Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Η Παρθένα Τσοκτουρίδου και οι Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής

Από το εξώφυλλο της συλλογής της Παρθένας Τσοκτουρίδου, Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής, και φωτογραφία της ίδιας

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Παρθένα Τσοκτουρίδου: Θέλησα να συνοδεύσω τους αναγνώστες μέσω των επιστολών μου σε μια νέα πραγματικότητα μιας εποχής, αλλόκοτης θα χαρακτήριζα, στο κατώφλι του νέου κόσμου που διαμορφώνει η παγκοσμιοποίηση και όχι μόνο. 
Πιο συγκεκριμένα, στο βιβλίο μου αυτό προτείνω συμβουλευτικές συνταγές μαγειρικής για ένα εξελιγμένο πνεύμα δικαιοσύνης και ανθρωπισμού στους μάγειρες της πολιτικής εξουσίας και συνιστώ κάποια πράγματα στους πολιτικοπληττόμενους πολίτες μεταξύ αστείου και σοβαρού.
Ασχολούμαι με το δρόμο του χωρισμού των προδομένων, απατημένων και χωρισμένων γυναικών που οδηγεί στην απελευθέρωση και στην εσωτερική τους αναζήτηση, με το πώς πρέπει και γιατί ένας λογοτέχνης να στρέφει την προσοχή του στην αλήθεια και στην πίστη για μια αναπνεύσιμη ανθρωπότητα, για το αν μπορεί ένας ζωγράφος να δώσει συναισθήματα ομορφιάς και ελευθερίας βοηθώντας τον ψυχισμό των ανθρώπων να ισορροπεί αρμονικά και με τις παροτρύνσεις μου στους φοβικούς καλλιτέχνες, με τα μαθήματα που δίνω με τη νεραϊδένια φαντασία μου στους ασυνείδητους μη οικολόγους για σεβασμό και αρμονία στη Φύση και στο Περιβάλλον.
Επίσης, έγραψα και δυο ασυνήθιστες επιστολές, η μία ερωτική και η άλλη στην πληγωμένη καρδιά, με απαντήσεις πάντα σε όλες τις επιστολές μου πάνω στα ερωτήματα της αλλόκοτης εποχής που ζούμε, τα οποία χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας σήμερα και κάνουν την καρδιά του Έλληνα να χτυπά δυνατά πότε από δάκρυα και πότε από χαρά.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Π.Τ.: Στοχασμός.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Π.Τ.: Να αναζητήσει το δρόμο του πάνω στα συγκεκριμένα αυτά θέματα που τον ενδιαφέρουν δίχως εφησυχασμούς και συμβιβασμούς στις παγίδες της αλλόκοτης πολιτισμικά και γενικά κοινωνικά εποχής μας, αποτινάσσοντας όλα αυτά τα βαρίδια από τον ψυχισμό και τη ζωή του που τον πλακώνουν και τον καταρρακώνουν ψυχικά και ηθικά.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Π.Τ.: Ένα γαλήνιο ταξίδι στη δύναμη της αλήθειας που θα κρατούσε για όσο συμμαχούσαμε μαζί της.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Π.Τ.: Μάθετε να επαινείτε τους άξιους, να σιωπάτε όταν, όπου και όποτε πρέπει να μη λέτε ποτέ κακό λόγο για κανένα καλό άνθρωπο, να μην τον συκοφαντείτε, να μη υβρεολογείτε και χυδαιολογείτε, να διατηρείτε το απόρρητο, να μη προδίδετε, να μη κομπορρημονείτε, να έχετε κοινωνική αγωγή, αξιοπρέπεια κι ευπρέπεια.

Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής, Παρθένα Τσοκτουρίδου

Η συλλογή αφηγημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου, Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αποστακτήριο. Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε μεταξύ άλλων:
Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα μέσω επιστολών της αλλόκοτης εποχής που ζούμε και που καθρεπτίζουν τα κύρια χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας, τα οποία κάνουν την καρδιά του Έλληνα να χτυπά δυνατά πότε από λύπη και πότε από χαρά.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη