Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Όνειρο της διπλανής πόρτας

Τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες, ένας κοινός στόχος και στη μέση ο έρωτας. Κανείς δεν μπορεί να μείνει τελικά μακριά από αυτόν. Τι γίνεται όταν ο Άντυ (Περικλής Λιανός) και ο Νόρμαν (Λεωνίδας Μαρκάτης) συναντήσουν τη Σόφη (Ειρήνη Παπαδημάτου);
Ο Άντυ και ο Νόρμαν, δύο νέοι άντρες στην Νέα Υόρκη που φιλοδοξούν μέσω του «Fall out», του περιοδικού τους, να σώσουν την πατρίδα τους. Η Σόφη, μία γυναίκα που δεν ζει θα έλεγε κανείς απόλυτα το δικό της όνειρο, με όπλο τον έρωτα θα τους ενώσει. Φιλία, ιδεολογία και έρωτας.
Κι όλα αυτά θα τα δείτε στη σκηνή του Αλκμήνη να ζωντανεύουν… μαζί με κλασσικά κομμάτια που σε ταξιδεύουν, όπως το Whatever Lola wants της Ella Fitzgerald και το Mr Lonely του Bobby Vinton.
Είδαμε ότι η Σόφη μπαίνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο στην ζωή του Άντυ και του Νόρμαν και μέσω του έρωτα τους ενώνει.
Περικλής Λιανός: Η Σόφη λειτουργεί ως καταλύτης. Βγάζει στον καθένα την πλευρά που έκρυβε, που δεν ήξερε καν ότι υπήρχε.
Πάντα στην ζωή έρχεται ένα πρόσωπο, ένα γεγονός και λειτουργεί ως καταλύτης. Μας βοηθάει να ανακαλύψουμε πράγματα. Από εκεί και πέρα είναι δικό μας θέμα πώς θα το διαχειριστούμε. Τον δικό μου ήρωα, τον Άντυ, τον έκανε δει πλευρές που νόμιζε ότι δεν έχει.

Ο έρωτας είναι κίνητρο;
Π.Λ.: Πάντα. Είναι δύναμη ζωής. Ο έρωτας "κάνει" τη ζωή.

«Δεν χρειάζεται να ζούμε τα όνειρα των άλλων». Φράση που ακούστηκε στο τέλος. Πιστεύεις ότι τελικά μπαίνουμε στο τρυπάκι του να ζούμε τα όνειρα των άλλων;
Ειρήνη Παπαδημάτου: Σίγουρα. Από την πρώτη στιγμή που γεννιόμαστε το κοινωνικό περιβάλλον ασκεί πολύ μεγάλη επιρροή. Και ξεκινάμε από την οικογένεια. Πολύ συχνά τα παιδιά γίνονται αυτό που θέλουν οι γονείς τους. Από ένα σημείο και μετά γίνεται πολύ δύσκολο διακρίνεις τί είναι αυτό που θες εσύ και σε κάνει ευτυχισμένο και τί είναι αυτό που θέλουν οι άλλοι από σένα. Και τελικά παλεύεις να ικανοποιήσεις το δικό τους όνειρο νομίζοντας πως έτσι θα είσαι ευτυχισμένος. Ώσπου έρχεται εκείνη η στιγμή, αν δηλαδή έρθει στη ζωή καθενός, να καταλάβει πιο καλά τον εαυτό του.
Νομίζω ότι και η Σόφη μπαίνοντας στο σπίτι του Νόρμαν και του Άντυ ανατρέπει το σχέδιο που είχε ακολουθήσει. Σχέδιο που δεν ήταν δικό της. Έρχονται αυτά τα δύο πρόσωπα και την κάνουν να σκεφτεί και να αλλάξει.

Είδαμε στο τέλος ότι ο Νόρμαν και ο Άντυ τα καταφέρνουν καλύτερα με τη βοήθεια της Σόφη. Μοιάζει με αυτό που λέμε πως πίσω από την επιτυχία ενός άντρα κρύβεται μία γυναίκα;
Μιχάλης Μαρκάτης: Όπου μπαίνει ο έρωτας μπορεί να κάνει τα πράγματα να απογειωθούν, με οποιοδήποτε τρόπο. Στην περίπτωση του δικού μου ήρωα, του Νόρμαν, του βγάζει το παιδί που έχει μέσα του, γιατί είναι άπειρος, δεν έχει εμπειρίες στον έρωτα και φέρεται σαν έφηβος.

Την ερωτεύτηκε τελικά;
Π.Λ.: Ναι. Και ήταν ακριβώς η κοπέλα που περιέγραφε στο φίλο του ότι θέλει πριν καν εμφανιστεί! Οπότε την είδε σαν όαση. Και από εκεί και πέρα δεν μπορεί να διακρίνει τίποτα κακό.

Στο τέλος μας αφήνει να εννοηθεί ότι ο Άντυ και η Σόφη τα έφτιαξαν.
Π.Λ.: Ναι. Λίγο αργότερα.
Μ.Μ.: Το σίγουρο είναι ότι ξεκαθάρισαν και οι τρεις τη μεταξύ τους σχέση και τα αισθήματά τους. Πως ό,τι και να γίνει είναι σίγουρα φίλοι. Έπεσαν πια οι μάσκες.
Ε.Π.: Μιλάνε και φέρονται υπό άλλους όρους. Καθένας θα είναι ο εαυτός του.

Νομίζω υπάρχει και πολιτικό σχόλιο στην παράσταση.
Ε.Π.: Ένα έντονα πολιτικό σχόλιο για την σύγχυση που υπάρχει.
Π.Λ.: Έχει πολλά σχόλια και μηνύματα που τα δίνει με έναν ανάλαφρο τρόπο για να μην γίνει  ούτε καταγγελτικό, διδακτικό.
Περισσότερα από τη Λυδία Καραθανάση
Στο «Όνειρο της διπλανής πόρτας», με ήρωες τρεις ιδιαίτερους ανθρώπους που κυνηγούν το όνειρό τους, o Νιλ Σάιμον, χωρίς να εγκαταλείπει το έγκαιρο χιούμορ, παραδίδει μια πολιτικοποιημένη κωμωδία, πυροδοτώντας ταυτόχρονα την παγκόσμια συνείδηση ότι η Αμερική από τον ρόλο του δυνάστη των λαών δεν παραιτείται εύκολα.
Δύο φίλοι, ένας εκδότης κι ένας συγγραφέας, αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα περιοδικό με περιεχόμενο που να κεραυνοβολεί τις Η.Π.Α. Δυο παθιασμένοι άνθρωποι που αγαπούν το γράψιμο και θέλουν, κάποια στιγμή, να πάρουν τα ηνία της λαϊκής αφύπνισης στα χέρια τους. Όλη τους η ζωή είναι το περιοδικό αυτό μέχρι την απροσδόκητη εμφάνιση μιας γυναίκας. Μια αίσθηση, η μυρωδιά... Οι χημικοί υποδοχείς στα ανώτερα τμήματα της μύτης στέλνουν σήματα κατευθείαν σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου και κάπως έτσι αρχίζουν όλα! Είναι το σημείο από το οποίο ξεκινά μια πλοκή γεμάτη σπιρτόζικες ατάκες και ευτράπελα για να καταλήξουν και οι τρεις ήρωες της ιστορίας λυτρωμένοι.

Συντελεστές:
Μετάφραση - Διασκευή: Μιμή Ντενίση
Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς
Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης
Χορογραφίες - Κίνηση: Ρούλα Κουτρουμπέλη
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Coaching Actors - Βοηθός Σκηνοθέτης: Έλενα Αγγελοπούλου
Μουσική Επιμέλεια: Αυγερινός Σουλόπουλος
Video - Trailer: Angelis Films Ltd
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Πρωταγωνιστούν:
Περικλής Λιανός, Μιχάλης Μαρκάτης, Ειρήνη Παπαδημάτου

Κάθε Σάββατο 21:00 και Κυριακή 18:30 στο θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Πετράλωνα, 2103428650

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη