Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Foivos και το Distorted


Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Foivos: Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και τον χρόνο σας, γι' αυτή την συνέντευξη. Το μουσικό μου ταξίδι ξεκίνησε στα έξι μου, όταν και ξεκίνησα να πηγαίνω σε ωδείο και να μαθαίνω πιάνο. Μετά από περίπου έξι χρόνια το σταμάτησα και κάπου εκεί άρχισα να μελετάω κιθάρα. Πήγα τρία χρόνια σε ωδείο, όπου παρακολούθησα τα μαθήματα του Τάκη Μπαρμπέρη, αλλά οι κύριοι δάσκαλοι μου είναι ο πατέρας μου και ο θείος μου, Θανάσης και Γιάννης Ζαχαρόπουλος. Στα δεκάξι μου ξεκίνησα να δουλεύω κι επαγγελματικά στον χώρο της μουσικής, όπου και δουλεύω μέχρι και σήμερα, εικοσιδύο χρόνια μετά. Φυσικά, σε όλη αυτή την διαδρομή, και ειδικά στα πρώτα χρόνια, υπήρχαν πολλές μπάντες που παίζαμε κυρίως ροκ και μέταλ, όπως οι N.U.R.V. με τους οποίους κυκλοφορήσαμε κι έναν δίσκο. Για να φτάσουμε στο σήμερα, που με πολύ μεγάλη χαρά, κυκλοφορώ το πρώτο μου ορχηστρικό E.P., Distorted.

Από πού εμπνέεστε; Τι πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας;
Foivos: Δε νομίζω ότι μπορώ να συγκεκριμενοποιήσω την έμπνευση. Κάθε μέρα μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό, αρκεί να έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές και να είσαι παρών σε αυτό που κάνεις. Από μια διαφήμιση, που θ' ακούσω έναν ήχο ή μια μελωδία. Απ' το να πάρω μια άλλη κιθάρα και να παίξω, που θα με οδηγήσει σε κάτι άλλο. Ένα συναίσθημα, θετικό ή αρνητικό. Το να ακούσω κάποιες μπάντες ή γενικώς μουσική και να φέρω στα μέτρα μου κάτι που μου άρεσε. Η δημιουργικότητα έτσι κι αλλιώς, για κάποιον που ασχολείται με οποιαδήποτε μορφή τέχνης, θέλοντας και μη, είναι μέρος της καθημερινότητας του, ασχέτως αν είναι πάντα καλό το αποτέλεσμα ή όχι.
Κάτι που σίγουρα μπορεί να την πυροδοτήσει είναι ο πειραματισμός και το να προσπαθώ να βγω απ' την ζώνη της άνεσής μου. Συνήθως αυτό, φέρνει πολλά κι ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει; Με τι θα είχατε ασχοληθεί αν δεν είχατε τη μουσική;
Foivos: Δε μπορώ να φανταστώ να μην υπάρχει η μουσική στη ζωή μου, οπότε ούτε και κάτι που θα μπορούσε να την αντικαταστήσει. Μάλλον, θα είχα σοβαρό πρόβλημα. Αν δεν είχα ασχοληθεί με την μουσική, δυο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό. Το ένα είναι να δουλεύω ή, ακόμα καλύτερα, να έχω ένα καταφύγιο και να το λειτουργώ. Και το δεύτερο είναι τα ζώα. Όχι σαν κτηνίατρος, αλλά ίσως μέσω εθελοντισμού ή σε κάποιον οργανισμό ή να έχω ένα κέντρο περίθαλψης.


Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά.
Foivos: Η νέα μου δουλειά αποτελείται από έξι κομμάτια. Πέντε είναι δικές μου συνθέσεις και ένα είναι διασκευή σ' ένα κομμάτι των Beatles. Η ιδέα ξεκίνησε σαν ένα single, αλλά σιγά σιγά, και γράφοντας παραπάνω κομμάτια, αποφάσισα να το κάνω κάπως πιο ολοκληρωμένα με την μορφή του E.P. Το ύφος του δίσκου σε γενικές γραμμές είναι metal ή progressive metal, αλλά θεωρώ ότι κάθε κομμάτι έχει τον δικό του χαρακτήρα, ο οποίος επεκτείνεται και σε άλλα είδη, κι αυτό το κάνει πιο ενδιαφέρον σαν άκουσμα. Είναι μια παραγωγή στην οποία έχει πέσει πολλή δουλειά, πολλή αγάπη και μεράκι απ’ όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν και είμαι πολύ περήφανος με το αποτέλεσμα που δημιουργήσαμε.

Αν έπρεπε να τη/το χαρακτηρίσετε με μια λέξη ή με μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
Foivos: Becoming who I once was. Γίνομαι αυτός που κάποτε ήμουν.

Μοιραστείτε τους στόχους, τα όνειρά σας.
Foivos: Σίγουρα υπάρχουν τα κλασσικά, να παίξω σε μεγάλες σκηνές τη δίκη μου μουσική, οι δίσκοι μου να έχουν μεγάλη απήχηση κτλ. Αλλά αν θα έβαζα τον εαυτό μου σε μια πιο ρεαλιστική κατάσταση, ώστε κάποια στιγμή να γίνουν κι αυτά πραγματικότητα, θα έλεγα να είμαι υγιής, σωματικά και πνευματικά, να έχω διάθεση για καινούργια πράγματα και, κάποια στιγμή, θέλω πολύ να κάνω κι έναν δίσκο με ακουστικά όργανα. Να το παραφράσω, κάποια στιγμή θα κάνω κι έναν δίσκο, μόνο με ακουστικά όργανα.

Στείλτε το μήνυμά σας στον κόσμο...
Foivos: Να σας ευχαριστήσω και πάλι για την πρόσκληση και τη συνέντευξη που κάναμε. Ελπίζω οι αναγνώστες σας να τη βρουν όσο ενδιαφέρουσα τη βρήκα κι εγώ.
Να 'στε όλοι υγιείς, χαρούμενοι, αισιόδοξοι και να ακούτε όσο περισσότερο μπορείτε, μουσική!


Ο Φοίβος Ζαχαρόπουλος (Foivos) γεννήθηκε στις 2 Μαΐου του 1983. Στην ηλικία των 16 ξεκίνησε να δουλεύει σαν επαγγελματίας μουσικός. 22 χρόνια μετά, θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς κιθαρίστες στην ελληνική μουσική βιομηχανία. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 700 κομμάτια σε δίσκους σαν session μουσικός και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συναυλιών και σε περιοδείες σε όλη την Ευρώπη, Νότιο Αφρική, Αυστραλία, Καναδά και Αμερική. Το πρώτο του E.P. Distorted, περιέχει 5 δίκες του συνθέσεις και μια διασκευή.

Click to music:  Distorted    Schumann Resonance

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη