Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Οι Monkey Mind για το Breakdown

Monkey Mind

Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Αντρέας Γεωργίου: Το μουσικό ταξίδι ξεκίνησε των Monkey Mind. Ξεκίνησε στη Λευκωσία το 2016. Τότε εγώ μαζί με το Χριστόδουλο (φωνή-κιθάρα) ήμασταν μαζί με κάποιο άλλο σχήμα στο οποίο παίζαμε και ελληνικό ροκ εκτός από αγγλικό. Οι δυο μας είχαμε γνωριστεί στο Μάντσεστερ όπου παίζαμε σαν φοιτητές κυρίως ελληνικό ροκ αλλά και κάποια αγγλικά τραγούδια περιστασιακά. Το 2016 συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούσαμε να εκφραστούμε καλύτερα στα αγγλικά και έτσι δημιουργήθηκαν οι Monkey Mind. O Δώρος (ντραμς) προστέθηκε άμεσα ενώ ο Chris (μπάσο) το 2018.

Από πού εμπνέεστε; Τι πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας;
Α.Γ.: Εμπνεόμαστε τόσο από προσωπικές εμπειρίες αλλά και από κοινωνικά θέματα, όσο αφορά στους στίχους. Όσο αφορά στη μουσική, εμπνεόμαστε σχεδόν από ολόκληρο το φάσμα αυτού που ονομάζεται ροκ, αλλά και μέταλ ενίοτε, μουσική. Εξού και το όνομα Monkey Mind, που στο βουδισμό αντιπροσωπεύει το ανήσυχο μυαλό, αυτό που τρέχει παντού. Για μας δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή. Μπορεί να ξεκινήσει από κάτι που γράφει κάποιος μόνος του στο σπίτι μέχρι από κάτι που τυχαία θα παίξει κάποιος σε μια πρόβα.

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει; Με τι θα είχατε ασχοληθεί αν δεν είχατε τη μουσική;
Α.Γ.: Και οι τέσσερις έχουμε διαφορετικές δουλειές όσο αφορά το βιοποριστικό κομμάτι, αλλά και δουλειές που ως επί το πλείστον μας εκφράζουν. Η μουσική είναι αυτό που μας ενώνει και αυτό που μας χαλαρώνει, και το γεγονός ότι δεν εξαρτόμαστε από αυτή ίσως μας κάνει λίγο πιο ελεύθερους να εκφραστούμε όπως ακριβώς θέλουμε. Αν δεν υπήρχε η μουσική θεωρώ ότι όλοι μας θα εκφραζόμασταν καλλιτεχνικά με κάποιο άλλο τρόπο.

Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά.
Α.Γ.: Η νέα δουλειά ονομάζεται Breakdown. Όπως αφήνεται να νοηθεί και από τον τίτλο, το άλμπουμ σε γενικές γραμμές έχει ένα τόνο μελαγχολίας, όσο αφορά πάντα το στίχο, δοσμένο όμως με πιο σκληρό ήχο. Παρόλα αυτά σε μερικά σημεία δίνουμε και ένα τόνο αισιοδοξίας, ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα και να στεκόμαστε δυνατοί. Όταν πέφτουμε δηλαδή και σπάζουμε, να σηκωνόμαστε ξανά.

Αν έπρεπε να τη/το χαρακτηρίσετε με μια λέξη ή με μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
Α.Γ.: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μια αυθεντική και αληθινή δουλειά.

Μοιραστείτε τους στόχους, τα όνειρά σας.
Α.Γ.: Στόχος μας είναι να φτάσει η μουσική μας στα αφτιά όσων περισσότερων ανθρώπων, ανθρώπων στους οποίους θα έχει κάτι να πει. Θεωρούμε ότι σημασία έχει η ουσιαστική επικοινωνία με τον κόσμο και όχι τα νούμερα και οι αριθμοί. Σε συνέχεια αυτού, για μας η πεμπτουσία είναι οι ζωντανές εμφανίσεις και ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία για περισσότερες, πέρα από τα στενά όρια της Κύπρου.

Στείλτε το μήνυμά σας στον κόσμο...
Α.Γ.: Ευχόμαστε δύναμη, υπομονή και επιμονή σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά κυρίως προσοχή και υγεία σε όλους. Ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά και να ροκάρουμε μαζί όταν όλο αυτό θα είναι επιτέλους πίσω μας.

Minkey Mind

Οι Monkey Mind δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2016 στη Λευκωσία από τον κιθαρίστα Ανδρέα Γεωργίου και τον τραγουδιστή Χριστόδουλο Παυλίδη που στο παρελθόν συνυπήρχαν σε διάφορα συγκροτήματα από το 2009. Με το τελευταίο συγκρότημα “Incognito”, ένα fusion της αγγλικής και ελληνικής rock, να αντιμετωπίζει δυσκολίες και τελικά να διαλύεται, προσέγγισαν τον απόφοιτο του Berklee μπασίστα και τραγουδοποιό Χρήστο Στυλιανίδη για να δημιουργήσουν μια νέα αποκλειστικά αγγλόφωνη rock/hard rock/εναλλακτική μπάντα. Τελικά, με την προσθήκη του ντράμερ Δώρου Κυπριανού, γεννήθηκαν οι Monkey Mind. Οι ηχογραφήσεις, οι οποίες είχαν ήδη ξεκινήσει με τα μέλη του προηγούμενου συγκροτήματος “Incognito”, συνεχίστηκαν και 3 τραγούδια ολοκληρώθηκαν μέχρι το τέλος του 2016. Το Single “Feel like Movin' On'” κυκλοφόρησε και μαζί με δύο ακόμη τραγούδια σχημάτισαν το ομότιτλο EP “Monkey Mind”. Μετά από περίπου ένα χρόνο αδράνειας λόγω προσωπικών θεμάτων, το συγκρότημα τα ξαναενώθηκε το καλοκαίρι του 2018 με τον μπασίστα Chris T. να αντικαθιστά τον Χρήστο που αναχώρησε για προσωπικούς/επαγγελματικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία της κυκλοφορίας του πρώτου full-length άλμπουμ τους “Breakdown” από όπου και το track που θα ακούσετε παρακάτω.

Click to music: Upheaval

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη