Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Έλσα Σπανού Στη φωτιά της επανάστασης

Το μυθιστόρημα μου...
Αφηγείται την ιστορία δύο νέων του Οδυσσέα και της Μάγιας, οι οποίοι, αν και διαφορετικοί κοινωνικά ζουν δυο παράλληλες ζωές. Μπλεγμένοι μέσα στα πρέπει και τα μη του στενού περίγυρού τους, προσπαθούν να ανταποκριθούν σε μια «αυστηρή» καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που είναι «υπό επιτήρηση».
Το βράδυ πετούν και οι δύο τη μάσκα όλων των πρέπει της ημέρας και γίνονται αυτοί που πραγματικά επιθυμούν. Η σχεδόν συντηρητική φοιτητριούλα, Μάγια, γίνεται η θελκτική και στιλάτη γυναίκα, το όνειρο κάθε άνδρα και ο συμβατικός Οδυσσέας γίνεται ο Μάριος, το κακό παιδί που σπάει και διαλύει κάθε κανόνα.
Οι δύο επαναστάτες γνωρίζονται μεταξύ τους πολύ απρόσμενα, μακριά από την «έδρα» τους, σε ξένη θάλασσα και από τότε ξεκινά μια μάχη που «στερεί» ελευθερίες και ταυτόχρονα δυναμώνει μια φωτιά που είναι έτοιμη να ρίξει στη δίνη της τα άγνωστα-γνωστά θύματά της.
Η νύχτα κρύβει πολλά μυστικά, όμως, τίποτα δεν παραμένει κρυφό για πάντα.

Στην υπόθεση...
Υπάρχει ένα πολύ δυνατό ρομάντζο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, με πολλές χιουμοριστικές σκηνές, αντιμαχίες που κορυφώνονται με έντονη δράση, χωρίς ταυτόχρονα να λείπει και το δραματικό στοιχείο.

Οι ήρωες του βιβλίου...
Ο Οδυσσέας (τις νύχτες Μάριος) και η Μάγια είναι δύο επαναστάτες που ζουν τον απόλυτο έρωτα. Είναι έτοιμοι να πέσουν στη φωτιά της δυνατής αγάπης τους ακόμα κι αν πρέπει να αντιμετωπίσουν κάθε εχθρό που βρίσκεται στο διάβα τους.
Σύντομα όμως, θα έρθουν αντιμέτωποι με κρυμμένες αλήθειες που θα βάλουν σε κίνδυνο όσα νιώθουν...

Ο αναγνώστης...
Θα διαβάσει μια δροσερή ρομαντική κωμωδία. Μια σύγχρονη ιστορία με πολλά μηνύματα.

Ευχή μου είναι...
Το πρώτο μου βιβλίο να αγαπηθεί από κάθε αναγνώστη. Όποιον/όποια επιλέξει να το διαβάσει και να συνταξιδέψει με τους ήρωές μου.
Το μυθιστόρημα της Έλσας Σπανού, Στη φωτιά της επανάστασης, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Παραπάνω η ίδια γράφει με αφορμή το βιβλίο της συμπληρώνοντας την στήλη myth-story που «τρέχει» τον τελευταίο καιρό στο ιστολόγιο.
Στην περίληψη λέει:
Δυο καρδιές. Δυο παράλληλες ζωές θα ενωθούν σαν μία. Στον δρόμο τους χίλια αστέρια. Εχθροί τους: τα ιδανικά, οι παραδόσεις, τα έθιμα, οι φίλοι, οι συγγενείς, τα ποτά, τα ξενύχτια… ΟΥΦ! Μα, υπάρχουν εμπόδια στην αγάπη; Δύο νέοι ζουν στην ίδια πόλη, τη Θεσσαλονίκη. Η Μάγια. Την ημέρα η φιλήσυχη και υπάκουη κόρη των συντηρητικών γονιών της. Το βράδυ κάνει την επανάστασή της και πετά τη «μάσκα» των πολλαπλών πρέπει και γίνεται η στιλάτη, θελκτική, η αιθέρια ύπαρξη. Το όνειρο κάθε άνδρα. Χιλιόμετρα μακριά της, μα κάτω από τον ίδιο ουρανό, ο Οδυσσέας. Διάδοχος και κληρονόμος μιας αυτοκράτορας. Την ημέρα σωστός στις αποφάσεις, με σεβασμό προς τους γονείς του αλλά και περισσή -απαραίτητη- υπομονή προς τον «κριτή» πατέρα του, ο οποίος δεν παύει στιγμή να επιθεωρεί μέχρι και τη σκιά του γιου του. Ο καλός γιος. Ο συγκαταβατικός. Το βράδυ κάνει την επανάστασή του. Πετά το προσωπείο και γίνεται ο Μάριος. Το κακό παιδί, που σπάει και διαλύει τους κανόνες. Μάγια και Οδυσσέας. Μάριος και Μάγια. Δυο άγνωστοι-γνωστοί. Δυο επαναστάτες που θα ριχτούν στη φωτιά του έρωτά τους!

Η Έλσα Σπανού γεννήθηκε μια ζεστή μέρα του Ιούνη στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε παιδαγωγικά και υποκριτική και τώρα ζει μόνιμα στη Χαλκιδική με την οικογένεια και τα δύο σκυλάκια της. Λατρεύει τη συγγραφή και ασχολείται με αυτήν αλλά και την ποίηση από πολύ μικρή ηλικία. Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική, τον χορό, το τραγούδι και τη στιχουργική. Το 2016 κέρδισε έπαινο για το διήγημά της Πανδοχείο, το Μαύρο Πέπλο στην κατηγορία του τρόμου στα βραβεία λογοτεχνίας του φανταστικού Larry Niven. Τα επόμενα δύο χρόνια κερδίζει στα ίδια βραβεία το τρίτο βραβείο τρόμου για τα διηγήματά της Ο Κυρίαρχος το 2017 και το 2018 για τις Πύλες των 7 Νήσων. Συμμετείχε στο Ανθολόγιο διηγήματος 2017-2018 του εκδοτικού οίκου Όστρια με το διήγημα φαντασίας Ο Χρυσός ήρωας. Το μυθιστόρημα Στη Φωτιά της Επανάστασης είναι το πρώτο της βιβλίο καθώς και το πρώτο της τριλογίας της Επανάστασης.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη