Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

«Αγαπώ τη ροή», Λίλλυ Ιουνίου

Από το εξώφυλλο της ποιητικής συλλογής της Λίλλυς Ιουνίου, Ωκεάνιο συναίσθημα, και φωτογραφία της ίδιας

Πώς μετράμε... την ευτυχία;
Λίλλυ Ιουνίου: Με τις στιγμές που αισθανόμαστε ευφορία, πληρότητα, όταν έχουμε την αίσθηση πως βρισκόμαστε στον κατάλληλο τόπο και χρόνο.

Την δημιουργία;
Λ.Ι.: Με την ικανοποίηση που μας δίνει ό,τι δημιουργούμε και ολοκληρώνεται όπως το έχουμε φανταστεί, ονειρευτεί, επιθυμήσει.

Την επιτυχία;
Λ.Ι.: Με το να φτάσουμε, στον τομέα που θέλουμε, στο επιθυμητό επίπεδο για εμάς. 

Πώς ένιωσες όταν ολοκλήρωσες το πρώτο σου έργο, ποιο είναι αυτό και σε ποια ηλικία συνέβη;
Λ.Ι.: Γράφω από μικρή ηλικία, ωστόσο πρώτο μου έργο θεωρώ το πρώτο ποίημά μου που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα στα 25 μου γιατί ήταν η πρώτη φορά που μοιράστηκα το δημιουργικό, εσωτερικό κομμάτι του εαυτού μου με άλλους.

Αν η ζωή σου ήταν... μια σκηνή από ταινία, ποια θα ήταν αυτή;
Λ.Ι.: Συρραφή σκηνών πολλών ταινιών, διαφόρων εποχών και ειδών.

...μια μουσική σύνθεση, τι θα ακούγαμε;
Λ.Ι.: Μουσική σύνθεση με πολλές εναλλαγές όπου κυριαρχούν ο αυτοσχεδιασμός και ο λυρισμός.

...μια στιγμή στο χρόνο, πότε θα ζούσες;
Λ.Ι.: Θα ήθελα να περάσω για λίγο από όλες τις εποχές.

Ποιο χρώμα έχει... η χαρά;
Λ.Ι.: Το αγαπημένο χρώμα του καθενός.

Η λαχτάρα;
Λ.Ι.: Όλα τα χρώματα μαζί.

Η φλόγα;
Λ.Ι.: Ανάλογα με την έντασή της και τη σχέση μας με αυτήν.

Πιστεύεις…
Λ.Ι.: Πιστεύω στην αγάπη και στη δύναμή της.

Πονάς…
Λ.Ι.: Πονάω όταν υπάρχει έλλειψη αγάπης, δικαιοσύνης, κατανόησης, ευγένειας και αλήθειας.

Προχωράς…
Λ.Ι.: Προχωρώ με όποιον τρόπο και ρυθμό μπορώ στην εκάστοτε φάση ζωής, αλλά προχωρώ. Αγαπώ την ροή, δεν μου αρέσει η στασιμότητα.

Χορεύεις;
Λ.Ι.: Χορεύω συνεχώς, μέσα κι έξω μου.

Ξαναγεννιέσαι…
Λ.Ι.: Ξαναγεννιέμαι κάθε φορά που βιώνω κάποιο είδος ομορφιάς.

Χάνεσαι…
Λ.Ι.: Χάνομαι όταν αισθάνομαι έντονα.

Τραγουδάς;
Λ.Ι.: Τραγουδώ καθημερινά. Η μουσική κυριαρχεί στη ζωή μου.

Διαβάζεις…
Λ.Ι.: Διαβάζω ό,τι είναι πιο κοντά στην τέχνη, τον έρωτα και τον άνθρωπο.

Γράφεις…
Λ.Ι.: Γράφω γιατί δεν είναι πάντα εύκολο να τα πω. Επίσης, επειδή δεν μπορώ να μην γράφω.

Παίζεις…
Λ.Ι.: Παίζω! Με την όρεξη και τον ενθουσιασμό ενός παιδιού.

Ωκεάνιο συναίσθημα, Λίλλυ Ιουνίου

Κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή της Λίλλυς Ιουνίου, Ωκεάνιο συναίσθημα, από τις εκδόσεις Grotesque (όμιλος Ελκυστής). Αντί περίληψης, διαβάζουμε:
Η έννοια του «Ωκεάνιου συναισθήματος» υπήρξε πηγή μελετών από ερευνητές της φιλοσοφίας, της ψυχανάλυσης και της ανθρωπολογίας. Ο Γάλλος συγγραφέας Romain Rolland ήταν ο πρώτος που αποκάλεσε «ωκεάνιο συναίσθημα» το συναίσθημα απεραντοσύνης και πληρότητας που αισθάνεται κάποιος όταν συντονιστεί, εναρμονιστεί και ταυτιστεί με τον εξωτερικό κόσμο. Το συναίσθημα αυτό παρομοιάζεται συχνά με ένα κύμα που μας γεμίζει με ευφορία. Πρόκειται για μία αίσθηση γαλήνης, ηρεμίας, αγαλλίασης.
Ο χρόνος και ο χώρος υποχωρούν και τα όρια μεταξύ της περατότητας της ανθρώπινης ύπαρξης και της απεραντοσύνης του σύμπαντος γίνονται δυσδιάκριτα. Ίσως κανείς το βιώνει όταν ερωτευτεί έναν άνθρωπο ή μια ιδέα, ίσως λίγο πριν γεννηθεί ή λίγο πριν πεθάνει ή όταν βρει την θέση του στον κόσμο, όταν βλέπει ομορφιά, όταν συμφιλιωθεί με τη φύση μέσα και έξω του.

Στόχοι και επιδιώξεις:
Λ.Ι.: Να είμαι πλήρως παρούσα στις στιγμές μου και να τις αδράττω.

Όνειρα:
Λ.Ι.: Ένας καλύτερος εαυτός, ένας καλύτερος κόσμος.

Καλλιτεχνικό ή λογοτεχνικό βιογραφικό σημείωμα:
Λ.Ι.: Παιδί του Ιουνίου, κυριολεκτικά και όσο μεταφορικά μπορεί να σταθεί. Διδάσκω ξένες γλώσσες και προσπαθώ να διδάσκομαι συνεχώς ό,τι μπορώ από όλους τους ανθρώπους και τις καταστάσεις. Αισθάνομαι πιο κοντά σε εμένα όταν ασχολούμαι με το θέατρο, τον χορό, την μουσική και τον κινηματογράφο. Αγαπώ την τέχνη και τα γράμματα σε όλες τις μορφές τους. Ζω με διάθεση για ποιητική απόδοση των πάντων. Καταθέτω κομμάτια του εαυτού μου μέσα από τα ποιήματά μου.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη