Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Χαρά Ανδρέου για το Μην ξεχάσεις να αγαπάς

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Χαράς Ανδρέου, Μην ξεχάσεις να αγαπάς, και φωτογραφία της ίδιας

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Χαρά Ανδρέου: Με την οικογένεια μου ταξιδεύω από πολύ μικρή ηλικία· και αργότερα, μόνη, επισκέφτηκα αρκετές χώρες. Ένα από τα όνειρά μου ήταν να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο. Ήθελα πάντα να γράψω ένα βιβλίο, που να αφορά μια κοπέλα, που για κάποιους λόγους, φεύγει από την πόλη της για να κυνηγήσει τα όνειρά της, όμως να μην ξεχάσει ποτέ από πού ξεκίνησε. Φυσικά το ταξίδι της πρωταγωνίστριάς μου περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, θέλοντας να δείξω κάτι από την ιστορία της και τις ομορφιές της χώρας.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Χ.Α.: Το βιβλίο αυτό χωρίστηκε σε δύο κομμάτια. Τα πρώτα κεφάλαια τα έγραψα μέσα σε ένα αεροπλάνο πηγαίνοντας από τη Βιέννη στη Νέα Υόρκη. Οι ώρες πολλές και τα λεπτά δεν περνούσαν με τίποτα. Το είχα αφήσει για λίγο, όμως συνέχεια το σκεφτόμουν. Όταν επέστρεψα στην Κύπρο, ανυπομονούσα να το τελειώσω, όμως λόγω αρκετών υποχρεώσεων δεν τα κατάφερα. Λίγους μήνες αργότερα, ξεκίνησα ξανά τη συγγραφή. Κλείστηκα στο σπίτι μου, στη Λευκωσία, και το τελείωσα.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Χ.Α.: Συνολικά περίπου έξι μήνες.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Χ.Α.: Ρομαντικό και διαχρονικό.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Χ.Α.: Θέματα παλιά και σύγχρονα, που προβλημάτισαν πολλούς από εμάς, γεννιούνται μέσα από τις περιπέτειες της Ζωής (της πρωταγωνίστριάς μου). Ιστορίες ανθρώπων που θα συναντήσει στον δρόμο της. Συμπτώσεις ή σημάδια; Άραγε η αγαπημένοι μας, όταν φεύγουν από τη ζωή, βρίσκουν τον τρόπο να επικοινωνούν μαζί μας;

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Χ.Α.: Τον δυναμισμό της Ζωής. Την αποφασιστικότητά της να αφήσει πίσω της ό,τι τη βασάνιζε για χρόνια και να αναζητήσει αλήθειες. Το θάρρος της να κάνει το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα και η αντοχή της να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής της, ευτυχισμένη.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Χ.Α.: Όλοι οι χαρακτήρες είναι ξεχωριστοί για μένα, ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο. Είναι όλοι σημαντικοί κι ο κάθε ένας από αυτούς παίζει τον δικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Χ.Α.: Πίστη στον εαυτό τους. Πότε δεν είναι αργά να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, αρκεί να πιστέψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Χ.Α.: Να ξυπνήσω μια μέρα εβδομήντα χρονών και να έχω απωθημένα.

Φοβάστε...
Χ.Α.: Την κακία του ζηλιάρη.

Αγαπάτε...
Χ.Α.: Ό,τι με κάνει ευτυχισμένη.

Ελπίζετε...
Χ.Α.: Να κυριαρχεί μόνο η αγάπη κι η καλοσύνη.

Θέλετε...
Χ.Α.: Να γράφω και να ταξιδεύω.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Χ.Α.: Όλοι κι ιδιαίτερα οι ρομαντικοί.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Χ.Α.: Όλοι κρύβουμε μια τεράστια δύναμη μέσα μας. Κάποιοι ακόμα δεν τη βρήκαν. Ίσως με το βιβλίο μου να ψάξουν να τη βρουν.

Γιατί δεν πρέπει;
Χ.Α.: Δεν υπάρχει δεν πρέπει για να διαβάσεις ένα βιβλίο. Πάντα θα έχει κάτι να σε διδάξει, να σε προβληματίσει και κάπου να σε ταξιδέψει.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Χ.Α.: Στην Κύπρο μπορούν να το βρουν στο βιβλιοπωλείο D.E.S Bookworld στο τηλέφωνο 0035799326813. Στην Ελλάδα σε όλα τα βιβλιοπωλεία, κατόπιν παραγγελίας. Στις εκδόσεις Ελκυστής στα τηλέφωνα 2314037484 και 6977853682, με δωρεάν μεταφορικά έξοδα. Από την ιστοσελίδα των εκδόσεων Ελκυστής.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Χ.Α.:
Chara Andreou - Chara Andreou – Writer (Private Group)
chara.andreou
charand21@hotmail.com

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Χ.Α.: Το κόκκινο, το χρώμα του πάθους. Πάθος για τη ζωή. Πάθος για τον έρωτα. Πάθος για τα όνειρά μας. Πάθος για την αλήθεια.

Ποια μουσική;
Χ.Α.: Jazz.

Ποιο άρωμα;
Χ.Α.: Του πεύκου και της θάλασσας

Ποιο συναίσθημα;
Χ.Α.: Αγάπη.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Χ.Α.: Ταινία.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Χ.Α.: Δεν μπορώ να φανταστώ να είμαι κάτι άλλο, εκτός από συγγραφέας.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Χ.Α.: Δεν έχω κάποιο συγγραφέα που να διαβάζω αποκλειστικά τα βιβλία του. Διαβάζω διάφορα βιβλία από ξένους και Έλληνες συγγραφείς. Ωστόσο όταν θέλω να χαλαρώσω μετά από μια δύσκολη μέρα, αυτός που επιλέγω πάντα είναι ο Ιούλιος Βερν.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Χ.Α.: Ίσως στον τρόπο που σκέφτομαι, κυρίως όταν διαβάζω βιβλία ψυχολογίας ή αυτοβελτίωσης.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Χ.Α.: Όταν ξεκινάω να γράφω μια καινούργια ιστορία, το μόνο που ξέρω από την αρχή είναι το προφίλ του κάθε ήρωα. Τι δουλειά κάνει, που μένει, αν είναι παντρεμένος με παιδιά ή όχι, το ύψος του, το χρώμα ματιών του κ.λπ. Έχω μια γενική ιδέα της ιστορίας που θέλω να γράψω, αλλά από κει πέρα η υπόθεση εξελίσσεται μόνη της. Η ήρωές μου την καθοδηγούν. Για παράδειγμα: όταν η Ζωή στο ταξίδι της, συναντούσε έναν καινούργιο άγνωστο, την ίδια ώρα που τον γνώριζε, τον γνώριζα κι εγώ μαζί της.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Χ.Α.: Η φαντασία είναι το πρώτο. Πέρα από αυτό, πρέπει να μπορείς να ξετυλίγεις τις σκέψεις σου με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτός που θα διαβάσει το βιβλίο σου να ταυτιστεί μαζί του και να μπει στην θέση των ηρώων.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Χ.Α.: Η αγάπη που θα δείξει ένας συγγραφέας στην ιστορία του. Στην κάθε λέξη που θα χρησιμοποιήσει και πώς θα κρατήσει σε αγωνία τον αναγνώστη του μέχρι το τέλος. Ο ίδιος ο συγγραφέας, οφείλει να μπει στη θέση του αναγνώστη.

Τι την αποτυχία;
Χ.Α.: Έχουν μείνει χιλιάδες βιβλία σε συρτάρια, επειδή έλειπε κάτι από την ιστορία, κατά τη γνώμη του συγγραφέα. Εάν ο συγγραφέας το δώσει στο κοινό, αυτό το κάτι, θα λείπει κι από τον αναγνώστη.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Χ.Α.: Είναι η μόνη κατάχρηση που επιτρέπεται.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας
Χ.Α.: A Crazy Wanderluster.

Μην ξεχάσεις να αγαπάς, Χαρά Ανδρέου

Η Χαρά Ανδρέου απάντησε το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για το μυθιστόρημά της, Μην ξεχάσεις να αγαπάς, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Ένα ταξίδι, ένας έρωτας, ένα όνειρο και η αναζήτηση για την αλήθεια. Ο δρόμος για τη Ζωή θα είναι μακρύς και δύσκολος. Η αγάπη της για το επάγγελμά της, τη φωτογραφία, και η επιθυμία της να πραγματοποιήσει το πιο μεγάλο της όνειρο θα την οδηγήσουν να εξερευνήσει μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, αναζητώντας ταυτόχρονα την αλήθεια για την ιστορία της οικογένειάς της. Ένα ταξίδι αναζήτησης, γεμάτο εκπλήξεις, φόβο, πόνο, χαρά και έρωτα.
Θα ακούσει ιστορίες και θα ακολουθήσει τα σημάδια. Θα μάθει μια αλήθεια που δεν περίμενε. Θα συναντηθεί με το μέλλον της, αλλά δε θα ξεχάσει ποτέ από πού ξεκίνησε. Θα βρει τον τελικό της προορισμό και θα νιώσει πρωτόγνωρα συναισθήματα.
Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ξέρει για πρώτη φορά ποια είναι πραγματικά. Πού ανήκει. Από πού προέρχεται και μέσα από την πραγματοποίηση του ονείρου της, θα αποκτήσει αυτό που πάντα επιθυμούσε και ποτέ δεν είχε. Μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Η Χαρά Ανδρέου κατάγεται από την Κύπρο. Είναι τριάντα τριών χρονών και ζει στη Λευκωσία μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο σκυλιά τους. Εργάζεται ως γραμματέας σε ιδιωτική επιχείρηση και τον ελεύθερό της χρόνο τον αφιερώνει στη συγγραφή, τη ζωγραφική, το διάβασμα και τα ταξίδια. Από τα είκοσί της χρόνια θυμάται τον εαυτό της με μια βαλίτσα στο χέρι, καθώς η μεγάλη της μανία για τα ταξίδια και η περιέργειά της να γνωρίσει τον κόσμο, την οδήγησαν να εξερευνήσει και να φωτογραφίσει κάθε γωνιά της γης. Έχει ταξιδέψει σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Νότιο Αμερική, γνωρίζοντας την κουλτούρα της κάθε χώρας ξεχωριστά, κάνοντάς τη να αγαπήσει τους ανθρώπους και να σέβεται τη διαφορετικότητα. Στο ταξιδιωτικό ιστορικό της μετράει πάνω από σαράντα πόλεις παγκοσμίως, κάτι που της έδωσε τη δυνατότητα να έχει στο αρχείο της πάνω από δέκα χιλιάδες φωτογραφίες που περιγράφουν τις περιπέτειες και τις εμπειρίες της.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη