Ο Γιώργος Γιαντάς και οι Αμφιβολίες

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Γιώργου Γιαντά, Αμφιβολίες, και φωτογραφία του ίδιου

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Γιώργος Γιαντάς: Οι αναμνήσεις από το διάστημα της ήσυχης ζωής στην ορεινή Λέσβο. Ίσως πίσω της κρύβεται η επιθυμία για ηρεμία έναντι της γρήγορης καθημερινότητας και των υποχρεώσεων της.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Γ.Γ.: Μυστήριο.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Γ.Γ.: Να είναι παρατηρητικός με όλους τους ήρωες, καθένας κρατά κρυμμένα τα μυστικά του...

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Γ.Γ.: Αναμφίβολα στην περιοχή της ορεινής Λέσβου και των γύρω χωριών, θα ήταν μερικές μόνο μέρες για να γίνει αντιληπτή η διαφορά στον τρόπο ζωής, η ηρεμία και η απλότητα.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Γ.Γ.: «Όλοι κρατούν κρυμμένα μυστικά...»

Αμφιβολίες, Γιώργος Γιαντάς

Ο Γιώργος Γιαντάς απαντά μια μικρή συνέντευξη μεγάλων βιβλιοταξιδιών για το νέο του μυθιστόρημα, Αμφιβολίες, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Η ψυχολόγος Έλλη Δημητριάδη ξεκινά μια νέα ζωή στο ορεινό και ήσυχο Νικλίτσι της Λέσβου. Μαζί της μεταφέρει την απογοήτευση για το άδοξο τέλος της σχέσης της, αλλά και τους διαρκείς δισταγμούς για τους ανθρώπους που γνωρίζει. Τα βιώματα και οι εσωτερικές της φωνές δημιουργούν επιφυλάξεις για όποιον συναντά. Η γνωριμία της με τον γοητευτικό δάσκαλο του χωριού δοκιμάζεται από τους εσωτερικούς της προβληματισμούς. Δοκιμάζεται όμως και από την παρουσία μίας ντόπιας, άγνωστης ύπαρξης, που μοιάζει να παρακολουθεί τις κινήσεις της ψυχολόγου.
Οι υποψίες της Έλλης περιπλέκονται περισσότερο όταν μαθαίνει πως η προηγούμενη γυναίκα του δασκάλου έχασε αιφνίδια τη ζωή της. Όσο η έλξη της για τον άντρα αυτόν μεγαλώνει, τόσο αισθάνεται πως η άγνωστη γυναίκα είναι εκεί και την ακολουθεί.
Υπάρχουν όμως φαντάσματα ή μονάχα η ίδια η φαντασία της ψυχολόγου;
Το φιλήσυχο χωριό του νησιού ξεδιπλώνεται ως τόπος καλά φυλαγμένων μυστικών και η Έλλη δε διακατέχεται πλέον μόνο από επιφυλάξεις, αλλά και από αμφιβολίες, αμφιβολίες για τον καθένα…

Περισσότερα από/για τον Γιώργο Γιαντά: