Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Βάτραχος με την Bentley!

Μαριλένας Στ. Λεβέντη


Μια φορά και ένα καιρό ζούσε ένας παρά πολύ πλούσιος βιομήχανος που είχε ένα εργοστάσιο που συναρμολογούσε ηλεκτρονικές συσκευές πχ PCs, laptops κ.λ.π. Ο βιομήχανος αυτός ζούσε μαζί με τις τρεις του κόρες στην έπαυλη τους στην Εκάλη.
Η μικρότερη κόρη του, η Νεφέλη, τα απογεύματα της τα περνούσε στο πάρκο όπου απολάμβανε την δροσιά των δέντρων και θαύμαζε την λίμνη με τα goldfish ενώ παράλληλα άκουγε τραγούδια, από το ipad, που μόλις είχε κατεβάσει από το AppStore. Μια μέρα όμως, ενώ καθόταν δίπλα στη λίμνη και θαύμαζε τα ψαράκια, ένας βάτραχος την ξάφνιασε με τα ακροβατικά του και τόσο πολύ ξαφνιάστηκε που από τον ενθουσιασμό της έπεσε το gadget στην λίμνη και άρχισε να κλαίει απαρηγόρητα. Ξαφνικά ακούστηκε μια βραχνή φωνή:
- «Τι έπαθες ομορφούλα και κλαις;» Εκείνη γύρισε να δει ποιος της μιλούσε και αντίκρισε ένα μεγάλο βάτραχο.
- «Κλαίω, έπεσε το ipad στο νερό και θα χάσω όλα τα data μου!» είπε η Νεφέλη.
- «Μπορώ να βοηθήσω να το ξαναπάρεις».
- «Ό,τι θέλεις καλέ μου βάτραχε. Ό,τι θες και εγώ με τι σειρά μου θα σου δώσω δωροκουπόνια για να πετάξεις μέχρι το Fiji Islands!»
-«Τιποτα δεν θέλω. Ωστοσο αν υποσχεθεις να με αγαπάς και να με παντρευτείς, θα σου φέρω το ipad σου».
- «Μα βέβαια! Όλα όσα ζήτησες θα γίνουν. Άντε έφυγες». Μέσα της όμως σκεφτόταν «Τι ακούω θεέ μου. Η Φύση τον έπλασε να κάθεται ολομερής στο νερό και να κράζει. Πώς είναι δυνατόν να κάνει παρέα με τους ανθρώπους;»
Ωστόσο ο βάτραχος είχε κιόλας βουτήξει στο νερό. Για καλή της τύχη δεν έπαθε τίποτα. Γεμάτη χαρά η Νεφέλη πήρε το ipad της και έφυγε τρέχοντας.
- «Εεει!», φώναζε ο βάτραχος. «Εγώ δεν μπορώ να τρέχω». Εκείνη δεν έδωσε σημασία.
Την επόμενη ημέρα ο βάτραχος την βρήκε στο facebook. Της έστειλε friend request όμως αυτή τον απέρριψε. Παράλληλα ο βάτραχος της έστελνε συνεχώς sms, πάντα μέσω viber, και της άφηνε αναπάντητες, ήθελε να μάθει το γιατί δεν τον πηρέ μαζί της εφόσον του το είχε υποσχεθεί.
Έτσι, ο βάτραχος είχε εκνευριστεί. Βρήκε διευθύνσεις από facebook, άρπαξε το GPS και ακολουθώντας τις οδηγίες της ενοχλητικής κοπέλας κατέφθασε στο σπίτι της την ώρα του φαγητού.
Την ώρα που έτρωγαν η οικογένεια της και εκείνη άκουσαν ένα θόρυβο και σε λίγο ακούστηκαν χτύποι στην πόρτα τους όπως και μια βραχνή φωνούλα.
- «Νεφέλη μου άνοιξε μου». Εκείνη έτρεξε, άνοιξε την πόρτα και αντίκρισε μπροστά της τον βάτραχο. Τρομαγμένη του έκλεισε την πόρτα και γύρισε πίσω στο τραπέζι της. Ο πατέρας της βλέποντας την ταραχή της, ζήτησε εξηγήσεις. Έτσι είπε στον πατέρα της όλη την ιστορία. Ο πατέρας της μίλησε αυστηρά και της είπε ότι πρέπει να κρατήσει τον λόγο της. Έτσι του άνοιξε την πόρτα και άρχισαν να τρώνε όλοι μαζί.
- «Τώρα που έφαγα και χόρτασα» είπε στην Νεφέλη «πάμε να κοιμηθούμε στο μεταξένιο σου κρεβάτι». - «Τι λες ρε» του λέει αυτή. Ξανά όμως ο πατέρας της θύμωσε.
- «Μην ξεχάσεις ποτέ αυτό που έταξες. Αν δεν ήθελες να μην έδινες τον λόγο σου».
Τι να κάνει η Νεφέλη τον έπιασε και τον έβαλε σε μια γωνία του κρεβατιού της. Ο βάτραχος πλησίασε για να κοιμηθεί αγκαλιά μαζί της. Τότε εκείνη θύμωσε και του έκανε Tae Kwon Do. Πλάγιασε στο κρεβάτι και άφησε το βάτραχο βιδωμένο στο έδαφος.
Στην διάρκεια της νύχτας όμως, ο βάτραχος μεταμορφώθηκε σε ένα trendy όμορφο παλικάρι.
Όταν τον βρήκε το πρωί η Νεφέλη θαμπώθηκε από την ομορφιά του. Τότε της διηγήθηκε πως πριν πολλά χρόνια ενώ σπούδαζε κτηνίατρος είχε μπει σε μια ιστοσελίδα που είχε τόσους ιούς, που τον μεταμόρφωσαν σε βάτραχο.
Αμέσως μετά την ζήτησε σε γάμο και εκείνη δέχτηκε. Την επομένη έφτασε μια λιμουζίνα Bentley. Σταμάτησαν έξω από την έπαυλη στους Καλόγηρους. Εφόσον έκαναν ένα πλουσιοπάροχο γάμο στο Four Seasons και ένα τέλειο μηνά του μέλιτος στην Καραϊβική, γέμισαν το facebook με φωτογραφίες.


Μαριλένα Στ. Λεβέντη
Συμμετοχή στον 1ο Διαγωνισμό Παραμυθιού koukidaki

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη