Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Χρήστος Φλουρής και Το ποτάμι

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Χρήστου Φλουρή, Το ποτάμι, και φωτογραφία του ίδιου

Το μυθιστόρημα μου, «Το ποτάμι» διαδραματίζεται κατά βάση στην Κρήτη τη δεκαετία του 1980, ωστόσο μέσα από συνεχείς αναδρομές ο ήρωας ανατρέχει στην παιδική και εφηβική του ηλικία καθώς και στα χρόνια που έζησε στο Παρίσι, τη Ρώμη και την Αθήνα.

Στην υπόθεση του έργου διαπλέκονται τα πραγματικά γεγονότα της ζωής του πρωταγωνιστή μαζί με τη μυθοπλασία και το μεταφυσικό στοιχείο που είναι πανταχού παρόν.

Ο ήρωας, συγγραφέας και ο ίδιος, σύρεται χωρίς να το καταλάβει σε μια εκ βαθέων γραπτή πρωτοπρόσωπη εξομολόγηση στην οποία καταθέτει τις αλήθειες του με φόβο και πάθος, προσπαθώντας ωστόσο να αποκρύψει ακόμη κι από τον ίδιο του τον εαυτό, το γεγονός που του στοιχειώνει ολόκληρη τη ζωή.

Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει αυτή την ανασκαφή στον εσωτερικό κόσμο του ήρωα μέσα από δύο πηγές: το αυτοβιογραφικό κείμενο που ο ίδιος γράφει αλλά και ένα παλαιότερο βιβλίο του, το οποίο διαβάζει με δυνατή φωνή μια γυναικεία παρουσία.

Ευχή μου είναι το βιβλίο αυτό να διαβαστεί και να αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό.

Το ποτάμι, Χρήστος Φλουρής

Ο Χρήστος Φλουρής μιλάει για το μυθιστόρημά του, Το ποτάμι, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην υπόθεση διαβάζουμε:
«Τώρα μπορώ να καταλάβω εκείνο το ποτάμι που μου στοιχειώνει κάθε βράδυ τον ύπνο επί τόσα και τόσα χρόνια. Φαίνεται ότι ο ύπνος μου έχει εξαγοραστεί από κάποιους που δε θέλουν να με αφήσουν να ξεχάσω. Πως έχει αναλάβει να μου θυμίζει με διαφορετικό και έμμεσο τρόπο κάθε βράδυ όσα θα ήθελα να έχω εδώ και χρόνια απωθήσει στη λήθη. Κατά πάσα πιθανότητα οι νεκροί ελέγχουν τα όνειρα. Αυτοί κανονίζουν τι θα δουν οι ζωντανοί την ώρα που αναπαύεται το σώμα τους, στέλνοντας μηνύματα προφητικά από το υπερπέραν».

Ο Χρήστος Φλουρής γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Τελείωσε το δημοτικό στο χωριό του τη Θεοδώρα και το Γυμνάσιο και Λύκειο στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Instituto Universitario Orientale στη Νάπολη της Ιταλίας. Ζει και εργάζεται στη Σπάρτη και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών. Από τις εκδόσεις Χαραμάδα κυκλοφορεί η ποιητική του συλλογή «Ενδόμυχα», από τις εκδόσεις Ανάτυπο το μυθιστόρημα «Marea» και από τις εκδόσεις Διόπτρα το μυθιστόρημα «Χάρτινες μνήμες». Άλλα έργα του είναι τα μυθιστορήματα «Ιφιγένειες» και «Σπίθα» καθώς και η ποιητική συλλογή «Σχεδόν Αθόρυβα». Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί το μυθιστόρημα «Υπόθεση Μανδραγόρας».

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη