νεαρού θεολόγου ό,τι και να πω είναι λίγο. Η ηθοποιός Δ. Τούρλα καλείται να παίξει έναν κωμικό μεν, μα πολύ δύσκολο ρόλο δε. Το γιατί θα σας πρότεινα να το ανακαλύψετε μόνοι σας.

Το κείμενο είναι ανάλαφρο και αφήνει περιθώρια στους ηθοποιούς να το προσαρμόσουν στα δικά τους μέτρα, κάτι που κάνει το παίξιμο τους φυσικό.
Πρόκειται για μια κωμωδία που για ενενήντα λεπτά θα σας βγάλει από την σκληρή πραγματικότητα όπου ζείτε και θα σας ταξιδέψει σε ένα μακρινό κόσμο, αυτόν του γέλιου.
Καλή θέαση!
Περισσότερα από την Κατερίνα Σωπύλη-Κονίτσα
Του Κώστα Παπαπέτρου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Παίζουν:
Γιώργης Κοντοπόδης
Κατερίνα Μπουρνέλη
Δανάη Τούρλα

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15, Σάββατο στις 19:00 στο θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα, 2103229889

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη