Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ρούντολφ, το ελαφάκι

Το θέατρο Παραμυθοχώρα μέσα στις γιορτές είχε ένα πρόγραμμα με καταπληκτικές παιδικές παραστάσεις. Παρακολουθήσαμε το έργο «Ρούντολφ, το ελαφάκι», ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι με κούκλες και τη συμμετοχή των παιδιών.

Η Παραμυθοχώρα βρίσκεται σε ένα κουκλίστικο νεοκλασικό στο Μετς. Στον χώρο υποδοχής, οι τοίχοι είναι βαμμένοι με παστέλ χρώματα και γεμάτοι από τοπία, κάστρα, δέντρα και ήρωες παραμυθιών. Μια σκάλα οδηγεί στον επάνω όροφο όπου είναι οι θέσεις και η σκηνή. Δύο κοπέλες ζήτησαν να κάτσουν τα παιδιά μπροστά και η παράσταση ξεκίνησε. Εμφανίστηκε μπροστά μας ο Ξουλίνης Μαρουλίνης, μια κούκλα που ενημέρωσε τα παιδιά ότι ο Άη Βασίλης έχασε τα δώρα και θα πρέπει να ψάξουν εκείνα να τα βρουν.


Το έργο εξελίχθηκε με τις δυο κοπέλες να δίνουν οδηγίες στα παιδιά προκειμένου να βρουν το εργαστήριο του Άη Βασίλη. Εκείνα με ενθουσιασμό ακολουθούσαν. Τραγούδησαν την Άγια Νύχτα, το Ρούντολφ το ελαφάκι και άλλα της εποχής. Μιμήθηκαν, προσποιήθηκαν και όταν κάποια στιγμή εμφανίστηκε στη σκηνή και ο Ρούντολφ, έπεσαν όλα πάνω του να τον αγγίξουν.

Τα πιτσιρίκια διασκέδασαν και χάρηκαν πάρα πολύ. Και εμείς όμως περάσαμε όμορφα με το κλίμα που είχε δημιουργηθεί αλλά και με την τόσο αξιόλογη παρουσίαση. Οι κοπέλες ήταν καταπληκτικές.

Κάτι που θα ήθελα πιο ιδιαίτερα να σημειώσω, επειδή πρόσφατα χάσαμε τον μεγάλο Θάνο Μικρούτσικο, είναι ότι στην Παραμυθοχώρα παίζεται το έργο «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο» της Μαρίας Παπαγιάννη, για το οποίο τη μουσική και τα τραγούδια έχει γράψει ο αείμνηστος.
Μπείτε στο site της Παραμυθοχώρας και θα μάθατε πόσα όμορφα πράγματα γίνονται εκεί.
Όλη η αρθρογραφία της Ιωάννας Πορτοκάλη
Η Κουκλοθεατρική ομάδα Κιβωτός Μύθων έχει την έδρα της στην Αθήνα σε δικό της θεατρικό χώρο, την Παραμυθοχώρα. Παρουσιάζει παραστάσεις εικαστικού θεάτρου κούκλας, χρησιμοποιώντας μια πρωτότυπη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης που συνδυάζει το χειρισμό της κούκλας με την υποκριτική. Ιδρύθηκε από την Παπαγεωργίου Σπυριδούλα και την Παπαγεωργίου Μαρία το 1999.
Η Σπυριδούλα σπούδασε νηπιαγωγός, είναι πτυχιούχος παιδαγωγός και εξειδικεύτηκε στις δραστηριότητες δημιουργίας και έκφρασης για παιδιά προσχολικής αγωγής. Συνέχισε της σπουδές της παρακολουθώντας σεμινάρια κουκλοθέατρου, σκηνογραφίας, ψυχολογίας, θεατρικού παιχνιδιού στο θέατρο της ημέρας, μουσικοκινητικής αγωγής, art therapy, play therapy, ζωγραφικής, παντομίμας και φωνητικής. παράλληλα εργάστηκε για επτά χρόνια ως νηπιαγωγός.
Η Μαρία σπούδασε σκηνοθεσία, είναι πτυχιούχος του τμήματος σκηνοθεσίας και σεναρίου στη σχολή κινηματογράφο Λ. Σταυράκου. Το 1997 με τη μικρού μήκους ταινία της « Mind Reader » λαμβάνει διάκριση για το International Film Festival του Μονάχου και επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ Δράμας και στα Κρατικά Βραβεία. Συνέχισε της σπουδές της παρακολουθώντας για τρία χρόνια σεμινάρια ιστορίας θεάτρου, αντίληψης σκηνικής λειτουργίας, υποκριτικής, σκηνοθεσίας και παντομίμας και λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές ομάδες, ενώ παράλληλα από το 1993 έως το 1999 εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στη διαφήμιση και την τηλεόραση.

Στο Θέατρο Παραμυθοχώρα, Αναπαύσεως 14 Αθήνα, 2109216346

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη