Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Τράνταξέ τα

Πίνακας Ivan Aivazovsky, 1850 (The ninth wave)

Φτάνει τόση νηνεμία και τόσο ησυχία, στη θάλασσα των δικών σου υδάτων, απάνεμα λιμάνια τα λόγια σου, μα οι πράξεις των άλλων στοιχειοθετούν υφάλους και σκοπέλους.
Δε συμμερίζονται τις αγωνίες και τους φόβους σου, θολώνοντας τα νερά και προκαλώντας πάντα τις δικές τους υπερισχύουσες τρικυμίες.
Φαντάζουν τα λόγια μας λες και θέλουν να απομακρυνθούν και να σηκώσουν τα δικά τους τείχη, κυματοθραύστες μεν αλλά χωρίς να υπάρχει ανάγκη, αφού από 'κει που θέλουν να προστατευθούν τα προκαλούν οι ίδιοι και μόνο αυτοί.
Η δική τους γοργόνα χάθηκε μεσοπέλαγα σαν πήγαινε να τους βρει και να τους καθοδηγήσει και πάλι σωστά και με θάρρος όπως τους έπρεπε.
Μα οι καπεταναίοι που σουλατσάριζαν, μήπως και αντέξουν τις καταιγίδες που ήρθαν και τους πρόλαβαν, έβλεπαν τη γοργόνα ολοένα και να φεύγει, μα τα δάκρυά της έσειραν ξοπίσω της βαρκούλες που αρμένιζαν δειλά, απ' το φόβο του κακού βοριά.
Μη σκιάζεσαι τα πελάγη, εξερεύνησέ τα, γιατί αν δεν το κάνεις θα μείνεις με την απορία και όπως μας λένε όλοι, και διαβάζουμε και στα βιβλία, είναι κακό να 'χουμε συγκεντρωμένα απωθημένα πάνω μας, μέσα μας.
Αυτά θα γίνουν κάποια στιγμή κραυγή, μα τότε πια μέσα απ' τις σιωπές μας θα δρομολογήσουν το δικό τους βουβό στοχαστικό μονοπάτι της μοναξιάς και της οφθαλμαπάτης.
Μα οι φάροι απ' τις ζωές μας δεν έλειψαν και δε θα λείψουν ποτέ, θα σηματοδοτούν και θα 'ναι εκεί για να δηλώνουν τις φροντίδες τους και τις επιβλέψεις τους, καθώς κι άγρυπνοι φρουροί για τυχόν παραστρατήματά μας.
Τραντάξτε τα νερά, τους δικούς σας ωκεανούς, εξερευνήστε τους... όσο είναι νωρίς, γιατί ο χρόνος είναι αδυσώπητος και κυλά σαν ένας ορμητικός καταρράκτης.
Ας προσπαθήσουμε να συμπαρασύρει, με την καλή έννοια, τις εμπνεύσεις μας και τις δικές μας χειραγωγήσεις του είναι μας κι όχι το να αφήσουμε άλλους να τις διαχειριστούν για μας, χωρίς εμάς.


Άννα Ζανιδάκη

Στη συνοδευτική εικόνα βλέπετε πίνακα Ivan Aivazovsky, 1850 (The ninth wave)

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη