Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Γιώργος Μπαμπανιώτης και το Κολάζ λέξεων - Θάλασσα σκέψεων


Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Γιώργος Μπαμπανιώτης: Λόγω του επαγγέλματος μου ταξιδεύω πολύ και τα μέρη που πηγαίνω με γεμίζουν έμπνευση. Η συγγραφή μού είναι κάτι έμφυτο και δε μπορώ να αντισταθώ στο να γράψω κάτι μέσω των εμπειριών και των εικόνων που δέχομαι.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Γ.Μ.: Ο τίτλος του βιβλίου είναι πολύ στοχευμένος και προϊδεάζει τον αναγνώστη ως προς το περιεχόμενο του. Αν ήταν να διαλέξω μια λέξη που να περιγράφει το συγκεκριμένο βιβλίο θα ήταν η λέξη «θάλασσα», γιατί το βιβλίο είναι πολύπλευρο. Άλλοτε ήρεμο και κι άλλοτε αγριοσαλεμένο.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Γ.Μ.: Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να συμβουλέψω. Είτε ξεκινήσει ο αναγνώστης να το διαβάζει από την αρχή είτε από το τέλος, το βιβλίο είναι ένα ταξίδι από μόνο του σε μια θάλασσα από λέξεις, σκέψεις και συναισθήματα.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Γ.Μ.: Θαρρώ πως θα κρατούσε όσο ένα μπάρκο μου, δηλαδή 8-9 μήνες και με προορισμό όλο τον κόσμο. Κάθε φορά που είμαι στο βαπόρι γράφω και από ένα βιβλίο τα τελευταία 4 χρόνια, οπότε διαβάζοντας το βιβλίο θα είναι σα να ταξιδεύετε μαζί μου όπου πήγα.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Γ.Μ.:
Δεν υπάρχει τύχη για τους τολμηρούς,
Υπάρχει η θέληση να κάνουμε το ολόκληρο,
Για να αγγίξουμε τον ζωηρό ολόκληρο εαυτό μας.


Η ποιητική συλλογή του Γιώργου Μπαμπανιώτη, Κολάζ λέξεων - Θάλασσα σκέψεων, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή. Δυο λόγια για το βιβλίο από το site του εκδότη:
Τα ποιήματα του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας είναι γραμμένα κι εμπνευσμένα από διάφορες καταστάσεις της ζωής, μέσα ή έξω από το πλοίο, εμπειρίες και ιστορίες που δίνουν στον αναγνώστη την ευκαιρία να περιπλανιέται στοχαστικά και μεθοδικά στις σκέψεις του. Έγραψε διασχίζοντας τις θάλασσες της Κίνας, της Σιγκαπούρης, του Περσικού Κόλπου, της Νοτίου και Δυτικής Αφρικής, της Βραζιλίας, του Κόλπου του Μεξικού, του Ινδικού και του Ατλαντικού Ωκεανού. Το βιβλίο ακολουθεί την ποιητική περιπλάνηση του συγγραφέα, από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη συλλογή «Ανάλεκτα απωθημένα», ίσως με περισσότερη ορμή και πιο μεστή γραφή αποκαλύπτοντας την εξέλιξή του.
Στο οπισθόφυλλο:

ΣΙΩΠΗ

Η σιωπή ειρηνοποιός ψυχή μαρτυρά αλήθειες και πονήματα,
με ήχους και εικόνες τετραπέρατα στα κύματα,
λησμονημένα λόγια στην έρημη σκηνή.
Η βοή του αέρα περιστρέφεται στα παγερά τα χέρια,
σε μια στιγμή που ουσία στη ζωή χαρίζει,
μέσα απ’ τον φόβο του θανάτου που θερίζει,
σκιές μεγαλωμένες σε ληστών λημέρια.
Εμπρός στον ουράνιο καθρέφτη,
λούζεται μ’ αρμύρα η Σελήνη.
Η παλιά πληγή γιάνει, μα δεν κλείνει,
αστέρι κάθε βράδυ στα πόδια σου να πέφτει.

🌻

Ο Γεώργιος Μπαμπανιώτης είναι ένας νεογέννητος συγγραφέας. Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 1993 στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια. Αποφοίτησε το 2011 απ’ το 9ο Ναυτικό Λύκειο Πειραιά. Ύστερα από μια αποτυχημένη προσπάθεια να περάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της θάλασσας και των ποντοπόρων πλοίων. Πέρασε επιτυχώς στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας, αποφοίτησε το 2016 με «Λίαν Καλώς», και έτσι ξεκίνησε η καριέρα του ως αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού. Η ποίηση του κέντρισε το ενδιαφέρον σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, δίνοντάς του το έναυσμα να ξεκινήσει να γράφει. Πηγές έμπνευσης που τον συνοδεύουν στις μοναχικές εκείνες βάρδιες είναι οι τέσσερις «Κ» όπως τους αποκαλεί: Καρυωτάκης, Καζαντζάκης, Καβάφης και Καββαδίας, με κάποιες επιρροές επίσης από Εγγονόπουλο και Βάρναλη.


ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη