Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Λίτσα Καποπούλου και το Αντίο κύριε εισαγγελέα...

Λίτσα Καποπούλου, Αντίο κύριε εισαγγελέα

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Λίτσα Καποπούλου: Η ιδέα ενυπήρχε λόγω της αγάπης μου προς το περί δικαίου αίσθημα και της θητείας μου στον χώρο της δικαιοσύνης. Στον κατάλληλο χρόνο επήλθε η ωρίμανση και εκδηλώθηκε.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Λ.Κ.: Σε Αθήνα και Μεσσηνία, εξού και οι σχετικές αναφορές στο βιβλίο.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Λ.Κ.: Ενάμιση με δύο χρόνια.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Λ.Κ.: Επίκαιρο και διαχρονικό. (Λόγια αναγνωστών)

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Λ.Κ.: «Ένας επίκαιρος "μίτος της Αριάδνης" στον λαβύρινθο της σύγχρονης ζωής…». (Απόσπασμα από άποψη αναγνώστη, που φιλοξενείται στο βιβλίο.)

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Λ.Κ.: Την πάλη των ηρώων με τα πάθη τους και την προσπάθειά τους για αυτογνωσία και αυτοβελτίωση.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Λ.Κ.: Ο καθένας είναι μοναδικός και αξιαγάπητος. Ωστόσο θα σταθώ στον γάτο, τον Ρηρώ, και στον ρόλο του ως "από μηχανής θεός".

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Λ.Κ.: Πολλά. Ειδικότερα διευκολύνει τον διάλογο με τον εαυτό τους, αυτοεκτίμηση, ταξίδια, τέρψη, τροφή για συλλογισμό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Λ.Κ.: Προσπαθώ, όσο τα καταφέρνω, να μην έχω.

Φοβάστε...
Λ.Κ.: Τη λήθη.

Αγαπάτε...
Λ.Κ.: Τις αξίες και τα ιδανικά, που αναδεικνύουν τον Άνθρωπο.

Ελπίζετε...
Λ.Κ.: Σε νίκη του Καλού.

Θέλετε...
Λ.Κ.: Να πραγματοποιηθούν τα όνειρά μου/μας.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Λ.Κ.: Οι πάντες, θέλω να πιστεύω.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Λ.Κ.: Γιατί θα νιώσουμε να μας μιλά ο ίδιος μας ο εαυτός.

Γιατί δεν πρέπει;
Λ.Κ.: Δεν υπάρχει δεν πρέπει, κατά την άποψή μου.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Λ.Κ.: Στα βιβλιοπωλεία κατόπιν παραγγελίας, στις εκδόσεις Ελκυστής με παραγγελία χωρίς μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα: 2314037484, 6977853682 και στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Λ.Κ.: Στην ιστοσελίδα μου, litsakapopoulou.gr, και μέσω των εκδόσεων Ελκυστής.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Λ.Κ.: Το χρώμα του ήλιου (ο νοητός ήλιος της δικαιοσύνης και ο ήλιος που φωτίζει τις καθαρές συνειδήσεις).

Ποια μουσική;
Λ.Κ.: Η έθνικ.

Ποιο άρωμα;
Λ.Κ.: Fahrenheit (κλασσικό, Dior).

Ποιο συναίσθημα;
Λ.Κ.: Η αγάπη.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Λ.Κ.: Μουσική σύνθεση.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Λ.Κ.: Ηθοποιός.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Λ.Κ.: Πολλούς. Ξεχωρίζω τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Λ.Κ.: Το Θέλω και το Ελπίζω.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Λ.Κ.: Η σχέση με τους ήρωές μου είναι αμφίπλευρη. Έτσι συμβαίνουν και τα δυο.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Λ.Κ.: Ταλέντο, έμπνευση, φαντασία, εμπειρία, εσωτερική ανάγκη έκφρασης και όνειρα.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Λ.Κ.: Η αγάπη του αναγνωστικού κοινού, η σωστή προβολή του με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι πρόκειται για καλό βιβλίο.

Τι την αποτυχία;
Λ.Κ.: Ακριβώς τα αντίθετα.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Λ.Κ.: «Μηδέν άγαν». Δηλαδή τίποτα σε υπερβολή. Αυτό ήταν ένα από τα δελφικά παραγγέλματα, που αποτέλεσε θεμελιώδη αρχή του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος. Στην περίπτωση της βιβλιοφαγίας η κατάχρησή της πιθανόν να είναι η εξαίρεση.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Λ.Κ.: «Το βιβλίο της ζωής μου».

Τις πιο εγκάρδιες ευχαριστίες μου για την όμορφη συνομιλία μας και τη φιλοξενία στο εντυπωσιακό koukidaki.

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Λίτσας Καποπούλου, Αντίο κύριε εισαγγελέα, και φωτογραφία της ίδιας

Η Λίτσα Καποπούλου απάντησε το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για το μυθιστόρημά της, Αντίο κύριε εισαγγελέα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη διαβάζουμε:
«Ώσπερ σώμα στερηθέν ψυχής πίπτει, ούτω και πόλις μη όντων νόμων, καταλύεται», Αριστοτέλης.
(Όπως ακριβώς το σώμα χωρίς ψυχή πεθαίνει, έτσι και το κράτος χωρίς τους νόμους καταστρέφεται.)
Πάθη, λάθη, δίκιο και ισχυρές δυνάμεις στην κόψη του ξίφους της Θέμιδος. Ποιοι έχουν το σθένος να γίνουν πρώτα κατήγοροι του εαυτού τους κι ύστερα να απαγγείλουν κατηγορίες στους άλλους είτε από την ισχύ της δικαστικής έδρας, είτε στη ζωή; Ποιοι υπηρετούν τη συνείδησή τους αδιαφορώντας για το τίμημα;
Στη διαδρομή του ήρωα Βύρωνα Αργυρόπουλου θα αναγνωρίσουμε πτυχές της δικής μας ζωής, των γύρω μας, της κοινωνίας. Βιώματα, έρωτας, φιλία, και ανατροπές στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Αναμνήσεις στην Αθήνα. Μυστήρια στη Μεσσηνία. Νέα Αρχή στην Αυστραλία. Νομικά και λογοτεχνία. Αυτοεκτίμηση με Συναισθηματική Διαλεκτική.
Μια προσεκτική ματιά δίνει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, που μας ταλαιπωρούν. Για να ζήσουμε στο μέλλον πρέπει να λύνουμε τους γόρδιους δεσμούς στο παρόν. Όπως θυμίζει το παρελθόν, η μνήμη της ιστορίας και της καρδιάς μας.

Η Λίτσα Καποπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Α' Εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Δημοσιογραφίας. Υπηρέτησε τη Θέμιδα ως Δικηγόρος και Δικαστική Λειτουργός. Είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Οικουμενικού Πατριαρχείου (Σ.Φ.Ο.Π.). Παρακολουθεί Συναισθηματική Διαλεκτική με τον Στέλιο Καλαθά και Φωνητική με τον Άρη Γραικούση.
Εργογραφία:
2013: «Πνοή: Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου…», μυθιστόρημα, εκδόσεις Δίαυλος.
2015: «Στο Βασίλειο της Μοίρας», μυθιστόρημα, εκδόσεις Ανάτυπο με μουσικό cd «Λουλούδι της Ανατολής» των Νικόλα Αδέσποτου και Δημήτρη Μήλα.
2018: «Σενάρια στο Θέατρο της ζωής». Διηγήματα και θεατρικά, εκδόσεις Ανάτυπο με qr code με τραγούδια σε σύνθεση κι ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα και στίχους δικούς της.
2019: «Κοντά στον Ήλιο», παραμύθι, εκδόσεις Πνοή με εικονογράφηση Άννας Τσιλιγκίρογλου-Φαχαντίδου, με qr code με το τραγούδι «Φεγγαροαστρούλης» σε μουσική κι ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα και στίχους δικούς της. Έλαβε Αριστείο του Συλλόγου Λόγου Μουσικής Τέχνης «Λίνος».
2020: «ΟνειΡεύματα», σπονδυλωτό ονειρομυθιστόρημα, που έγραψε με τον Βασίλη Παπακώστα, εκδόσεις Ελκυστής, με qr code με τραγούδια σε σύνθεση και ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα, Αλέξανδρου Παπακώστα και Ηλία Παπακώστα και στίχους δικούς της και του Δημήτρη Καπόπουλου.
2020: «Το Μαντήλι της Θέμιδος», μυθιστόρημα, εκδόσεις Ελκυστής με qr code με τραγούδια σε σύνθεση κι ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα και στίχους δικούς της.
2021: «Η καλή νεράιδα της Σωτηρίας», παραμύθι, εκδόσεις Ελκυστής.
Έργα της έχουν βραβευθεί και διακριθεί. Αποσπάσματα έργων της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικούς τόμους του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών το 2018, εκδόσεις Ανάτυπο και το 2020, εκδόσεις Ελκυστής και στο «Πολύπτυχον» του Συλλόγου Λόγου Μουσικής Τέχνης «Λίνος» το 2021.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη