Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ελπίδα Γαδ Χέρι με χέρι

Το «Χέρι με χέρι» είναι το νέο αισιόδοξο single της Ελπίδας Γαδ σε δικούς της στίχους και μουσική. Διαβάστε παρακάτω τι λέει η ίδια για τη μουσική στη ζωή της, για το τραγούδι κ.λ.π. και, φυσικά, ακούστε το!

Την Ελπίδα Γαδ συνοδεύει η Λένα Χατζηγρηγορίου στο βιολί, ο Γιώργος Ντινάκος στις κιθάρες και η Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο.
Χέρι με χέρι λοιπόν… ελπίζοντας να σας συμπαρασύρω, στον δικό μου κόσμο, όπου μένουμε πάντα νέοι, ερωτευμένοι ανεξάρτητα από τις συνθήκες γύρω μας. Χωρίς φόβους, με πάθος. Καλή σας ακρόαση.

Χέρι με χέρι, Ελπίδα Γαδ

Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Ελπίδα Γαδ: Το μουσικό ταξίδι μετράει χρόνια πίσω, πρέπει να ήμουν 6 χρονών περίπου, όταν άκουσα το μουσικό θέμα από την Αίθουσα του θρόνου, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και είχα την τύχη να έχω αρμόνιο μπροστά μου. Έκτοτε, διδάχθηκα κλασσικό πιάνο και κιθάρα, συμμετείχα σε πολλά σχήματα, χορωδίες, ορχήστρες, με σημαντικότερη, την Ορχήστρα των Κυκλάδων υπό την διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού. Την περσινή χρονιά, κατάφερα να συνεργαστώ επί σκηνής με την καταξιωμένη εξαιρετική καλλιτέχνιδα και προσωπική μου μέντορα, την Ελεονώρα Ζουγανέλη, έπειτα από την συμμετοχή μου στον τηλεοπτικό διαγωνισμό The Voice.

Από πού εμπνέεστε; Τι πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας;
Ε.Γ.: Τις περισσότερες φορές, είναι οι εμπειρίες οι ίδιες, που προσφέρουν έφορο έδαφος για δημιουργία. Προς Θεού, δεν έχω ζήσει όλα αυτά που τραγουδάω ή για τα οποία γράφω κάθε φορά, αλλά όταν δεν είναι η εμπειρία, προσπαθώ να έρθω κοντά σε αυτό που τραγουδάω ή γράφω, να νιώσω για λίγο πως το ζω. Να "πιάσω συναίσθημα" όπως λέμε συχνά στην δουλειά μας.

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει; Με τι θα είχατε ασχοληθεί αν δεν είχατε τη μουσική;
Ε.Γ.: Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να σκεφτώ την ζωή μου χωρίς την μουσική, όσο κλισέ και να ακούγεται. Είναι κάτι που με ολοκληρώνει και νομίζω με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Η αλήθεια είναι, ότι ασχολούμαι παράλληλα και με την επιστήμη που σπούδασα, την χημεία, και εργάζομαι και ως χημικός όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν. Όμως, η πάσα αλήθεια, είναι ότι πουθενά αλλού εκτός της σκηνής, δεν νιώθω τόσο πολύ ο εαυτός μου!

Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά.
Ε.Γ.: Το κομμάτι αυτό δημιουργήθηκε κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πρώτης καραντίνας, για να δει το φως του ήλιου στην διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, αδιαφορώντας αν θα υπάρξει τρίτη, με μόνο όπλο στην φαρέτρα του, τις χρωματιστές σκέψεις και τον γαλάζιο ουρανό. Δηλαδή, είναι αυτό που ακριβώς ένιωσα, και πιστεύω εκφράζει πολύ κόσμο του τελευταίους μήνες, μια επιθυμία να τελειώσει γρήγορα αυτό που ζούμε, για να βγούμε πάλι έξω στον κόσμο, αλλά όχι με στενάχωρο ύφος ή με τόνο απελπισίας. Με όμορφα συναισθήματα και μια σιγουριά, ότι όλο αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.
Το πολύ σημαντικό σε όλο αυτό το εγχείρημα, είναι ότι η κατάσταση της καραντίνας, επηρέασε τις συνθήκες ηχογράφησης και επεξεργασίας του κομματιού. Έτσι, αναγκαστήκαμε να ηχογραφήσουμε σε τρία διαφορετικά μέρη και στούντιο της Ελλάδας, στην Σύρο, την Καλαμάτα και την Αθήνα, πράγμα το οποίο θα ήταν ανέφικτο αν όλοι αυτοί οι συνεργάτες δεν ήταν ταλαντούχα παιδιά και εξαιρετικοί επαγγελματίες! Γι’ αυτό και το κομμάτι μας, είναι κάπως "Διαστουντιακό" όπως μ’αρέσει να λέω!

Αν έπρεπε να τη/το χαρακτηρίσετε με μια λέξη ή με μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
Ε.Γ.: Μμμ... μια φράση χωρίς να επαναλάβω κάποιον από τους στίχους, θα μπορούσε να είναι «Ζούμε την κάθε στιγμή κάνοντας χρωματιστές σκέψεις, γιατί τελικά όλα περνάνε».

Μοιραστείτε τους στόχους, τα όνειρά σας.
Ε.Γ.: Όνειρο μου είναι να μπορέσω μέσα από την μουσική μου, την ερμηνεία ή τους στίχους να μπορώ να εκφράσω όσο περισσότερους γίνεται. Πόσες φορές δεν λέμε: «πωπωω... που λέει το τραγούδι και εγώ το έχω ζήσει, αλλά πώς κατάφερε και το έγραψε με λόγια και μουσική αυτός ο μπαγάσας;» Εε..αυτός ο/η μπαγάσας θέλω να γίνω μια μέρα. Δεν είναι θέμα δόξας ή ματαιοδοξίας. Είναι ανάγκη έκφρασης και επικοινωνίας με τον κόσμο!

Στείλτε το μήνυμά σας στον κόσμο...
Ε.Γ.: Ζούμε σε μια κατάσταση πρωτόγνωρη, που πιθανότατα θα είναι πρώτη και τελευταία φορά στην ζωή μας. Ας κρατήσουμε ό,τι θετικότερο μπορούμε από αυτήν, τις στιγμές με πολύ δικούς μας ανθρώπους, τις ώρες σιωπής και αυτοσυγκέντρωση με τον εαυτό μας, την εγρήγορση και ανάγκη για εύρεση λύσεων μέσα σε όλο αυτό. Στο κάτω κάτω, γράφουμε ιστορία αυτή την στιγμή. Ας είναι μια ιστορία με χρωματιστές εικόνες και όχι γκρίζες, με δημιουργικότητα και όχι απελπισία. Γιατί στο τέλος, όλα θα περάσουν!

Ευχαριστώ πολύ για την ευγενική φιλοξενία!

Ελπίδα ΓαδΕλπίδα Γαδ

Η πορεία της Ελπίδας Γαδ βασίζεται στην απέραντη αγάπη της για το τραγούδι και στο μουσικό ταλέντο που αποδεικνύει πως κατέχει σε κάθε της καλλιτεχνικό βήμα. Ή ίδια ξεκίνησε ως ένα κορίτσι που η ζωή του ήταν αφιερωμένη στη μουσική. Με ευαισθησία τραγουδούσε και εμφανιζόταν σε μικρές και μεγάλες σκηνές, ώσπου μία ημέρα βρέθηκε στην σκηνή του τελικού του τηλεοπτικού show «The Voice Of Greece». Μπορεί να μην κέρδισε το παιχνίδι, όμως η τύχη της χαμογέλασε όταν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη την τίμησε, προσκαλώντας τη να τραγουδήσουν μαζί στο Anodos Music Stage. Έπειτα από λίγες εμφανίσεις, η πανδημία έβαλε σε παύση τις συναυλιακές εμφανίσεις και η Ελπίδα αποφάσισε να κυκλοφορήσει τη μοναδική γυναικεία διασκευή του «Θες», ένα τραγούδι χαραγμένο στις μνήμες του κοινού με τη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου και απέσπασε θετικές εντυπώσεις.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη